13. September 2017 13.00-13.59

Sverige missar miljardmarknad för medicinsk turism

Sverige går miste om en snabbväxande global miljardmarknad inom medicinturism. Trots att svensk sjukvård presterar bland de bästa medicinska resultaten i världen så tar vi emot få internationella patienter. Kritiker pekar på brist på vårdplatser och politisk vilja – men från politiskt håll döms idn om vinstgivande utländska vårdtagare ut.

Artistens bebislycka – har blivit mamma

Sångerskan Linda Pritchard har blivit mamma.Artisten skriver om sin bebislycka med partnern Oscar på Instagram.Kärleken är total och oändlig! Välkommen till världen Cassius!, skriver hon till inlägget.
Läs mer om Instagram.Kärleken och Oscar.
Torbjörn Nilsson allvarligt skadad
Blåvitt-ikonen Torbjörn Nilsson, 63, är allvarligt skadad.IFK Göteborgs assisterande tränare har slitit av hälsenan under en träning.– Jag går hemma på kryckor och får vänta in en operation och därefter blir jag väl gipsad, säger Nilsson till GP.
Läs mer om Nilsson.
Tittarna går miste om Östersunds premiär
TV-bråket mellan Discovery och Com Hem/Boxer fortsätter.Nu riktar Mats Enquist, generalsekreterare i Svensk Elitfotboll, kritik mot att många tittare går miste om Östersunds historiska Europa League-premiär.Det är ytterst beklagligt, skriver Enquist på Twitter.

KD-politiker avgår efter nazistavslöjande

En kristdemokratisk kommunpolitiker i Värmland avgår efter att tidningen ETC avslöjat att politikern beställt propagandamaterial från Nordiska motståndsrörelsen och nazistiska böcker.
Läs mer om ETC, Nordiska och Värmland.
När jobbet flyttar känner många oro och frustration
Över 500 anställda på svenska myndigheter fick för ett par veckor sedan reda på att deras arbetsplats ska flytta. Ska de följa med? Eller hoppa av? DN Jobb går igenom vilket stöd som finns att få för den som hamnar i samma situation.
Putins hemliga förslag till Trump
Läs mer om Trump.
Forskaren: Utländska patienter kan korta vårdköerna
Sverige befinner sig långt nere på listan över länder som tar emot utländska patienter. Orsaken är långa köer och begränsade resurser. Men enligt forskare kan fler utländska patienter i själva verket korta köerna.
Regeringen föreslår sänkt skatt för pensionärer
Regeringen föreslår en miljardsatsning på sänkt skatt för pensionärer 2018. Den sätter också upp ett mål för när skillnaden i skatt mellan pension och lön ska vara helt borta, erfar TT.
De vill säkra it med bilbesiktning
Konsultbolaget Everdon hämtar inspiration från bilbesiktningen när de nu lanserar sin nya säkerhetstjänst.
De vill säkra it med bilbesiktning
Konsultbolaget Everdon hämtar inspiration från bilbesiktningen när de nu lanserar sin nya säkerhetstjänst.
Biografen försvann när gamla huset revs
Var i huvudstaden är vi? Vem blir först med att lösa Stockholmsgåtan denna gång? Här kommer nu bild nr 2. En ledtråd är att det på denna plats tidigare låg en biograf.
Läs mer om Stockholmsgåtan.
Höjda taxeringsvärden för 2,4 miljoner villaägare
Snart dimper frågeformuläret från Skatteverket ned hos 2,4 miljoner småhusägare, och i 2018 års fastighetstaxering spås taxeringsvärden öka med höga 26 procent i snitt. Men de flesta fastighetsägare kan vara lugna. Bara ett fåtal kommer att få betala mer i fastighetsavgift.
Läs mer om Skatteverket.
Pappan frias efter sonens drunkning
En man i Örnsköldsviks kommun som i tingsrätten dömdes för grovt vållande till annans död sedan hans son drunknat frias nu av hovrätten. Det rapporterar tidningen Allehanda.
Läs mer om Allehanda.
The Black Angels på Debaser Strand
En hårt tuktad psykedelia, skriver Nils Hansson om The Black Angels på Debaser Strand.
Läs mer om Debaser Strand.
Emma Asp: Du är nog speciell men närmare än så här kommer vi inte
Litterär Snapchat. Snyggt men väl polerat, skriver Jens Christian Brandt i sin recension av Emma Asps debutnoveller.
De är rikast – och de är fattigast i SHL
MORA/KARLSTAD. Den 30:e september möts Mora och Färjestad i SHL.Och två världar kolliderar.SportExpressen gjorde den 24 mil långa resan mellan Lilleputtarna och Jättarnas land. Från den utdömda lilla klubben i sin renoverade islada, till den guldtyngda bjässen med superarena och smockat bankkonto. Är det ens någon id att släppa pucken?– Det är bara att inse att vi står inför en jäkla utmaning, säger Moras lagkapten Emil Bejmo.
Migrationsministern avfärdar amnesti för afghaner
Aktivister och ensamkommande afghaner vill se en amnesti för afghaner med asylavslag.Men migrationsminister Helne Fritzon (S) avfärdar kravet.–Den som får avslag måste så klart också återvända, sa hon när riksdagen höll debatt.
Läs mer om Helne Fritzon.
Kult på Göteborgsoperan
Kultvarning. Simpelt genial och utsökt provokativ lek, skriver Örjan Abrahamsson om Kult.
Apples monsterchipp startskott för AI-krig i mobilen
Både Apple och Huawei släpper flaggskeppsmobiler med chipp som är skräddarsydda för artificiell intelligens. Det är ett tecken i en tid där AI kommer att spela en allt större roll i mobilen.
Läs mer om AI-krig och Huawei.
Är gamla flygplan farligare än nya?
Nya flygplan är såklart säkrare än gamla – eller? Riktigt så enkelt är det inte, menar experten.
Lokalpolisen Christers oväntade succmetod
Områdespolisen Christer Melvinsson har valt en udda metod för att sätta stopp för ungdomskriminaliteten i Torslanda.Han satte sig framför skrivbordet och började skriva i lokaltidningen.– Jag har föräldrar som har visat mina artiklar för sina barn och sagt: Jag hoppas att det inte är du som är med här, säger Christer Melvinsson.
Polisen delar ut flygblad med varning inför nazistdemonstration
Polisen har gått ut med ett flygblad till Nazistiska Nordiska motståndsrörelsen, NMR, inför deras demonstration i samband med Bokmässan i Göteborg. Där listar man vad vad demonstranterna ska undvika för att inte riskera att rapporteras för hets mot folkgrupp.
Johan Schück: Tro på högre inflation ger Riksbanken handlingsfrihet
Tre frågor till DN:s samhällsekonomiske krönikör Johan Schück om att allt fler väntar ökad inflation.
Läs mer om Johan Schück och Riksbanken.
Tekniken som ersätter Iphone är redan här
Apple har presenterat ännu en mobil utan banbrytande nyheter, trots pompa och ståt. Men framtidens teknik som som kan revolutionera både mobilmarknaden och människor vardag finns redan – nu storsatsar teknikjättarna på att utveckla den smarta telefonens ersättare.
Läs mer om Iphone.