13. September 2017 12.00-12.59

Polisens går ut med flygblad inför nazistdemonstration

Polisen kommer att dela ut flygblad i samband med nazistdemonstrationen i Göteborg 30 september. Demonstranterna uppmanas att inte marschera och bära högerextrema symboler. Motdemonstranter ska samtidigt be våldsamma personer att ta av sig sin maskering eller att lägga ifrån sig stenar och flaskor.
Läs mer om Göteborg.

Man anhållen – misstänks ha lurat äldre på bankkort

En man i 40-årsåldern har anhållits misstänkt för att ha lurat äldre i Malmö på bankkort och kortkoder.Enligt åklagare Magdalena Tesfai har det skett vid över 50 tillfällen, och samma personer har drabbats flera gånger.–Det är ett omfattande ärende, säger hon till Sydsvenskan.
SAS vd: Omöjligt gå med på pilotkraven
Med bara timmar söker SAS svenska vd Rickard Gustafson hjälp för att undvika att norska piloter går ut i strejk i morgon.– Jag sitter med en annan verklighetsbild än piloterna, och anser att vi har erbjudit dem ett bra avtal som är likt det piloterna i Sverige och Danmark har fått, säger han till norska E24.
David Lagercrantz donerar halv miljon till grävande journalister
Författaren David Lagercrantz donerar en halv miljon kronor till Föreningen Grävande Journalisters stiftelse Grävfonden.
Läs mer om Grävfonden.
Melodifestivalstjärnan visar stora förändringen
Sångerskan Tess Merkel Solomons har gjort en vågad förändring.På sin Instagram visar hon nu upp sin nya hårfärg – och följarna älskar den nya stilen.Älskar färgen på håret! och Supersnygg! är två av kommentarerna på nya bilden.
Läs mer om Instagram och Supersnygg.
Revanschläge för Liverpool
Oddset-duellen är kampen mellan SportExpressens Eskil Hellberg och Johan Videll.Varje dag väljer de två spelexperterna ut sitt bästa spel i en ärofylld tävling om av vara den främsta tipparen.De redovisar dessutom alla sina spel, så välj en favorit – eller rygga båda två!
Läs mer om Johan Videll.Varje och Liverpool.
Så här fungerar en misstroendeförklaring mot statsministern
Sverigedemokraterna och Jimmie Åkesson kommer att lämna in en misstroendeförklaring mot statsminister Stefan Löfven, S.Tanken är att tvinga Löfven att avgå, efter IT-skandalen på Transportstyrelsen.Så här fungerar ett misstroendevotum i Sveriges riksdag.
JUST NU: Tonåring häktas för gymmord
Den pojke som ska ha huggit en 17-åring på ett gym i Ängelholm har häktats, enligt Helsingborgs Dagblad.Han är på sannolika skäl misstänkt för mord.
Läs mer om Ängelholm.
Regeringen lovar miljarder till pensionärer
Regeringens största satsning i höstbudgeten görs på pensionärerna, enligt uppgift till Expressen. Exakt hur många miljarder det rör sig om väntas senare under onsdagen.
Läs mer om Expressen.
Här väcker SD missförtroende mot Löfven
Skandalen inom Transportstyrelsen gör att SD väcker missförtroende mot statsminister Stefan Löfven. Här lämnar migrationspolitiska talespersonen Paula Bieler över papperna i Riksdagen.
Sydkorea: Specialstyrka får Kim Jong-Un som måltavla
Sydkorea har flaggat för sina planer på att inrätta en särskild militärenhet som ska kunna få i uppdrag att mörda den nordkoreanska ledaren Kim Jong-Un, uppger New York Times. Tanken ska vara att sprida rädsla inom den nordkoreanska ledningen.
Läs mer om Kim Jong-Un.
Victory Kåsgård kan krossa motståndet
Dags för Xpressomgång på V86 där Solvalla och Åby kör vartannat lopp.Jonas Noreen och Eskil Hellberg har synat hela omgången – läs nedan!
Real Madrid är det helt enkelt att spika
Topptipset 13 septemberSpelstopp: 20.44Spelexpert: Eskil Hellberg
Nytt taxeringsvärde för 2,4 miljoner småhus
