13. September 2017 10.00-10.59

Polisen tror att våldtäktsmän riktat in sig på utsatta kvinnor

Förra året utsattes en kvinna för en gruppvåldtäkt i närheten av Fittja centrum. Polisen misstänker att fler kvinnor kan ha drabbats och vädjar nu om att de ska kontakta utredarna.
Läs mer om Fittja.

Ny studie: Det här är världens minst stressiga storstad

Kollektivtrafik, grönområden, fysisk och mental hälsa och soltimmar. Det är några av kriterierna som ingått i en ny studie som kartlägger världens minst – och mest – stressiga städer.
Stora skillnader i kulturskoleverksamhet för barn
Svenska kommuner skiljer sig stort åt i andelen barn som deltar i kulturskola, visar statistik från Kommun- och landstingsdatabasen.
Läs mer om Kommunoch.
Kina säkrar Nordkoreas tillgång till råolja
USA ville se ett totalt oljeembargo mot Nordkorea. Men när FN:s nya sanktioner röstades igenom gjordes ett undantag: En pipeline från Kina som förser Nordkorea med cirka 90 procent av landets råolja får vara kvar.
Läs mer om Kina och Nordkorea.
Apples ansiktsigenkänning oroar integritetskämpar
Lås upp telefonen med ditt ansikte, en av de stora nyheterna vid gårdagens lansering av Iphone X. Men visselblåsaren och integritetskämpen Edward Snowden är tudelad till den nya tekniken.
Läs mer om Edward Snowden och Iphone X.
Uppgifter: Ericsson nära nytt toppstall
Marcus Ericsson är inne på sin fjärde säsong som F1-förare.Svensken som kör för Sauber har inte tagit någon poäng under årets mästerskap och nu ryktas han bort från teamet.– Det finns några alternativ, och de här alternativen blir mer och mer sannolika för varje dag som går, säger experten Janne Blomqvist i Viasats F1-podd.
Götatunneln avstängd efter olycka – långa köer
Efter att en lastbil kört in i en skylt i Götatunneln har nu tunneln stängts av. Enligt Trafikverket har detta skapat långa köer i hela Göteborg och det finns ingen prognos för hur lång tid arbetet kommer att ta.–Det är mycket trafik som står stilla vid Gasklockan, säger Josefin Gröndahl, presskommunikatör vid Trafikverket.
Taiwan varnar inför annalkande tyfonen Talim
Taiwan har utfärdat en marin varning och ställt in flera flyg inför tyfonen Talim (även kallad Lannie), som inom det närmaste dygnet väntas dra in mot huvudstaden Taipei.
Läs mer om Lannie, Taipei och Talim.
Hyllningen till prinsessan Diana hånas
Ett blomsterarrangemang avsett att hylla prinsessan Diana i brittiska Chesterfield har fått oönskad uppmärksamhet. Att verket inte är särskilt porträttlikt hör till den mildare kritiken, andra kallar det förolämpande.
Läs mer om Chesterfield och Diana.
Tänk på det här innan du byter bank
Nordeas beslut att flytta huvudkontoret till Finland har triggat i gång en kundflykt. Det kan dock vara klokt att tänka efter en extra gång inför ett eventuellt bankbyte. – Man ska aldrig byta bank bara för att man är arg, säger Kicki Westerståhl, chef på Konsumenternas Bank- och Finansbyrå.
Läs mer om Finland och Kicki Westerståhl.
SD riktar misstroende mot Löfven
Läs mer om Löfven.
Tio kronor billigare per mil med elbilen – men vem tar pengarna?
Elbil efter elbil rullar tyst fram över salongsgolvet i Frankfurt.Men det pratas väldigt lite om hur de här bilarna ska laddas.Nu måste vi börja ta elbilarna på allvar och svara på de fyra viktiga frågorna.
Läs mer om Frankfurt.Men.
SD begär misstroendevotering mot Löfven
Sverigedemokraterna kommer att begära missförtroendevotering mot statsminister Stefan Löfven (S). Det skriver DN.
Läs mer om Löfven och Stefan Löfven.
SD väcker misstroende mot statsminister Stefan Löfven
Sverigedemokraterna väckte på onsdagen misstroende mot statsminister Stefan Löfven (S). Misstroendeförklaringen lades fram i samband med den migrationspolitiska debatten i riksdagen av talespersonen Paula Bieler som också sitter i partiledningen.
