13. September 2017 07.00-07.59

Polisen tvingas prioritera bort sexbrott: Jag är oroad

Antalet mord och mordförsök gör att polisen måste prioritera bort andra typer av brott – som våldtäkter och andra typer av sexövergrepp, avslöjar SVT Nyheter.– Det här är inget önskvärt läge. Tvärtom, vi skulle vilja göra mer, säger Torgny Söderberg, sektionschef för utredningsenheten på Stockholmspolisen i Aktuellt.

Interna kritiken i MP: Är totalt utflippat

Fallet kring den av Miljöpartiet säkerhetsriskklassade tjänstemannen går vidare.Nu uppmanar Miljöpartiet sina riksdagsledamöter att säga att de har fullt förtroende för partiorganisationen om de blir kontaktade av medierna, enligt Aftonbladet.
Läs mer om Aftonbladet och Miljöpartiet.

S vill satsa SL-miljoner på nya superbussar

Trots att SL enligt färska siffror går som tåget ekonomiskt kommer kritik från oppositionen i landstinget. – Man har höjt biljettpriserna och turismen har ökat markant. Men var finns de styrande Moderaternas långsiktighet? frågar Talla Alkurdi (S), oppositionslandstingsråd.
Läs mer om SL-miljoner och Talla Alkurdi.
Män bröt sig in i lägenhet och mördade man
En man ska ha blivit mördad under natten vid Hylte.Enligt polisen bröt sig två män in i en lägenhet och gick till attack.En man skadades lindrigt och den andra mannen dog av sina skador.
Läs mer om Hylte.Enligt.
Ekwall sörjde inte sin pappas död
Patrick Ekwall är en av Sveriges mest berömda och erfarna sportjournalister.Men tv-profilen har fått kämpa för att komma dit han är i dag.I sin nya bok Vill du så kan du berättar Ekwall om sin tuffa uppväxt med en frånvarande pappa.–Det var lätt att hamna i klammeri med rättvisan och syssla med annat som inte var så jäkla bra, säger Ekwall.
Läs mer om Ekwall och Vill.
Susanne Berger och Björn Tunbäck: Intervju med Bill Browder om behovet av en global Magnitskijlag (del I)
Konferensen Raoul Wallenberg International Roundtable inleds i morgon på Armmuseum. Journalisterna Susanne Berger och Björn Tunbäck informerar om den och har intervjuat affärsmannen Bill Browder om Sergej Magnitskij, lagen som bär dennes namn och vad den betyder för demokratin i Ryssland.
Varför mörklägger SVT om ubåtarna?
SVT har beslutat att inte sända programmet om Reagans psykologiska krigföring. Var är det skon klämmer, SVT? Vad är det som tyskar, fransmän och danskar tål att se, men inte svenskar? Det skriver Anders Björnsson, Anders Hasselbohm, Mathias Mossberg och Sune Olofson.
Läs mer om SVT och Sune Olofson.
Dödshot mot busschaufför – bad störande resenärer kliva av
Busschauffören blev attackerad, dödshotad och bespottad när han bad två resenärer, som spelade hög musik, att sänka volymen.Sedan slog männen sönder ett fönster – och försvann ut.
Risk för storm i södra Sverige
Det väntas håll i hatten-väder i Skåne och längs kusterna i Sydsverige. SMHI har utfärdat en klass 1-varning för besvärligt väder som kan innebära vissa risker och störningar för allmänheten.
Läs mer om Skåne, Sverige och Sydsverige.