Äger du ett småhus? Då kommer du inom kort att få förslag på ett nytt taxeringsvärde. I snitt beräknas taxeringsvärdena öka med 26 procent, enligt ett pressmeddelande från Skatteverket. Totalt berörs cirka 2,4 miljoner småhus.
Läs mer om Skatteverket.
Bilderna avslöjar Neymars fula gest
PSG krossade Celtic med 5-0 i går kväll. Men det var stökigt. Kylian Mbapp blev anfallen av en planstormare – och Neymar hamnade i bråk med Celtic-talangen Anthony Ralston. – Jag är inte rädd för en kille som Neymar, säger Ralston.
Halsproblem bakom storfavoritens flopp
Världsrekordhållaren Ferrari B.R. agerade långt under normal kapacitet i söndagens norska derby.En veterinärundersökning visar att hästen hade stora problem med halsen.
Löfven lovar miljarder till pensionärerna i dag
Regeringen presenterar i eftermiddag en mångmiljardsatsning på pensionärerna, kan Expressen avslöja.– Det är den enskilt största satsningen i regeringens budget, säger en regeringskälla.
Läs mer om Expressen.
Så reagerar omvärlden på Clintons bok: Hon borde hålla tyst
Hillary Clintons What happened möter kritik från partikamrater och politiska tyckare. Recensenter ser i stället ett feministiskt manifest och en komisk diss av Donald Trump.
Läs mer om Donald Trump.
World of warcraft-räv ska samla pengar till orkanoffer
Spelföretaget Blizzard visar nu sitt stöd till den senaste tidens naturkatastrofoffer. Genom att sälja ett särskilt djur i World of warcraft samlar de in pengar till Röda korsets uppbyggnadsarbete.
Läs mer om Röda och World.
Celtic utreds för supporterattack på Mbapp
Celtic riskerar att straffas för att en supporter sprang in på planen och försökte att sparka på Paris Saint-Germain-anfallaren Kylian Mbapp under tisdagens Champions League-match.
Läs mer om Mbapp.
Regeringen avvisade Natos varning om kärnvapenstopp
S-MP-regeringen avvisade i somras varningar från tunga Natoländer om att skriva under FN-avtalet om kärnvapenstopp. SvD har tagit del av UD-handlingar som visar att enligt svensk uppfattning skulle varken partnerskapet med Nato eller bilaterala säkerhets- och försvarssamarbeten påverkas av ett svenskt undertecknande.
SHL-klubbens bakslag – nyckelspelare missar premiären
Besked bara dagar innan SHL-premiären: Han spelar inte
Pojke begärs häktad för mord
Åklagare begär en 15-årig pojke häktad misstänkt för mordet på en 17-årig pojke på ett gym i Ängelholm i måndags. Han knivskars allvarligt och avled därefter av sina skador.
Läs mer om Ängelholm.
Det som väntar är årets finaste dag
Årets finaste tävlingsdag väntar.De bästa treåringarna, på lång utslagsgivande distans.Så bra det kan bli vad gäller hästarna - synd på människorna som bestämmer.
Man i permobil som blev påkörd har dött
Den man som i måndags blev påkörd vid en rondell i Växjö har dött, enligt SVT Nyheter.Enligt uppgifter skulle mannen – som satt i en permobil – korsa ett övergångsställe.– Jag fick beskedet i dag att han avled i går kväll av skadorna, säger Michael Kamrat, inspektör vid polisen i Växjö, till SVT Nyheter.
Läs mer om Michael Kamrat och Växjö.
Laila Bagge skriker rakt ut: Lever du?
Är Gert Fylking Sveriges modigaste – eller hetaste – radioprofil?Den frågan ställer sig kollegerna på Rix Morgonzoo efter att ha tänt eld på Gert Fylking i direktsändning.– Detta var det värsta jag har varit med om, säger han.
Läs mer om Gert Fylking och Rix Morgonzoo.
Det osynliga huset – här är Apples bantade butik
Nu presenteras ett nytt förslag på Apples flaggskeppsbutik i Kungsträdgården. För att blidka Stockholms stad visas en bantad byggnad som gömts bakom så många träd att den nästan inte syns. Tidigast nästa vår går förslaget ut på samråd - om politikerna vill.
Läs mer om Kungsträdgården.