13. September 2017 15.00-15.59

Miljontals datorer gräver kryptovaluta åt hackare – och användarna har inte en susning

1,65 miljoner datorer arbetar med att gräva fram kryptovalutor åt kriminella hackare. Datorernas ägare ser förstås inte röken av vinsten.

Läkaren: 6 tidiga tecken på utbrändhet

Håller du på att gå in i väggen? Utmattningssyndrom är ett vanligt sjukdomstillstånd och anledningen är alltid stress. Men vad finns det för symtom på att man ligger i riskzonen? Läkaren Anna Voltaire listar sex vanliga tecken på att man närmar sig utbrändheten.
Sanningen: Därför försvann Lindelöf
Victor Nilsson Lindelöf fick äntligen debutera i United-tröjan.Sen försvann han snabbt från Old Trafford.Nu kommer Daily Mirror med förklaringen varför svensken hade så bråttom hem efter segern mot Basel i Champions League-premiären.
Läraren sparkad – efter dubbelliv i porrbranschen
Lärarassistenten Dr Robyn Jane Williams har fått sparken från sitt jobb.Anledningen?Skolledningen fick nys om hennes dubbelliv som porrstjärna, enligt Daily Mail.
Läs mer om Daily Mail.

Audis visar ny framtidsbil utan ratt

Modellen Aicon ger oss en fingervisning om vad Audi har för framtidsplaner.Elbilen ska kunna köra hela 80 mil mellan laddningarna – på egen hand.Ja, den har inte ens ratt eller pedaler.
Läs mer om Audi.
5 personer som avgått eller fått sparken efter IT-skandalen i Transportstyrelsen
Transportstyrelsen bröt mot reglerna när de lät ett antal sekretessbelagda register vara öppna för icke säkerhetsprövade tekniker i utlandet.De här har sparkats eller tvingats sluta efter det att skandalen blivit känd.
Så mycket stiger hustaxeringen län för län
Bostadspriserna har skjutit i höjden de senaste åren. Därför kan det också bli dyrare att äga ett hus framöver. Enligt Skatteverket kommer värdena för landets cirka 2,4 miljoner småhus i snitt att öka med 26 procent i nästa taxering.
Ny sexualbrottslag kan bli slag i luften
Våldtäktsutredningar läggs på hög när andra grova brott måste prioriteras. Så ser läget ut i dag varnar poliser, advokater och forskare. Den väntade skärpningen av sexualbrottslagstiftningen riskerar därför att bli tandlös – om det saknas kraft att utreda fallen.
Kiri Te Kanawa lägger ned sångkarriären: Jag är så trött på min röst
Det är slutsjunget för den nyzeeländska operasångerskan Kiri Te Kanawa. Hon vill nämligen inte höra sin röst, berättar hon i en intervju med BBC.
Läs mer om BBC och Kiri Te Kanawa.
Så gick det för svensk ekonomi
Sveriges tillväxt var sämre än väntat det andra kvartalet i år. Men aktiviteten är fortsatt hög. Särskilt exporten går som tåget. DN:s Marianne Björklund förklarar vad som ligger bakom statistiken.
Wada kan fria 95 ryssar från dopning
Antidopningsorganisationen Wada är på väg att fria 95 av 96 misstänkta ryska dopningsfall. Enligt läckta dokument till New York Times saknar Wada bevis. De tillgängliga bevisen var otillräckliga, skriver Olivier Niggli, Wadas generalsekreterare, i dokumenten som tidningen tagit del av.
Läs mer om Olivier Niggli och Wada.
Nya uppgifter: 176 byar har tömts i Burma
En talesperson för Burmas president säger att 176 rohingya-byar nu är tomma efter att invånarna flytt, rapporterar AP. Och situationen i Bangladesh försämras för de flyende rohingyerna. De två officiella flyktinglägren är redan överfyllda. – De nyanlända flyktingarna behöver akut skydd, men det finns inget utrymme kvar, säger Duniya Aslam Khan vid FN:s flyktingorgan UNHCR.
Håll liv i din gamla Saab
Livstidsgaranti på reservdelar till gamla Saab-bilar.Det ska öka livslängden på de Saabar som rullar på svenska vägar.– Vi vill inte att bilarna ska försvinna från vägarna av fel anledning. Därför har vi skapat kampanjen Parts for Life, säger Orios vd Jonas Tegström.
Läs mer om Life, Saab-bilar.Det, Saab och Saabar.
Man anhållen efter överfall i joggingspår
Två kvinnor har utsatts för våldtäktsförsök i ett joggingspår i Bromma.Nu har en man anhållits misstänkt för åtminstone ett av överfallen.– Han greps i går eftermiddag odramatiskt i sitt hem, säger spaningsledare Patrik Zanders, till StockholmDirekt.
Läs mer om Bromma.Nu och StockholmDirekt.
Löfven: Bra att myndigheten städar upp
Tidigare infrastrukturminister Catharina Elmsäter-Svärd kommenterar nu uppgifterna om att Transportstyrelsen redan sommaren 2014 gjorde avsteg från it-säkerhetsregler. – Jag känner inte till det, säger hon till DN. Stefan Löfven är nöjd med att myndigheten städar upp.
Ryska laxen som hotar Västkusten
