13. September 2017 17.00-17.59

Lukaku: Ville inte säga det till Zlatan

Han ringde upp Zlatan Ibrahimovic för att be om lov att ta över tröjan med nummer nio. Nu avslöjar Romelu Lukaku vad som egentligen sades de båda United-stjärnorna emellan. – Jag ville egentligen inte säga det till honom, säger Lukaku enligt Daily Mirror.

Flicka på cykel påkörd av bilist

En flicka på cykel har blivit påkörd av en bil i Linköping, skriver polisen på sin hemsida.Flickan är förd till sjukhus med ambulans.
Läs mer om Linköping.
Annas mamma har svår alzheimers: Det gör fruktansvärt ont
I tio jävla år har vi sett vår egen mamma sakta försvinna från oss.Så skriver Anna Ahlnäs, 27, i ett starkt inlägg om sjukdomen Alzheimers.–Känslan av att vara bortglömd av sin egen mamma är outhärdlig, säger hon.
Läs mer om Alzheimers.Känslan.
Danska silverlaget tränar på egen hand
Danmarks strejkande fotbollsdamer tränade på egen hand på onsdagen inför nästa veckas EM-kvalpremiär mot Ungern. – Jag är glad över att vara samlad med laget, men jag ville hellre vara i Horsens (där landslagssamlingen skulle ha skett), säger landslagsmålvakten Stina Lykke Petersen till TV2 Sport.

