12. September 2017 23.00-23.59

Två till sjukhus när bil voltade

En bil voltade på Gotland under tisdagskvällen.Två personer har förts till sjukhus.
Läs mer om Gotland.

Skottlossning i centrala Göteborg

En skottlossning har ägt rum i centrala Göteborg under tisdagskvällen.– Jag kan bara bekräfta att vi har haft en skjutning i området, säger Henrik Sterner vakthavande befäl vid polisen i region Väst.
Läs mer om Göteborg, Henrik Sterner och Väst.
Tio misstänkta gripna – ett år efter gruppvåldtäkt
Tio män misstänks ha våldtagit en kvinna i 30-årsåldern i Botkyrka förra sommaren. Men trots att flera av männen identifierades förra hösten greps de inte förrän i juni i år, skriver Metro.– Dessvärre har man från polisens sida haft mycket annat att göra, säger åklagare Markus Hankkio till tidningen.Enligt statistik som SVT tagit del av leder färre anmälningar om sexuellt våld nu till åtal jämfört med för tre år sedan.
Läs mer om Botkyrka, Metro och SVT.
Nio familjemedlemmar döms för slaveribrott
De höll sina offer fångar, slog dem och tvingade dem till slaveri under åratal.Nu har nio medlemmar i en familj dömts till långa fängelsestraff för slaveribrott i Storbritannien, rapporterar BBC.– Det var som helvetet på jorden, sa ett av offren under rättegången.
Läs mer om BBC och Storbritannien.

Messi visade varför han är världens bästa spelare

En klubb i turbulens.Med en ifrågasatt president, utan Neymar och med sin sämsta transfersommar på länge bakom sig.Men när Lionel Messi vill att Barcelona ska vinna, då vinner Barcelona.
Läs mer om Barcelona, Lionel Messi och Neymar.
Detonation skadade tre bilar
Tre bilar skadades sent på tisdagskvällen i en explosion i Landskrona.Den inträffade vid Pilängsrundeln.– Vi fick in fyra–fem uppringningar om händelsen, säger Fredrik Bratt vid ledningscentralen för polisen i Region syd.
Högg kamrat för att behaga Slender man – försvarar sig i rätten
Två unga flickor riskerar 65 år vardera i fängelse sedan de huggit en klasskamrat 19 gånger och lämnat henne för att dö. Flickorna har förklarat att de genomförde mordförsöket i ett försök att visa sin tillgivenhet för en påhittad skräckfigur.
Läs mer om Slender.
SL:s spärrar fortsätter att skada resenärer
Hittills i år har 38 personer anmält att de själva eller deras tillhörigheter blivit skadade i spärrarna till tunnelbana och pendeltåg – något som enligt SL främst beror på handhavandefel.
Professor: Dags att skrota investeringssparkontot
Kritiken mot höjd sparskatt får nu hårt motstånd, från ekonomiprofessorn Daniel Waldenström. Debatten är partisk och argumenten ovidkommande, enligt honom. – Att skrika sig hes är väldigt omotiverat.
Läs mer om Daniel Waldenström.
Så bra är Apples nya Iphone X och Iphone 8
Under tisdagen presenterade Apple sina nya Iphone-modeller Iphone 8, Iphone 8 plus och Iphone X.Här sätter Febers chefredaktör Roger Åberg getingbetyg på de nya telefonerna.
Hätsk stämning när facken protesterade mot Macron
Sparka honom!, skanderade tusentals fackligt aktiva och vänsteraktivister i Paris, Marseille och flera andra städer i Frankrike på tisdagen. Adressaten: president Emmanuel Macron, vars planerade reformer av den franska arbetsmarknadslagstiftningen möter hårt motstånd.
Familj föll ner i vulkan – omkom
Ett par och deras elvaårige son dog sedan de ramlat ner i en grund vulkankrater i södra Italien.
Läs mer om Italien.
Hämnd troligt motiv för borgmästarmord
Ett brutalt mord på en borgmästare skakar Belgien. Den 71-årige borgmästaren i industristaden Mouscron hittades mördad på en kyrkogård i måndags med halsen uppskuren.
Läs mer om Belgien och Mouscron.
Myndighet: Teslas system bidrog till dödskrasch
Begränsningar i autopilotsystemet bidrog i hög grad till dödsolyckan med en självkörande Tesla i Florida förra året. Det har amerikanska myndigheter kommit fram till.
Läs mer om Florida och Tesla.