19. September 2017 20.00-20.59

Rysk militärhelikopter sköt mot åskådare

En rysk militärhelikopter har avfyrat en raket mot åskådare vid den stora övningen Zapad-2017.Ryska försvaret uppger att en incident inträffat – men att ingen skadats.Enligt rapporter ska dock flera personer ha kommit till skada, och två bilar ska ha förstörts.
Läs mer om Zapad-2017.Ryska.

Spelarbetyg: Kroatien–Sverige

Sverige tog en viktig seger borta mot Kroatien i VM-kvalet. Men matchen var ingen höjdare.
Läs mer om Kroatien och VM-kvalet.
Spelade i Hockeyettan i fjol - nu succmålskytt i debuten
Växjö Lakers hämtade Joel Persson i Hockeyettan.Där var han en succback som aldrig ens gjort en match i Hockeyallsvenskan.Men i sin debut i Sveriges bästa liga kom Persson att göra mål direkt.– Det var skönt. Jag får väl inte på någon jätteträff men den går in och det är det som räknas, säger Joel Persson i C More.

Anlagd brand vid förskola

Vid 19.30-tiden larmades polisen om en brand i en byggnad i Oskarström, Halmstad kommun.När de kom till platsen visade det sig vara en bil som brann nära en förskola.Polisen misstänker nu att branden är anlagd.– Den har brunnit ut helt, säger John Kvarnhäll, brandmästare vid Halmstad räddningstjänst.
Hurtig och Asllani räddade Sverige från magplask i regnet
Det blev en blöt kväll i Varazdin när Sverige inledde kvalet till damernas fotbolls-VM i Frankrike 2019 med att bortabesegra Kroatien med 2-0. Lina Hurtig och Kosovare Asllani var svenska målskyttar i en match som inte bjöd på mycket till fotboll. – Det går inte riktigt att spela fotboll idag. Men med tanke på hur det såg ut så är det godkänt, sa mittfältaren Caroline Seger till TV12 efter matchen.
Målskytten om planen: Den är katastrof
Regnet öste ner när Sverige mötte Kroatien. Det gjorde att planen blev bedrövlig, enligt Kosovare Asllani.
Kraftigt jordskalv i Mexico City
En jordbävning med styrkan 7,1 på Richterskalan skakade Mexikos huvudstad Mexico City strax efter klockan 20 på tisdagen.
Läs mer om Mexico City och Richterskalan.
Man allvarligt skottskadad i Uppsala
En man har skjutits i stadsdelen Gottsunda i Uppsala, rapporterar Aftonbladet.
Läs mer om Aftonbladet, Gottsunda och Uppsala.
Isaksson skadad mot Elfsborg
Läs mer om Elfsborg.
Amerikanska jägarsoldater: Svenska förband är bra
Den amerikanska militären är för första gången stationerad på Gotland. På den norra delen av ön finns nu fallskärmsjägare och marinkår under svensk befäl från livregementets husarer K3 i Karlsborg. Båda sidor anser att det militära samarbetet fungerar väl.
Läs mer om Gotland och Karlsborg.
Kraftig jordbävning i Mexico City
Läs mer om Mexico City.
Kraftfull jordbävning har drabbat Mexiko
En kraftfull jordbävning har slagit till mot Mexiko city, rapporterar AP.Det är oklart hur kraftig eller hur stora skador den orsakat.
Läs mer om Mexiko.
Person skjuten i Uppsala
En person har skjutits i stadsdelen Gottsunda i Uppsala, enligt Aftonbladet.Personen uppges vara svårt skadad.
Seger sågar planen: Det är svårt att spela
Regnet öste ner när Sverige mötte Kroatien. Det gick knappt att spela på den regntunga planen, enligt Caroline Seger.
Läs mer om Caroline Seger, Kroatien och Sverige.
Lugistjärnan nobbar Bundesliga-chans
Tomas Axnr ville inte släppa Hampus Jildenbäck.Nu slipper han – högersexan har valt att nobba en flytt till tyska Göppingen och Bundesliga.– Jag var klar ganska tidigt med att jag skulle tacka nej, säger 30-åringen till Sydsvenskan.
Dansk kross efter avblåsta strejken
Danmarks förberedelser inför VM-kvalet mot Ungern var allt annat än optimala. Men efter att spelarstrejken avblåsts dagen före match visade danskorna, som spelar i samma kvalgrupp som Sverige, att det gick att spela bra fotboll ändå. Det blev en övertygande bortaseger, 6–1, efter att Sanne Troelsgaard gjort tre av målen.
Isaksson tvingas gå ut skadad igen
Andreas Isaksson kunde inte fullfölja matchen mot Elfsborg.Precis i början av andra halvlek så gick han ut med en förmodad skada.
