13. September 2017 09.00-09.59

Apple skrotar den röda Iphone 7 efter gårdagens lanseringar

Specialversionen av Iphone 7 och Iphone 7 Plus är nu ett minne blott.
Läs mer om Iphone.

Sydkorea övar attacker med svensktyska robotar

Nordkorea hotar att öka takten i sina vapenprogram som svar på de onda sanktionerna som FN:s säkerhetsråd röstat igenom efter diktaturens senaste kärnvapentest. Sydkorea svarar med egna tester av svensktyska robotar. Sydkorea uppger att man genomfört de första skarpa övningarna för en avancerad kryssningsrobot som skjuts från luften. Roboten tillverkas av Taurus, ett samägt bolag mellan tyska MBDA och svenska Saab Dynamics.
Det är inte så att de ringer oss först direkt
ÄNGELHOLM. Rögle ska ta ett steg upp i tabellen för att ta sig till slutspel och få vara med när de stora lagen gör upp om SM-guldet i mars. Men inte bara slutspelet hägrar. För sportchefen handlar det om att ta kliv även hos agenterna.– Det är inte så att de ringer oss först direkt, säger Anders Masken Carlsson.
Läs mer om SM-guldet.
Därför håller Molly bröllopet hemligt
Artiststjärnorna Molly Sandn, 25, och Danny Saucedo, 31, ska gifta sig.Men bröllopet kan ske i hemlighet – nu vill Molly distansera sig från sin fästman Danny.– Jag vill inte snacka om honom, jag vill inte det, säger hon i TV4:s Nyhetsmorgon.
Läs mer om Danny Saucedo, Danny och Molly.