Läs mer om Paula Bieler och Stefan Löfven.
Störningar i tågtrafiken
Störningar i tågtrafiken påverkar tågen mellan Stockholm och Malmö/Göteborg/Karlstad. Orsaken till förseningarna är ett växelfel mellan Flen och Gnesta och ett banarbete mellan Falköping och Göteborg, enligt Trafikverkets sajt.
Peter Jihdes ilska efter obehagliga upptäckten
Peter Jihde var rasande i dagens Nyhetsmorgon.Anledningen var hans obehagliga upptäckt under tisdagskvällen.– Den här historien känns väldigt otrevlig, instämde programledarkollegan Tilde de Paula.
Bil körde i diket – en person fick hjälpas ur
Vid halv tio-tiden på onsdagsförmiddagen larmades polis och räddningstjänst till en singelolycka i Skara kommun.– Det var en kvinna som körde ner i diket, säger Tony Engdahl, stabsbrandmästare på räddningstjänsten i Skara.Kvinnan fick hjälpas ur bilen av räddningstjänsten.
Läs mer om Skara, Skara.Kvinnan och Tony Engdahl.
Madeleines oväntade val: Tog med sig Patrick, 46
Prinsessan Madeleine hade oväntat sällskap med sig till dagens seminarium i Stockholm.Kusinen Patrick Sommerlath, 46, fanns i publiken när Madeleine gjorde entr.
Riksbyggen beklagar stök på kundwebben – har haft utmaningar
Trots att Riksbyggens stora systembyte tekniskt sett har löpt på bra så har det inte alltid upplevts så på kundsidan. Det handlar om att vi migrerar information och att det blivit några fel i samband med det, säger cio:n Amir Chizari.
Lär dig lyckas med öppen källkod med de här nya guiderna
The Linux Foundation inleder en stor offensiv för att öka genomslaget för öppen källkod. Det görs med en serie guider som ska förklara hur man lyckas med öppna satsningar.
Derby – men inte lönt spela på Kristianstad
Känslan att IFK Kristianstad spelar i en egen liga är svår att värja sig ifrån.I kväll, när segermaskinen maler ner nykomlingen OV Helsingborg, skriver vi om 49 raka på hemmaplan.Samtidigt tittar vi tabellen och ser att IFK spelat fyra matcher och har full pott – innan utmanaren Sävehof studsat en enda boll i handbollsligan.
Läs mer om IFK, Kristianstad och Sävehof.
Melander bekräftar planen för stjärnan
Det har tisslats och tasslats om det ett tag.Nu bekräftar Stefan Melander att Nuncio siktar mot Frankrike.Och det franska superloppet Prix d'Amerique.– Efter mycket funderande kom vi fram till att satsa på Frankrike och vinter-meetinget, säger Melander till Travronden.
Nya teorin – hatet som fällde Johaug
Therese Johaug fick sitt straff förlängt och missar OS i Pyeongchang.Nu har man i Norge kommit fram till en ny teori om varför omvärlden straffade Johaug så hårt.
Läs mer om Johaug, Norge och Pyeongchang.Nu.
SD väntas väcka misstroende mot Löfven
Sverigedemokraterna väntas lägga fram en misstroendeförklaring mot statsminister Stefan Löfven i dag.
Läs mer om Löfven och Stefan Löfven.
Snart ska det gå bättre att spela i Windows 10
Microsoft håller på att identifiera buggarna som gör att många spel laggar rejält.
Riksbyggen beklagar stök på kundwebben – har haft utmaningar
Trots att Riksbyggens stora systembyte tekniskt sett har löpt på bra så har det inte alltid upplevts så på kundsidan. Det handlar om att vi migrerar information och att det blivit några fel i samband med det, säger cio:n Amir Chizari.
MP: råder Moalin att ta time out
Miljöpartiets gruppledare i Vänersborg, Marika Isetorp, säger att de inte informerats om att partikamraten Abdullahi Hassan Moalin åtalats.– Får vi tag i honom kommer vi rekommendera honom att ta time out från politiken, säger Marika Isetorp.
Po Tidholm: Bengt Ohlsson sprider slappa bilder av Norrland
Po Tidholm svarar på Bengt Ohlssons reportage om Östersund. Att sprida bilden att Sverige tar slut norr om Uppsala är en tärande belastning, skriver Po Tidholm. Bengt Ohlsson svarar direkt på Po Tidholm nedan.