Snart kan puckellax som simmat från Ryssland göra de japanska jätteostronen och de amerikanska humrarna sällskap i de västsvenska vattnen.Arten, som dykt upp i de svenska kustvattnen i år, kan sprida sjukdomar och konkurrera det svenska laxbeståndet.– Det är oroande, säger Sofia Brockmark som är utredare på Havs- och vattenmyndigheten.
Polisbil i krock med personbil – en skadad
En polisbil har krockat med en personbil på E20 nära Alingsås.– Ingen polis har kommit till skada, men en person i den andra bilen har troligen ådragit sig en armfraktur, säger Christer Fuxborg, polisens presstalesman i region Väst.Ambulans är på plats.
Läs mer om Christer Fuxborg och E20.
Elmsäter-Svärd: Känner inte till avsteget
Tidigare infrastrukturminister Catharina Elmsäter-Svärd kommenterar nu uppgifterna om att Transportstyrelsen redan sommaren 2014 gjorde avsteg från it-säkerhetsregler. – Jag känner inte till det, säger hon till DN. Stefan Löfven är nöjd med att myndigheten städar upp.
Bookerpriset presenterar de sex nominerade
Bland slutnomineringarna ingår bland annat Paul Auster och Ali Smith.
Läs mer om Ali Smith och Paul Auster.
Klart för nya miljözoner i Sverige – dieselbilar kan förbjudas redan 2020
Regeringen meddelar att kommuner får rätt att införa miljözoner för lätta fordon. Ett förbud för dieselbilar kan träda i kraft redan 2020.
Läs mer om Sverige.
Malmö FF riskerar gå 10 miljoner back
Malmö FF rusar mot sitt fjärde SM-guld på fem år.Ekonomiskt blir 2017 betydligt sämre –efter Europamissen och tunga investeringar i spelartruppen riskerar MFF att gå över 10 miljoner kronor back.– Jag tror att vi hamnar på ett antal miljoner minus, säger MFF:s vd Niclas Carlnn.
Läs mer om Europamissen, MFF och SM-guld.
Karriären i fara – låg på golvet
Dylan Reeses succ i HV 71 blev rejält hämmad av skadebekymmer.Nu har succbacken talat ut om den tuffa tiden.– Jag hade sömnlösa nätter här förra året, flera av dem, säger Reese till Jönköpings-Posten.
Läs mer om Jönköpings-Posten och Reese.
Elmsäter-Svärd: Känner inte till avsteget
Tidigare infrastrukturminister Catharina Elmsäter-Svärd kommenterar nu uppgifterna om att Transportstyrelsen redan sommaren 2014 gjorde avsteg från it-säkerhetsregler. – Jag känner inte till det, säger hon till DN.
Maria Schottenius: Fortsatt motvind för kyrkohandboken
På söndag är det kyrkoval och två veckor efteråt är det Kyrkomöte. Den stora frågan handlar om att anta den nya, sönderkritiserade kyrkohandboken.
Läs mer om Kyrkomöte.
Det ståtliga röda rucklet – här har tiden stått helt stilla
Den röda villan med vita knutar var en gång i tiden vacker och ståtlig.Efter att ha stått övergiven länge är den nu ett ruckel – men med potential.Då tiden har stått stilla helt finns alla vackra detaljer kvar som fem kakelugnar.
Grabbigt, tramsigt och ganska roligt
Konstnärerna Leif Elggren och Carl Michael von Hausswolff ställer ut sitt Elgaland-Vargaland på Moderna museet i Stockholm. Nils Forsberg uppskattar deras förmåga till lek.
Så mycket tjänar du på den nya skatten
Regeringen vill ta bort pensionärskatten helt.– Det är viktigt för anständighetens skull att pensionärer inte ska betala mer än löntagarna, säger statsminister Stefan Löfven.Tre av fyra pensionärer i Sverige får sänkt skatt redan nästa år.
Läs mer om Stefan Löfven.Tre och Sverige.
Transportstyrelsens ställföreträdande generaldirektör avgår
Efter nya uppgifter om it-skandalen avgår Transportstyrelsens ställföreträdande generaldirektör Jacob Gramenius, skriver Dagens Nyheter.
Så ska Amsterdam straffa budgetresenärer
Snart kan en budgetresa till Amsterdam vara ett minne blott.Ett påslag om 100 kronor per natt kan bli verklighet, om regeringen får som den vill.– Vi skulle föredra människor som inte äter falafel och ränner runt på Red Light District, säger finansminister Udo Kock.
Ställföreträdande generaldirektören avgår hos Transportstyrelsen
Transportstyrelsen fattade redan 2014 beslut att göra avsteg från myndighetens säkerhetsregler.DN har konfronterat Transportstyreleslens Ställföreträdande generaldirektören Jacob Gramenius med uppgifter. Därefter har han bestämt sig för att avgå, enligt DN.- Jag har haft ett samtal med Jacob. Han har bestämt sig för att lämna sitt uppdrag som ställföreträdande generaldirektör och medlem i ledningsgruppen. Han ser att detta kan påverka hans förtroende och ledningens förtroende. Just nu är förtroendet viktigt för mig, säger Jonas Bjelfvenstam, generaldirektör vid Tr
Läs mer om Jacob och Transportstyrelsen.
Så blir du först med nya Iphone i Sverige
På fredag kan du börja förbeställa nya Iphone 8 och 8 Plus.Du som är sugen på någon av modellerna – var redo klockan 09.01.– Det är alltid något speciellt när Apple släpper nya modeller, säger Kamran Alemdar på teleoperatören Tre.