20. September 2017 06.00-06.59

Många döda i jordskredet i Mexiko

Minst 149 människor har omkommit i det kraftiga jordskalvet i Mexiko, och siffran befaras stiga. I huvudstaden Mexico City har flera byggnader rasat samman och räddningsarbetare och frivilliga letar efter fastklämda människor.
Läs mer om Mexico City och Mexiko.
Henemarks elaka hån – Anna Book i tårar
Invägningen i Biggest loser VIP blev ett praktfiasko för Anna Book.Det fick konkurrenten Camilla Henemark att brista ut i ett hånflin.Då brast det för Anna Book som bröt ihop i tårar.– Vi har haft lite duster, förklarade Camilla Henemark i programmet, samtidigt som hon röstade för att eliminera Anna Book.
Leena drabbades av den dolda sjukdomen
Leena Svensson blev magsjuk under en semesterresa i Turkiet för tolv år sedan.Sen blev livet aldrig sig likt igen.– Jag kan ha några bra dagar och orka en del, men sen kan jag vara helt utslagen i fyra-fem veckor, berättar Leena om den dolda sjukdomen ME.
Läs mer om Leena och Turkiet.

Löfven och Trump i samtal om Nordkorea

I det första personliga mötet med USA:s president Donald Trump tog statsminister Stefan Löfven upp Nordkoreakrisen, enligt vad TT erfar.Samtalet ägde rum bara timmar efter att Trump hotat att totalförstöra Nordkorea.Löfven ska ha lyft upp Sveriges möjligheter och vilja att bidra till en lösning.
Man svårt skadad efter skott från polis
Polisen har skottskadat en man i Malmö. Mannen gick till angrepp mot en polispatrull vid ett ingripande, enligt Skånepolisen. Angreppet är av sådan art att polismännen avlossar verkanseld mot mannen, skriver polisen.
Läs mer om Malmö och Skånepolisen.
Usel konkurrens vid offentliga upphandlingar: måste bli bättre
Med nya lagen om offentlig upphandling, LOU, vill man uppmuntra till fler och mindre upphandlingar. Men i Sverige är det fortfarande hög andel offentliga upphandlingar där bara en aktör lämnat anbud.
Läs mer om LOU och Sverige.
Många barn döda i skolkollaps efter skalv i Mexico City
Minst 149 personer har omkommit i ett kraftigt jordskalv i Mexiko, och dödstalet väntas stiga ytterligare.Bland annat har 21 barn omkommit när en skola kollapsade. Människor befaras fortfarande vara instängda under rasmassor. UD hade på onsdagsmorgonen inga uppgifter om drabbade svenskar.
Läs mer om Mexico City och Mexiko.
Usel konkurrens vid offentliga upphandlingar: måste bli bättre
Med nya lagen om offentlig upphandling, LOU, vill man uppmuntra till fler och mindre upphandlingar. Men i Sverige är det fortfarande hög andel offentliga upphandlingar där bara en aktör lämnat anbud.
Läs mer om LOU och Sverige.
Jag står snart inte ut med smärtan i höften
Hej,Jag har i åtta månader haft väldigt ont i ljumske och höft dygnet runt och värken flyttar sig runt. Det strålar i rumpan/rygg genom låret, både fram och baksida, knäet värker och ibland gör smalbenet så ont att jag inte vet vart jag ska ta vägen.
Läs mer om Jag.
Levande om Lewi
I över sex decennier styrde Lewi Pethrus pingströrelsen med järnhand. Henrik Berggren läser Joel Halldorfs skildring av den religiöse ledaren och hans värld.
Läs mer om Lewi.
Mollys bild på mystisk kille får alla att undra
Molly Sandns senaste bilder på Instagram har fått fansen att undra. En speciell kille syns nämligen inringad i hjärtan. Nu undrar fansen vem det är. Vart är Danny?, har en följare kommenterat. Men fansen behöver inte vara oroliga – killen på sångerskans bilder är nämligen hennes vän fotografen Joseph Peyre.
Läs mer om Danny, Instagram och Joseph Peyre.
Henemarks elaka hån – Anna Book i tårar
Invägningen i Biggest loser VIP blev ett praktfiasko för Anna Book. Det fick konkurrenten Camilla Henemark att brista ut i ett hånflin. Då brast det för Anna Book som bröt ihop i tårar. – Vi har haft lite duster, förklarade Camilla Henemark i programmet, samtidigt som hon röstade för att eliminera Anna Book.
Elevassistent visade porr – för deras sexårige son
En dag fick den autistiske pojkens föräldrar ett sms från pojkens assistent – där han erkände att han hade visat pojken porr.Något som ska ha hänt flera gånger under skoltid.Saken polisanmäldes, men nu har fallet lagts ner i brist på bevis – och mannen kan fortsätta jobba med barn.– Det gör ont och vi känner oss så maktlösa, säger pojkens pappa.
Orkanen Maria går rakt mot Puerto Rico
Orkanen Maria har växt sig starkare igen, och har drabbat de Amerikanska Jungfruöarna på sin väg, i riktning rakt mot Puerto Rico.
Blötan drabbar potatisskördar
Regn har ställt till det för potatisodlare på flera håll i Sverige. Knölarna mår inte bra i det fuktiga vädret och odlarna riskerar att förlora stora pengar.
Läs mer om Sverige.
Satsningar för över 40 miljarder i budgeten
Regeringen föreslår satsningar för över 40 miljarder kronor i budgeten för 2018. En fjärdedel hamnar i hushållens plånböcker.
Jimmie Åkesson vill stoppa regeringens skattehöjning
Sverigedemokraterna vill stoppa regeringens skattehöjning på investeringssparkonton och kapitalförsäkringar. Det säger nu partiledaren Jimmie Åkesson, som på onsdagskvällen medverkar i Expressens Bara Politik. –Jag träffar gärna Moderaterna för att diskutera frågan, säger han.
Läs mer om Jimmie Åkesson och Moderaterna.