19. September 2017 21.00-21.59

Nya snyggfången gör succ – får modellkontrakt

Han kallas för den nya snyggfången, eller Prison bae.Mekhi Alante Lucky avtjänade ett straff i fängelse för att ha kört en stulen bil - och är han på väg att bli modell.20-åriga Lucky har nu fått kontrakt med en modellagentur, skriver E Online.
Läs mer om E Online och Prison.

JUST NU: Larm om skottlossning i Malmö

En person misstänks ha blivit skjuten i Malmö.Skottlossningen inträffade vid 21.30-tiden på tisdagskvällen.– På plats påträffades en person som har en misstänkt skottskada, säger Anna Göransson, pressinformatör vid polisens ledningscentral.
Förödande – nu är det nog över
Så här ser Djurgården ut: Stora, starka och redo för guldstrid.Men när man lämnar Borås är det med ett förödande kryss på kontot. Trots full hastighet, samstämmiga lagdelar och obscen offensiv är det för sent för oavgjorda matcher.För nu är det väl över?
Läs mer om Djurgården.

Mamman Sandras kritik – efter regeringens satsning

Regeringen satsar en miljard på förlossningsvården i den kommande budgeten.Mamman Sandra Noln från Sollefteå var höggravid när förlossningskrisen var ett faktum. Hon välkomnar satsningen – men är kritisk till att situationen med platsbrist på svenska förlossningsavdelningar hunnit eskalera.– Det borde ha kommit tidigare, säger hon.
Läs mer om Sollefteå.
Kraftigt jordskalv i Mexiko
Läs mer om Mexiko.
Succstarten för Anton Holms AIK
AIK besegrade IK Pantern i premiären av årets hockeyallsvenska. Segern kunde hämtas in mycket tack vare AIK:s nya superkedja – med Anton Holm i spetsen.
Läs mer om Anton Holm.
Bosses och Ingrids fina kärleksresa genom livet
I bland bjuder livets vägar på något alldeles extra.Som för Bo och Ingrid Borg i Åstorp.De föddes i samma stad på samma dag, samma år och på samma BB och de har både förlovat sig och äktat varandra på deras gemensamma födelsedag.– Och på måndag fyller vi 75 år och firar 41 år som gifta! Det är smart att bara ha ett kalas, skrattar Bo.
Läs mer om Ingrid Borg och Åstorp.De.
Ministern vill utreda månggifte – efter Nackas bostadsköp
I veckan har flera medier rapporterat om att Nacka kommun betalat 14 miljoner kronor för tre lägenheter – där en man bor med sina tre fruar och barn.Nu vill migrationsminister Helne Fritzon, S, att Skatteverket utreder månggifte i folkbokföringen.– Utifrån det kan regeringen gå vidare och se om det behövs ändring i svensk lag eller inte, säger hon till SVT Nyheter.
Läs mer om Helne Fritzon, Nacka och Skatteverket.
Dif tappade två gånger om mot Elfsborg
Djurgården tappade ledningen två gånger i Borås. 2–2 mot Elfsborg betydde två tappade poäng i jakten på Malmö. Dessutom: Andreas Isaksson skadad och Kim Källström avstängd i derbyt mot Hammarby.
Klar seger för nya Karlskoga
Läs mer om Karlskoga.
Blix: Sverige bör skriva under FN-konventionen
Enligt min mening skulle det varken gagna Sverige, USA eller Nato att vi gav efter för de ganska oblyga påtryckningar som gjorts och avstod från att skriva under konventionen mot kärnvapen, skriver Hans Blix.
Läs mer om FN-konventionen, Nato, Sverige och USA.
Hollywoodfruarnas infekterade bråk: Bränn upp skiten
Gunilla Persson och Isabel Adrian fortsätter sitt infekterade bråk i Svenska Hollywoodfruar.I tisdagens avsnitt chockas Isabel av Gunillas ilskna brev.– Hon är verkligen lika knäpp som jag alltid vetat, utbrister Isabel Adrian.
AIK och Pantern visar varför vi älskar ligan
