12. September 2017 18.00-18.59

Jurister ville tvinga bort Trumps svärson

Flera av Vita husets jurister begärde i somras att Donald Trumps svärson Jared Kushner skulle sluta som topprådgivare åt presidenten, skriver Washington Post.
Så vilar SVT-profilen sig – efter kollapsen
Meteorologen Nils Holmqvist hade en svår sändning under måndagens väderprognos. Efter problem med andning och tal åkte han efter sändningen direkt till akuten. Nu berättar Nils hur han vilar upp sig – tillsammans med katten Gösta. Jag vill säga ett stort tack till alla som har hört av sig, skriver han på sin Facebooksida.
Läs mer om Facebooksida och Gösta.
Moderaterna står fast – vill fälla Peter Hultqvist
En missförtroendeförklaring mot försvarsminister (S) Peter Hultqvist kan lämnas in redan innan veckan är slut. Det står klart när Expressen pratat med företrädare från samtliga allianspartier.– Vi gör ingen annan bedömning nu än vad vi gjort tidigare och vi utgår också ifrån att alla allianspartier står fast vid vad man sagt, säger Moderaternas Johan Forssell.
Läs mer om Expressen och Peter Hultqvist.

27-åring erkänner – dödade polisen Jesper

Den danska polisen Jesper Jul sköts till döds utanför sin arbetsplats förra året.En övervakningsfilm visar hur en 27-årig man går fram mot honom – och avlossar det dödande skottet.Nu erkänner mannen att det är han som sköt Jesper Jul.
Läs mer om Jesper Jul och Jesper.
Karibien i behov av hjälp efter Irmas framfart
25 procent av bostäderna i Florida Keys är förstörda och ungefär 15 miljoner människor är utan ström i USA:s sydöstra hörn. Totalt har minst 46 personer dött av orkanen Irmas härjningar sedan ovädret svepte in över Karibien förra veckan. – Vi har ett stort behov av förnödenheter, mat och vatten, säger en boende på ön Saint Martin.
Läs mer om Karibien och Saint Martin.
Ewa Stenberg: Ökande brottsligheten besvärande för Löfven
Statsministern målade Sveriges utveckling i ljusa färger när han läste upp sin sista regeringsförklaring före valet. Med en rekordbudget försöker han visa väljarna att hans regering sluter klyftorna. Men den ökande brottsligheten är besvärande för regeringen, säger DN:s politiska kommentator Ewa Stenberg.
Läs mer om Ewa Stenberg och Löfven.
Krisförnekaren Stefan Löfven
Bekräftat: TV4 straffas för bilderna i studion
TV4 försökte skapa engagemang hos tittarna på sociala medier.Nu straffas de för initiativet under fotbolls-VM 2015.I dag beslutades det i Förvaltningsrätten att TV4 ska betala 100 000 kronor för tv-bilderna, skriver nyhetsbyrån Siren.
Läs mer om Förvaltningsrätten, Siren och TV4.
Volkswagen vägrar se Tesla som ett hot – och försvarar dieselmotorerna
Ett företag som Volkswagen måste leda, inte följa.
Läs mer om Tesla och Volkswagen.
Mobila betalningar ger storbankerna problem
Mobila betalningar kan förändra finansbranschen i grunden. Om storbankerna inte ser upp riskerar de att förlora kunderna till techföretag som Apple och Facebook.
Läs mer om Apple och Facebook.
Här går busschauffören till attack mot kvinnan
Här går chauffören till våldsam attack mot en kvinnlig passagerare på bussen i Göteborg – allt fångades på film av ett vittne.Nu har busschauffören fått sparken.– Det är väldigt skrämmande. Jag känner mig inte trygg med att åka buss längre, säger vittnet.
Läs mer om Göteborg.
Nödrop från öarna: Vi får ingen hjälp!
Sex dagar efter orkanen Irma svepte över området är situationen allt mer desperat på flera av de värst drabbade öarna i Karibien. – Butikerna är plundrade och det lilla som finns kvar kostar dubbelt så mycket som före orkanen. Vi behöver hjälp nu, säger Kennedy Banda till CNN.
