13. September 2017 06.00-06.59

Mystiskt dödsfall på hotell – tonåring upptäckt i frysrum

Festen på lyxhotellet slutade i tragedi.Kenneka Jenkins, 19, hittades i söndags morse död – ensam i ett frysrum, skriver Chicago Tribune.
Läs mer om Chicago Tribune.
Ingen Suu Kyi i FN
Burmas ledare Aung San Suu Kyi ställer in sin resa till New York och öppnandet av FN:s generalförsamling, enligt en talesperson för den tidigare fredspristagarens parti.
Läs mer om Aung San Suu Kyi och New York.
Vild polisjakt efter misstänkt rattfyllerist inatt
Tidigt på onsdagsmorgonen tog polisen upp jakten på en misstänkt rattfyllerist utanför Sandviken som vägrade stanna.Det slutade med att patrullen fick preja bilen – för att få stopp på förarens vilda framfart.Båda fordonen fick bärgas från platsen.
Läs mer om Sandviken.
Efter Irma – nu kan Jos drabba USA:s östkust
Dödssiffran efter orkanen Irma stiger nu till 55 personer, enligt News.com.Men än är faran inte över.Orkanen Jos rapporteras röra sig in mot USA:s sydostkust, rapporterar CNN.
Läs mer om CNN, Irma och News.com.Men.
Brasiliens president utreds igen för korruption
En ny utredning om korruption hotar Brasiliens president Michel Temer. Den här gången handlar det ett dekret som reglerar hamnar.
Läs mer om Michel Temer.
Boom för svensk edtech – och snart kommer ketchup-effekten
Förra året drog de svenska edtechföretagen upp farten rejält och omsättningen växte med 12 procent. Och politiska beslut väntas accelerera tillväxten ytterligare.
Boom för svensk edtech – och snart kommer ketchup-effekten
Förra året drog de svenska edtechföretagen upp farten rejält och omsättningen växte med 12 procent. Och politiska beslut väntas accelerera tillväxten ytterligare.
Ingen Suu Kyi i FN
Därför vägrar Måns att bjuda prins Carl Philip
Måns Zelmerlöw träffade prins Carl Philip på Summer On-festivalen i Båstad i somras – och de båda verkade komma väl överens tillsammans. Men då artisten gifter sig med fästmön Ciara Janson får prinsen nobben och står inte med på gästlistan. – Jag fick ju heller ingen inbjudan till hans bröllop, säger Måns Zelmerlöw.
Anna Nicoles mörka hemlighet avslöjad – flera år efter sin död
Modellen Anna Nicole Smith dog i februari 2007 – bara månader efter hennes son Daniels död.Båda omkom efter att ha överdoserat narkotika.Nu hävdar en person som kände dem båda att Anna Nicole Smith hade ett förhållande med sin sons flickvän kort innan dödsfallen – och att detta fick henne och sonen att sluta prata med varandra.
Läs mer om Anna Nicole Smith.
Läkaren svarar: Varför är jag så torr i näsan?
Hej.Mitt namn är Camilla, jag är 49 år och har de senaste fyra månaderna haft otroligt torra näsgångar. Det känns som en öken i näsan men framåt kvällen kan jag bli snorig för att nästa morgon vara lika torr igen. Provat med Nozoil en längre period men ingen verkan.
Läs mer om Camilla och Nozoil.
Ytlig plakatpolitik i comeback utan styrfart
Arundhati Roys nya, efterlängtade roman myllrar av transsexuella, militärer och kallblodiga mördare. Amanda Svensson blir ändå besviken på en comeback lika ytlig som en politisk affisch.
Kommunpolitikern åtalas - nyköpta datorer borta
Den miljöpartistiske kommunpolitikern i Vänersborg, Abdullahi Hassan Moalin, gick omkull med företaget som skulle lotsa nyanlända flyktingar till arbete. Men efter konkursen hittades vare sig bokföringen eller 25 nyinköpta datorer för 66750 kronor. Nu åtalas kommunpolitikern för bokföringsbrott. –Inga kommentarer, säger Moalin och lägger på luren.
Så söker polis efter Kim Walls kvarlevor
Den danska polisen ger inte upp i sökandet efter journalisten Kim Wall.En kroppsdel som matchade svenskans DNA har hittats, nu återstår det att finna resterande kvarlevor.– Dykarbetet är inte klart ännu, säger Jens Möller, chef vid mordenheten i Köpenhamn till Ekstrabladet.
Hells Angels JO-anmäler polisen efter tillslag
Hells Angels har gett organisationen Payback i uppdrag att JO-anmäla polisen efter tillslaget mot en kräftskiva i Luleå i lördags, skriver SVT Nyheter Norrbotten.
Läs mer om JO-anmäla, Luleå och Payback.
HD ger grönt ljus för Trumps omstridda inreseförbud
Högsta domstolen i USA tillåter i ett nytt beslut president Donald Trumps regering att fortsätta med sitt inreseförbud för de flesta flyktingar.
Läs mer om USA.
Bank larmar – orättvisa avgifter för nya bostadsrätter
Boverket varnar för lagbrott samtidigt som Swedbank slår larm om att avgiftsskillnaderna ibland är extrema. Det handlar om att små lägenheter får betydligt dyrare avgifter i förhållande till yta än stora paradvåningar. Allt för att kunna sälja de tjusiga lägenheterna extra dyrt.
Läs mer om Swedbank.