12. September 2017 19.00-19.59

Cirkus kring Saakasjvili pinsam för Ukrainas president

På söndagen lyckades Georgiens före detta president och den tidigare guvernören i Odessa – Micheil Saakasjvili – forcera sig över gränsen till Ukraina. Det är pinsamt för Ukrainas president Porosjenko, som får bära hundhuvudet för situationen.

Stjärnan gravid igen – efter exmakens hemska svek

Gwen Stefani väntar sitt fjärde barn.Den 47-åriga sångerskan ska ha genomgått en provrörsbefruktning, berättar en källa för Radar Online.– Gwen älskar att vara mamma, säger källan.
Läs mer om Radar Online.
Här brister det till slut för juryn – börjar bråka
Till slut brister det för juryn under sista deltävlingen i Idols slutaudition.Det är efter att de två tjejerna, Selina och Paulina har sjungit – som Nikki Amini och Alexander Kronlund börjar bråka med varandra.– Ska de vara färdiga artister nu? Ha hittat allt nu?, säger en irriterad Kronlund till Nikki Amini.
Beskedet till Rönnberg: Jag lämnar för gott
Carl Grundström, 19, har en tydlig målsättning. Han ska ta plats i Toronto Maple Leafs i NHL i höst.Hans sista ord till Roger Rönnberg innan han åkte över var:När jag lämnar er i Frölunda nu, Roger, så lämnar jag er för gott.– Han är där för att ta plats, konstaterar Frölundatränaren.
Man misshandlad på öppen gata
En man i 65-årsåldern har blivit misshandlad på öppen gata i Huskvarna.Han fick slag i ansiktet och började blöda.Polisen söker nu efter gärningsmannen som befinner sig på fri fot.
Läs mer om Huskvarna.Han.
Jan Malmsjö lyssnar sig in mot Krapps mörker
Jan Malmsjö spelar Krapps sista band – ett sårigt avsked till kärleken. Han regisseras av Karl Dunr, som träffade Beckett i Paris och nyanserar bilden av en sträng dramatiker.
Läs mer om Beckett och Karl Dunr.
Fräcka piken mot rivalen inför mötet
Rivalmöte med Skellefteå.Då passade Luleå på att förlänga kontrakten med bröderna Emanuelsson, som båda har ett förflutet i rivalklubben.Precis innan nedsläpp skrev Petter och Einar på sina nya treårskontrakt.
Kungens uppmaning till Sveriges politiker
Tonen i den politiska debatten har skruvats upp.I samband med riksmötets öppnande hade kungen en skarp uppmaning till Sveriges riksdagsledamöter.– Bemöt varandra med respekt, också när vi tycker olika.
Sanktionerna mot Nordkorea – så ska världen stoppa Kim Jong-Un
FN:s säkerhetsråd beslutade om nya sanktioner mot Nordkorea den 12 september.Orsaken är landets kärnvapentest som genomfördes med en vätebomb nio dagar tidigare.Diktatorn Kim Jong-Uns har på förhand hotat omvärlden med nya överraskningar.Det här betyder sanktionerna mot kärnvapenlandet.
Läs mer om Kim Jong-Un och Nordkorea.
Little Jinder i operation – måste dra sig tillbaka
Little Jinder har en cysta på stämbanden och opererades under tisdagen.Efteråt väntar två veckor av total tystnad för artisten – samtidigt som hon måste vila upp sig och gå under jord, som hon tidigare skrivit.Be för mig, skriver hon till fansen på Instagram.
Läs mer om Instagram.
Löjligt! Zlatan och Ronaldo är töntar
I kväll startar Champions League.Men Hollywoodfrun Gunilla Persson drömmer hellre tillbaka till tiden då Glenn Hysn dominerade på fotbollsplanen – och delar ut en känga till dagens stjärnor.– Kan ni föreställa er något så löjligt? Zlatan, Ronaldo och Neymar är töntar, säger hon i ett Viasat-klipp.
Idrottsledare anhållen för ofredande
En idrottsledare i Västra Götaland har anhållits, på sannolika skäl misstänkt för ofredande av olika slag mot ungdomar i en idrottsförening.
Läs mer om Västra Götaland.
Svensk man gripen i Spanien
En svensk man i 25-årsåldern har gripits i Barcelona, misstänkt för flera sexuella övergrepp, skriver Aftonbladet.
Läs mer om Aftonbladet, Barcelona och Spanien.
Trump kommenterar sanktionerna mot Nordkorea
Donald Trump kommenterar nu sanktionerna mot Nordkorea som FN:s säkerhetsråd röstades igenom sent i går kväll.
Läs mer om Nordkorea.
Artisten i blåsväder – hånade kvinnors bröst
Artisten Pidde Pannkaka har mött hård kritik efter ett kontroversiellt uttalande på Skånes Djurpark.Vid ett liveframträdande inför småbarn la han en kommentar som rörde mammornas bröst.– Jag kan inte förstå hur han kan säga så om kvinnors kroppar, dessutom inför alla barnen på en familjedag, säger parkbesökaren Malin Mårline.
Läs mer om Malin Mårline.
Över 800 mjölkförpackningar återkallas
Arla återkallar 859 stycken 10-liters mjölkförpackningar som kan innehålla disklösning, skriver mejeriföretaget i ett pressmeddelande. Ingen annan mjölk eller andra produkter från Arla har påverkats.
Läs mer om Arla.
Alliansen överlägger om Hultqvists framtid
Regeringen har nu svarat på KU:s frågor om Transportstyrelsen – i ett sista försök att rädda kvar försvarsminister Peter Hultqvist. I slutet av veckan väntas Alliansen lämna besked om det blir någon misstroendeförklaring eller inte.
Trumps beslut sågas – av förre strategen
NEW YORK. Steve Bannon kritiserar president Trump.Och han gör det rejält.Enligt den före detta chefsstrategen var beslutet att sparka FBI-chefen James Comey det största misstaget i modern politisk historia.
Läs mer om Trump.Och.
Människorättsorganisationer kräver att FN stoppar våldet i Burma
NEW YORK. Människorättsorganisationerna Amnesty och Human Rights Watch kallar den humanitära katastrofen i Burma för etnisk rensning. De kräver nu omedelbara åtgärder från FN för att stoppa våldet mot den muslimska minoritetsgruppen rohingya.
Läs mer om Burma.