Läs mer om CNN, Irma, Karibien och Kennedy Banda.
Apple presenterar nästa modell av Iphone
I kväll väntas Apple presentera nästa modell av Iphone – DN:s Linus Larsson guidar dig inför lanseringen.
Läs mer om Apple och Iphone.
Tränaren sparkad – två veckor innan premiären
Bara två veckor innan seriepremiär för SSL blev Sirius innebandys damlagstränare Nicklas Jonsson sparkad.Anledningen – grovt språkbruk.– Bra att Sirius markerar, säger spelaren Maja Liljeroth.
Läs mer om Maja Liljeroth och SSL.
Fullt utvecklad brand i villa
En brand rasar just nu i en villa i Grevie i Båstads kommun. Det rör sig om en fullt utvecklad brand, enligt räddningstjänsten.Ingen människa har skadats.
Läs mer om Grevie.
Sydkoreas dopningsjägare redo sätta dit OS-fuskarna
SEOUL. Han har redan fällt en av idrottshistoriens mest kända fuskare. Sprintern Ben Johnson hade vunnit 100 meter vid OS i Seoul 1988, när Kwon Oh Seung analyserade B-provet som fastställde dopningsskandalen. Nu är han redo för nya avslöjanden när Sydkorea arrangerar vinter-OS.
Fansen fick fnatt – efter Arsenals bild
Under tisdagen släpptes Arsenals nya lagfoto för säsongen.Men en detalj i bilden fick flera fans att gå i taket.Ta bort den här bilden, skriver en besviken supporter på Twitter.
Läs mer om Twitter.
Vissa dagar kan jag inte ta mig upp ur sängen...
Det finns två lag som står ut lite extra på herrsidan i innebandy, det är förra årets guldmedaljörer IBF Falun och alltid lika farliga Storvreta IBK. SportExpressen träffade dem på upptaktsträffen för Svenska superligan.– Ser oss som ett bättre lag, säger Storvretas Alexander Rudd.
Läs mer om Storvreta IBK och Svenska.
Frikänd för mord begär 400 000 kr
Den 20-åring som friades från åtalet för mord på en 19-årig afghansk man på Östra kyrkogården i Malmö begär 400 000 kronor i ersättning för sitt lidande.– Han madde psykiskt mycket daligt under tiden han var frihetsberovad, hävdar 20-åringens advokat Jan-Anders Hybelius.
Läs mer om Malmö och Östra.
Riksdagsledamot i slagsmål på SD-möte
Sverigedemokraterna i Falköping skulle ha budgetmöte på måndagskvällen.Det slutade med slagsmål mellan två av deltagarna – varav en är riksdagsledamoten Hanna Wigh.Hon säger till P4 Skaraborg att hon blev angripen av sin partikollega, och att hon i nödvärn kände sig tvungen att trycka den andra personen ifrån sig.
Elfsborgs ordförande slutar
Allsvenska tabellåttan Elfsborg är på väg mot sin sämsta placering i allsvenskan på över ett decennium. I mars nästa år slutar Boråsklubbens ordförande Bosse Johansson efter 13 år på posten.
Läs mer om Bosse Johansson och Elfsborg.
Hedens planer förstördes under ridsport-EM
Ridsport-EM i Göteborg i somras har gjort fyra av fem konstgräsplaner på Heden obrukbara resten av året.
Läs mer om Göteborg och Heden.
Hittills lugnt trots tiotusentals demonstranter i Frankrike
Tiotusentals fransmän har i dag demonstrerat mot det lagförslag som ska reformera hela den franska arbetsmarknaden. Ute i landet är manifestationerna nu över – men i Paris börjar det nu hetta till kring kvarteren runt La Bastille. Minst 300 maskerade personer har identifierats av polisen under eftermiddagen.
Läs mer om Frankrike och La Bastille.
Framtidens bil – utan ratt och pedaler
FRANKFURT. Här sitter Audis utvecklingschef Peter Mertens i framtidens bil. Den saknar ratt och pedaler. Bilen drivs av fyra elmotorer, en vid varje hjul, och den klarar all körning. Automatiskt.