Höstbudgeten – detta är känt
Under onsdagsmorgonen lägger regeringen fram sin höstbudget - valbudgeten - inför riksdagen.Men mycket är redan känt.Expressen har listat de stora förslagen.
Fuskbyggarens utbrott på arga snickaren: Fuck you
Anders Öfvergård konfronterar en person i Fuskbyggarna.Då avbryter den misstänkta fuskbyggaren – och flyr frågorna.– Fuck you, säger han till Anders Öfvergård i programmet.
Läs mer om Fuskbyggarna.Då.
Zlatan: Bortskämda – jag gillar det inte
Zlatan Ibrahimovic berättar i ny en intervju med tidningen Volt om hemmalivet med Helena och barnen.– Vi är lite bortskämda, säger Zlatan.Han avslöjar också vem som lagar mat i hushållet.
Läs mer om Helena, Volt och Zlatan.Han.
Jonas Olsson pressad av Brolin: Prata om matchen
Magnus Eriksson öppnade målskyttet för Djurgården mot Elfsborg efter en hörna. Men det såg ut som att bollen tog på Jonas Olsson arm i läget innan.I paus pressades Jonas Olsson av C Mores Anna Brolin om situationen.– Vi kan prata om matchen i stället, svarar Olsson.
Läs mer om Brolin, Djurgården, Elfsborg och Olsson.
JUST NU: Lastbil krockade med älg
En lastbil krockade med en älg under tisdagskvällen och lastbilens släp hamnade i diket.Nu ska älgen dö.– En jägare är skickad till platsen, säger Anna Göransson, informatör vid polisens ledningscentral.
Läs mer om Anna Göransson.
Försvaret övar mot attackhelikoptrar från USA
Det största militära hotet mot den nya militärtruppen på Gotland är en angripare med attackhelikoptrar. På tisdagen smattrade sådana i cirklar över ön – men som övningsfiende från USA under övningen Aurora.
Läs mer om Aurora, Gotland och USA.
Mindre risk att nya kjolen blir för stor
Det ska bli lättare att välja rätt storlek för den som köper en kjol eller skjorta. Ett gemensamt europeiskt storlekssystem är på gång. Men det kan dröja innan systemet blir verklighet. Flera år.
Telegraph: Johnson redo att avgå
Storbritanniens utrikesminister Boris Johnson kan komma att avgå redan före helgen beroende på vilken linje premiärminister Theresa May väljer i brexit-frågan, uppger brittiska tidningen The Daily Telegraph.
Gerhardsson vinnare i första VM-kvalmatchen
Dyblött, råkallt och närapå ospelbart. Peter Gerhardssons första landskamp som förbundskapten blev ingen värdig värdemätare. Men VM-kvalmatchen mot Kroatien gav det viktigaste – tre poäng. Sverige vann med 2–0.
Läs mer om Kroatien och VM-kvalmatchen.
Här är nyheterna i TV OS 11 - uppgradera din Apple TV nu
Bjuder bland annat på möjlighet att synkronisera flera hemskärmar och stöd för notiser.
Läs mer om Apple TV.
Sverige har aldrig varit sämre än nu
VARAZDIN. Det är nya tider.Och Sverige har aldrig varit sämre.Just därför är det skönt att Pia Sundhage inte är kvar.
Läs mer om Pia Sundhage.
Hurtig och Asllani fixade svensk seger
Peter Gerhardssons debut slutade med en 2-0-seger. Bland många nya spelare var det en av talangerna som avgjorde på en regnblöt gräsmatta i Varazdin.
Läs mer om Asllani och Varazdin.
Drunkningstillbud i Sotenäs – HLR på plats
Ett drunkningslarm har gått i Sotenäs kommun.– Vi har plockat upp personen. Det sista jag hörde var att man utförde hjärt- och lungräddning på plats, berättar insatsledare Jimmy Göransson vid räddningstjänsten i Sotenäs.
Läs mer om Jimmy Göransson.
Här är höstbudgetens vinnare och förlorare
Pensionärer, ensamstående föräldrar och studenter är budgetens vinnare.Har du stort ISK-sparande, flyger mycket och nyligen köpt en bensinslukande bil tillhör du förlorarna.Så sammanfattar privatekonomerna effekterna av regeringens budget.– Det blir kanske några kronor extra, men med min lilla pension tvivlar jag på att det blir så mycket, säger Birgitta Larsson, 74.
Läs mer om Birgitta Larsson.
Eurovision-vinnaren vårdas på sjukhus
Eurovision-vinnaren Salvador Sobral befinner sig på ett sjukhus i Lissabon, enligt flera internationella medier, däribland portugisiska Caras.
Läs mer om Lissabon.