AIK vann premiären och kommer garanterat bli ett topplag i hockeyallsvenskan.Pantern - som slog Malmö i en träningsmatch på försäsongen - fick en tuff start, men kommer skrälla även den här säsongen.Och hockeyallsvenskan lever vidare - mot alla odds.Det är omöjligt att inte älska den här ligan.
Läs mer om Malmö och Pantern.
Kritiken: Madsen får prata för mycket
Peter Madsens advokat, Betina Hald Engmark, kritiseras nu av sina kolleger i branschen.De anser att hon minskat Madsens trovärdighet, när hon låtit honom ändra sina förklaringar rörande Kim Walls försvinnande.– Om klienten anses vara opålitlig i sin förklaring riskerar man att klienten döms, säger försvarsadvokaten Henrik Dupont Jørgensen till BT.
Norrköping satte krokben för Häckens gulddrömmar
Några taktiska justeringar – och vips är IFK Norrköping ett lag som tror på vad man gör igen. Vinner gör det också. 4–1 mot Häcken, allsvenskans formstarkaste lag, ger häng på tabelltoppen.
Läs mer om Häcken.
Ny version av Safari släppt för Sierra och El Capitan
Erbjuder bland annat stopp för automatisk uppspelning av ljud vid surfande.
Läs mer om El Capitan, Safari och Sierra.
Joakim Lindström frälste Skellefteå
Underläge 0-1 mot Karlskrona och på väg mot en besvikelse.Då fick Joakim Lindström nog.På egen hand vände han matchen och såg till att Skellefteå vann med 2-1.
Thords förvandling – på bara tre månader
Thord Axelsson, 53, gick ner från 130 till 95 kilo – på mindre än tre månader. Han testade en bantningsmetod som innebär att man kraftigt begränsar sitt kaloriintag, något som Hallands Nyheter var först att skriva om. – Det känns givetvis fantastiskt, säger han.
Reseavdraget utreds – ska inte längre gynna bilåkande i och till städer
Reseavdraget ska utredas. Det föreslår regeringen i höstbudgeten som presenteras på onsdagen. – Dagens reseavdrag bidrar till att upprätthålla ett bilberoende i och nära städer. Det går emot våra miljö- och klimatmål, säger miljöminister Karolina Skog (MP) till DN.
Läs mer om Karolina Skog.
Oron växer för att falska nyheter ska påverka väljarna
Oron växer för att valutgången i Tyskland ska påverkas av hackarattacker, fake news och trollkampanjer i sociala medier. Misstankarna riktas främst mot Ryssland.
Läs mer om Ryssland och Tyskland.
Vi investerar 40 miljarder kronor i samhällsbygget
Sedan vi vänt den borgerliga regeringens underskott till ett överskott kan vi nu göra kraftfulla investeringar i Sverige samtidigt som vi betalar av på statsskulden. Med höstens budget har vi investerat över 40 miljarder kronor i samhällsbygget – i vård, skola, omsorg och klimat, skriver Magdalena Andersson (S), Per Bolund (MP) och Ulla Andersson (V).
Skatterna sänks med nära sex miljarder nästa år
Regeringen räknar med att skattetrycket kommer att sänkas de närmaste åren. Enligt beräkningar som DN tagit del av sänks skatterna med nästan sex miljarder kronor nästa år.
Tyska valet avgör framtiden för euron
Tysklands val på söndag har betydelse för hela EU, och framför allt för eurons framtid. Frankrikes president driver på för ett starkare gemensamt styre av euron, men Angela Merkels europlaner är vagare.
IFK Norrköpings succ – efter hårda kritiken
IFK Norrköping sålde målskytten Sebastian Andersson – och fick hård kritik av fansen.Men sen dess har laget tagit sju poäng på tre matcher. På tisdagskvällen besegrades Häcken hemma med 4–1 – och Kalle Holmberg gick upp i delad skytteledning.
Handsen stoppade Djurgårdens guldjakt
Kim Källström såg ut att ha chippat Djurgården kvar i guldjakten.Men sen fick Felix Beijmo bollen på handen och från straffpunkten såg Issam Jebali till att matchen mellan Elfsborg och Djurgården slutade 2-2.Nu kan Malmö FF göra ett ordentligt guldryck.