Live: SD hotar med misstroendeförklaring mot Löfven

Sverigedemokraterna hotar begära misstroendeförklaring mot statsminister Stefan Löfven. DN:s Mats J Larsson och Karin Eriksson rapporterar från riksdagen.
Juncker: EU har vind i seglen
EU har nu vind i seglen, konstaterar EU-kommissionens ordförande Jean-Claude Juncker i sitt årliga tal om läget i unionen. Men han varnar samtidigt om att det gäller att smida medan järnet är varmt.
Läs mer om Jean-Claude Juncker.
Kineser gav nytt liv åt klassiskt bilmärke
FRANKFURT. Det klassiska tyska bilmärket Borgward, som gick i konkurs 1962, har fått nytt liv med kinesiska ägare. I slutet av året återkommer märket till Europa. De första bilarna av modellen BX7 levereras till Tyskland.
Läs mer om BX7, Borgward, Europa och Tyskland.
Svensk tillväxt lägre än väntat
Svensk tillväxt för andra kvartalet i år var 3,1 procent, enligt SCB. Det är en rejäl nedrevidering mot de 4 procent som SCB:s snabbversion av statistiken visade.
Läs mer om SCB.
Planen för Nuncio – åker till Frankrike
Melander har bestämt sig – satsar mot Paris
Läs mer om Frankrike och Nuncio.
Uppdatera mobilen! Buggar i Bluetooth lämnar dörren öppen för hackarna
IOS, Linux och Windows – buggen Blueborne finns nästan överallt. Men värst drabbar den Android-telefoner. Totalt tros över fem miljarder enheter vara påverkade.
Apples största och dyraste förändring för Iphone hittills
Iphone tar sitt hittills största kliv som produkt, in i ett nytt årtionde av Iphone. Men den är dyr som en dator och saknar en del av det vi känner till från telefonen sedan tidigare. Hur kommer den tas emot av världens Apple-användare?
Läs mer om Apple-användare och Iphone.
Silvana Imam: Chilla, vill ni att jag ska dö eller?
Hon slog igenom 2013 på antirasistdemonstrationen i Kärrtorp. Tre år senare blev hon årets artist på Grammisgalan. Nu kommer filmen om Silvana Imams lavinartade karriär – Silvana – väck mig när ni vaknat.
Läs mer om Grammisgalan, Kärrtorp och Silvana.
50 bästa bilarna 2017 – i butik från 16 september!
1 450. Det är antalet bilar motorjournalisten och testexperten Jan-Erik Berggren rattat och tyckt till om.Rätt hyfsad grund för att nu lista de 50 bästa bilarna 2017 – alla samlade i magasinet med samma namn. I butik? 16 september-2 oktober!
Läs mer om Jan-Erik Berggren.
Gekås i Ullared startar direktflyg till varuhuset
Ullared och Gekås popularitet sprider sig även till grannländerna.Över 100 000 norrmän reser redan till Ullared för att shoppa varje år.Till deras glädje startar Ullared direktflyg från Norge och Stavanger.Och inte nog med det – på planet kommer Ola-Conny och Morgan att servera!
Det är inte så att det ringer oss först direkt
ÄNGELHOLM. Rögle ska ta ett steg upp i tabellen för att ta sig till slutspel och få vara med när de stora lagen gör upp om SM-guldet i mars. Men inte bara slutspelet hägrar. För sportchefen handlar det om att ta kliv även hos agenterna. – Det är inte så att det ringer oss först direkt, säger Anders Masken Carlsson.
Läs mer om SM-guldet.
Körde ner elskåp med grävmaskin – misstänks varit påverkad
Under onsdagsmorgonen inträffade en arbetsplatsolycka i Säffle när föraren av en grävmaskin körde ner ett elskåp. Föraren fördes med ambulans till vårdcentral.– Enligt den bild jag har nu så är det inga allvarliga skador, säger Stefan Wickberg, presstalesperson vid polisen i Värmland.Föraren misstänks ha varit onykter vid olyckan.
Norden samarbetar mot matchfixning
De nordiska länderna samlar sig i kampen mot matchfixning. En gemensam organisation ska hjälpa till att stävja fusket med uppgjorda matcher.
Juncker: Vi har vind i seglen
EU har nu vind i seglen, konstaterar EU-kommissionens ordförande Jean-Claude Juncker i sitt årliga tal om läget i unionen. Men han varnar samtidigt om att det gäller att smida medan järnet är varmt.
Läs mer om Jean-Claude Juncker.
Vanadisbadet åter i stadens regi
Först i oktober 2018 kan Stockholms stad börja driva Vanadisbadet i egen regi.
Läs mer om Vanadisbadet.
HP släpper allt-i-ett-dator med utbytbar skärm
Byt ut skärmen mot en större när du väl har råd.
Nordkorea anklagas för att stjäla bitcoins
Nordkorea kan kringgå sanktioner mot landet genom att försöka stjäla bitcoins, enligt ett it-säkerhetsföretag. Nordkoreanska hackare har vid minst tre tillfällen slagit till mot handelsplatser för kryptovalutan.
Sydkorea övar för att avrätta Jong-Un
Den spända konflikten mellan Nord- och Sydkorea trappas upp allt mer.Efter Nordkoreas vätebombstest kontrar nu Sydkorea med en specialenhet som ska kunna ta livet av Nordkoreas ledare Kim Jong-un.– Förutom egna kärnvapen är att få Kim Jong-un att frukta för sitt liv är det bästa försvaret vi kan ha, säger den forne sydkoreanska toppmilitären Shin Won-sik enligt New York Times.
Vallentunavargen kommer från Norge
En privatperson har ansökt om skyddsjakt på den unga norska varghanne som stryker omkring i Vallentunatrakten, enligt svenskjakt.se.
Läs mer om Norge och Vallentunatrakten.
Svenskt bolag lyxinredde hotell åt ministerns son
Svenska bolag har gjort affärer med skalbolag som används för mutor och pengatvätt av diktaturen Azerbajdzjans regering och presidentens familj. Bland annat har ett Stockholmsföretag inrett ett lyxhotell ägt av sonen till arbets- och socialministern i landet. – De svenska bolagen har inte tagit sitt fulla ansvar, säger Louise Brown vid Transparency International Sverige.
HP släpper allt-i-ett-dator med utbytbar skärm
Byt ut skärmen mot en större när du väl har råd.
Stora förändringen i Bonde söker fru
Bonde söker fru gör en stor förändring inför den nya säsongen.I stället för att bara följa fyra av bönderna, kan nu tv-tittarna följa alla åtta via en webbserie i TV4 Play.Jag är så glad över att kunna berätta detta för äntligen kan ni på riktigt få följa ALLA våra bönder! skriver programledaren Linda Lindorff på sin blogg.
Läs mer om Bonde och Linda Lindorff.
Beskedet om Zlatan: Då tar vi det snacket
Janne Anderssons inställning till Zlatan Ibrahimovic i landslaget är bekant.Men förbundskaptenen öppnar för att han kan ta kontakt med Zlatan – om Sverige tar sig till VM i Ryssland.– Vi tar det snacket då, säger Andersson till Aftonbladet.
Efter prisökningarna: 2,4 milj småhus upptaxeras
Miljoner svenska bostäder kan upptaxeras.Enligt Skatteverket kommer taxeringsvärdena att öka med i snitt 26 procent – för närmare två och en halv miljon småhus.– Försäljningspriserna på fastighetsmarknaden åren 2014–2016 avgör nivån, säger Jerker Wessln på Skatteverket.
Läs mer om Jerker Wessln och Skatteverket.
En rak rekapitulering av Clintons misslyckande – Niklas Ekdal om What happened
Hillary Clinton lyckas inte besvara sin egen fråga om vad det var som hände under förra årets presidentval. Niklas Ekdal läser ett mea culpa som är rätt halvhjärtat vad gäller culpa.
Läs mer om What.
Norden samarbetar mot matchfixning
De nordiska länderna samlar sig i kampen mot matchfixning. En gemensam organisation ska hjälpa till att stävja fusket med uppgjorda matcher.