13. September 2017 14.00-14.59

Här är projekten som kan bli Årets digitala projekt 2017

Den 18 december utser vi för fjortonde året i rad Årets digitala projekt på CIO Awards-galan på Berns i Stockholm. Vem vinner?
Läs mer om Stockholm.

Android O släppt - men gamla Marshmallow dominerar fortfarande

Google avslöjar senaste siffrorna för vilka Android-plattformar som är populärast. Marshmallow (6.0) sitter fortfarande på en förkrossande majoritet av användarna.
Transportstyrelsens ställföreträdande generaldirektör avgår efter nya uppgifter
Transportstyrelsen fattade redan sommaren 2014 beslut om att göra avsteg från myndighetens it-säkerhetsregler. Det skedde över ett år före den skandalomsusade outsourcingen till IBM genomfördes. Uppgifter om avsteget har belagts med sekretess med hänvisning till rikets säkerhet. Efter att DN har konfronterat Transportstyrelsens ställföreträdande generaldirektör Jacob Gramenius med uppgifterna avgår han.
Läs mer om IBM.
Svenska forskare i jättesatsning mot cancer
Ett svenskt forskarteam i Lund ingår i en global satsning med målet att lösa cancerns gåta. Var tredje svensk riskerar att drabbas av cancer någon gång i livet.
Läs mer om Lund.
Volkswagen visar upp I.D. Crozz – lanseras 2020
Volkswagen hårdsatsar på eldrift och efter konceptbilarna I.D. Concept och I.D. Buzz Concept presenteras nu I.D. Crozz.
Läs mer om I.D.
Så får du i dig kalcium – helt utan mejerier
Kalcium är livsnödvändigt för att vi ska fungera, bland annat för skelettet, blodet och våra nervfunktioner. Det är ingen hemlighet att mejeriprodukter är en grym källa till kalcium, men häng inte läpp bara för att du väljer bort exempelvis mjölk. Med hjälp av sajten Health listar vi 8 andra livsmedel som är rika på kalcium.
Läs mer om Health.
TV4-paret väntar sitt tionde barn
Familjen Nikula är tillbaka i höstens säsong av Familjen Annorlunda.Snart får de dessutom tillökning med ett nytt barn, avslöjar de i veckans avsnitt.– Jag är med barn. Det var inte planerat, säger mamma Matilda i programmet.
Hamads svar till Sarfo: Vi möts på Swedbank
Kingsley Sarfo vill krossa Hammarby på söndag.Nu svarar Hammarby på piken.– Tack för tändvätskan, vi möts på Swedbank, svarar Jiloan Hamad.
Läs mer om Hammarby, Jiloan Hamad, Sarfo och Swedbank.
Läkarna svarslösa efter SVT-profilens kollaps
Han tvingades åka till akuten direkt efter sin väderprognos.Men nu står läkarna svarslösa inför vad som kan ligga bakom Nils Holmqvists kollaps i SVT.– Ingen verkar veta vad de kan bero på, säger han.
Läs mer om SVT.
Sprängolycka vid Gekås Ullared: Rasade ner stenar
Under onsdagen skedde en sprängolycka vid Gekås Ullared.Stenar rasade ner från ett berg och skadade fastigheten, skriver HN.– Det rasade ner stenar från berget och förstörde en lastport som vi använder, säger Jan Wallberg, vd på Gekås, till tidningen.
Läs mer om Jan Wallberg.
Matkris i torkans Etiopien
Över 8,5 miljoner människor i Etiopien behöver hjälp med mat till följd av svår torka i delar av landet, enligt FN. Trots de senaste årens ekonomiska framsteg är nöden svår på landsbygden.
Läs mer om Etiopien.
Biblioteken – en femte statsmakt
En ny rapport från Kungliga biblioteket beskriver biblioteken som den femte statsmakten. Rapporten menar att biblioteken har en central roll för en åsiktsbildning byggd på både fakta och pluralism.
Läs mer om Kungliga.
Queerutställning inställd efter högerprotester
I Brasilien har en utställning som ställer ut queer konst stängts ned, efter att marknadsliberaler och kristna gått samman i protester mot pedofili, tidelag och sexualiseringen av barn.
Ledamot tvingas avgå efter gaybröllopsbesök
Den israeliska parlamentsledamoten Yigal Guetta tvingas avgå efter att det blivit känt att han besökt en homosexuell släktings bröllop.
Läs mer om Yigal Guetta.
Just nu: Regeringens nyhet – följ pressträffen
Statsminister Stefan Löfven och finansminister Magdalena Andersson presenterar en budgetnyhet i samband med ett besök på ett äldreboende i Handen i dag. Beskedet väntas bli sänkt skatt för pensionärer. Följ SvD:s direktrapportering.
Läs mer om Handen och Magdalena Andersson.
Dan Jönsson: Blek Göteborgsbiennal backar från brandfacklor
Göteborgsbiennalen har i år som tema det sekulära samhällets utmaningar. Men Dan Jönsson blir besviken på att man aldrig kopplar greppet om de brännande frågorna.
Elgaland-Vargaland på Moderna museet
Dubbelmonarki. Elgaland-Vargaland förenar satir med allvar, skriver Bo Madestrand.
Läs mer om Bo Madestrand och Moderna.
Lägger av – för att rädda nya kärleken
Rio Ferdinand började dejta tv-stjärnan Kate Wright två år efter att hans hustru gått bort i cancer.Nu har Wright fattat ett avgörande livsbeslut för att kunna hålla kärleken vid liv.– Jag tar ett steg tillbaka, säger Wright till The Sun.
Läs mer om Kate Wright, The Sun och Wright.
Defunc släpper nya hörlurar – svensk brusreducering till pressat pris
Uppstickarens Mute-hörlurar vill ge brusreducering till den breda massan och börjar säljas i oktober
Hunden Dallas stor hjälte – räddade livet på tre kattungar
I tisdags var Sofia Malmgren, 28, ute och gick en sedvanlig runda med hunden Dallas.Plötsligt rusade han rakt upp i skogen - och spårade sig fram till en svart sopsäck.– Då hör jag jamande, säger Sofia Malmgren innan hon river upp sopsäcken.
Standarden på vakters utbildning måste höjas
Efter helgens skandal med våldsamma vakter vill nattklubben Trädgårdens delägare Jakob Grandin att polisen ser över ordningsvaktsutbildningarna.
Läs mer om Jakob Grandin.