Elenas misstänkte mördare var snickare – och hemlös

En yrkesverksam snickare som periodvis levt som hemlös.Nu misstänks han för mordet på förskolläraren Elena Åsberg, 55 – själv beskriver han gripandet som en lättnad: Slutet på en lång period av stigande frustration.När rättspsykiatern ställer sina frågor kämpar mannen i 30-årsåldern för att hålla tillbaka tårarna.
Läs mer om Elena Åsberg.
DN gratulerar: Ada Berger, regissör
Först trodde Ada Berger att hon skulle bli präst, men det visade sig att hennes plats var inom teatern. Sedan ett år tillbaka är hon konstnärlig ledare för Unga Dramaten.
Läs mer om Ada Berger och Unga Dramaten.
DN gratulerar: Jonatan Malm, slöjdstipendiat
För Jonatan Malm från Fengersfors är Stockholm ingen höjdare. Men får man ett slöjdstipendium på 100 000 kronor måste man förstås ta sig till huvudstaden.
Läs mer om Stockholm.
Finalisterna klara – 5 kan bli Årets cio
Den 18 december utser vi för fjortonde året i rad Årets cio på Cio Awards-galan på Berns i Stockholm – vem vinner?
Läs mer om Cio Awards-galan och Stockholm.
ÖB om Auroras start: Vi ligger långt framme
Försvarsövningen Aurora 17 är i full gång. Amerikanskt och franskt luftvärn har tagit sig till gamla Säve flygplats i Göteborg och ska nu ta sig tvärsöver landet för att i övningen hjälpa till att försvara Sverige mot ett tänkt angrepp.
Läs mer om Göteborg, Sverige och Säve.
Minnesord: Bo Lindell
Bo Lindell, Löttorp, har avlidit i en ålder av 92 år. Närmast anhöriga är hustrun Gunvor, barnen Sara och Josef med familjer samt syskon och bonusbarn.
Läs mer om Gunvor, Josef, Löttorp och Sara.
Den svenska skogen växer inte i ett grustag
REPLIK DN Debatt 12/9. Frågan om hyggen eller hyggesfritt används av artikelförfattarna som ett tillhygge i klimatdebatten. Övertygande bevis finns för att vi får den högsta tillväxten och den största kolinlagringen i skogen genom att använda oss av hyggesbruk, skriver Mårten Larsson, Skogsindustrierna och Göran Örlander, Södra.
DN gratulerar: Benjamin Ingrosso, artist
Han började som barnskådespelare på musikalscenen. Nu satsar Benjamin Ingrosso på en karriär som artist och låtskrivare. Och för honom känns det inte som ett nytt spår i livet.
Läs mer om Benjamin Ingrosso.
Låt apotekstekniker vara en del av receptkedjan
REPLIK DN Debatt 11/9. Kristdemokraternas reformförslag för att stärka apotekens roll i vårdkedjan är välkommet. Vi i Unionen tycker att det ur flera aspekter är nödvändigt att tydliggöra apotekens roll och använda den kompetens och tillgänglighet som apoteken tillhandahåller på ett ur samhällets perspektiv mer ändamålsenligt och effektivt sätt, skriver Henrik Ehrenberg, Unionen.
Läs mer om Henrik Ehrenberg och Unionen.
DN gratulerar: Bodil Jönsson, professor
Bodil Jönsson har hyllats för sina originella tankar om tid. Men för att stå ut med sig själv och förmå tänka klart måste hon vara i fred. Jag har ett starkt eremitdrag.
Minnesord: Erland Dannelid
Zoologen och filosofie doktorn Erland Dannelid, Sundbyberg, har avlidit vid 70 års ålder. Närmast anhörig är brodern Dag.
Läs mer om Dag, Erland Dannelid och Sundbyberg.
Junckers drömmar ett hälsotecken för bittert EU
Jean-Claude Junckers stora tal om hur EU mår och vart det är på väg visade på ett nytt självförtroende och ny energi – efter ett år av bitterhet över britternas beslut att hoppa av. EU-kommissionens ordförande avfyrade ett tal som mellan raderna viskade det så länge förbjudna f-ordet. Mer federalism.
Succ för expertens spel: Spelade in 11 000 kronor
I går var det lilla julafton för alla fotbollsälskare då Champions League drog i gång.Extra roligt blev det för de som ryggade Sportexpressens spelexpert Eskil Hellberg.Hellbergs Bomben-spel gav en vinst på 11 000 kronor.
Kraschkaos i trafiken – flera olyckor på en timme
Flera trafikolyckor har skett runtom i Skåne på onsdagseftermiddagen.Bland annat har en personbil och en lastbil krockat i Malmö och tre bilar har kolliderat vid Helsingborg.– Det har varit mycket olyckor den senaste timmen, det kan vara regnet som ställer till det, säger Rickard Lundqvist, pressinformatör vid polisens regionledningscentral.
Tilde de Paula bryter ihop efter missen
I direktsändning kan allt hända – fråga bara Tilde de Paula Eby.När programledaren ska presentera nästa ämne i onsdagens Nyhetsmorgon går allt fel.– Ta det lugnt. Vi kommer snart tillbaka, säger kollegan Peter Jihde efter missen –samtidigt som han måste krama om Tilde de Paula, som bryter ihop av skratt.
Vägglössen kvar på sjukhus – saneringen misslyckades
Det saneringsarbete som utförts för att bekämpa de vägglöss som plågat Östra Sjukhuset under de senaste veckorna har misslyckats.Upptäckten gjordes under onsdagen efter att man skickat in specialtränade hundar för att utvärdera arbetet.
Läs mer om Östra Sjukhuset.
Utredare: Flynn främjade amerikansk-ryska kärnkraftsplaner
Utredare knutna till USA-kongressen undersöker uppgifter om att Michael Flynn i hemlighet främjat planer, som privata näringslivet tagit fram, om att bygga amerikansk-ryska kärnkraftverk i Mellanöstern.
Läs mer om Mellanöstern och Michael Flynn.
Långa straff för misshandel av tiggare
Två män från Bulgarien dömdes på onsdagen för att människorov och grov misshandel av en landsman som utnyttjades för tiggeri. Straffen blev fängelse i sex, respektive fem och ett halvt år. De åtalade dömdes också till utvisning ur Sverige i 15 år. Båda männen nekade till brott.
Läs mer om Bulgarien och Sverige.