20. September 2017 10.00-10.59

Andersson: Inte lånat en enda krona för flyktingkrisen

De beräknade kostnaderna för migration och integration har nästan halverats mellan årets och förra årets höstbudget. Finansminister Magdalena Andersson (S) slår samtidigt fast att regeringen inte behövt låna en krona för att finansiera flyktingkrisen.

Landslagsstjärnans sjuka bild: Blev illamående...

Erika Grahm har med Modo haft en succstart i SDHL.Men smakar det så kostar det, och det fick landslagsstjärnan erfara när hon täckte skott och efteråt fick ett blåmärke över hela sitt vänstra lår.– Oh helvete vilket stort blåmärke det är, det är det största jag haft någonsin haft. Jag blev illamående just efteråt, säger Erika Grahm.
Läs mer om Erika Grahm och Modo.
SAS öppnar ny inrikeslinje
SAS börjar åter flyga från flygplatsen utanför Örnsköldsvik.Sannolikt betyder det att problemtyngda Nextjets flygningar på linjen upphör.
Spanska polisens tillslag inför laddade folkomrästningen
Nu uppger spanska medier att Guardia Civil slagit till i en morgonräd mot mot flera av de regionala myndigheterna i Katalonien.En nära medarbetare till regionens vicepresident, Josep Maria Jov, ska ha gripits vid de tillslag som gjorts.

Tjeckiskt zoo brände noshörningshorn

Vid ett zoo i Tjeckien har man sågat av hornen på sina noshörningar för att skydda dem.
Läs mer om Tjeckien.
Vänsterpartiet: Jämlikhet går som en röd tråd genom den här budgeten
Satsningar för 12 av de 40 miljarder kronor som regeringens reformer kostar vill Vänsterpartiet ta åt sig äran för. Dit hör avgiftsfri simskola för alla sexåringar. – Jämlikhet går som en röd tråd genom den här budgeten, säger Ulla Andersson (V).
Nya Volvo visas upp – men är redan avslöjad
I morgon torsdag är det dags för den stora presentationen av Volvos nya lillsuv - XC40. Men bilderna har redan läckt ut av misstag när Ungerns importör råkade visa hela härligheten.
Den populära turistön hotas av vulkanutbrott
Samtidigt som det är turistrusning till Bali hotas ön av ett vulkanutbrott. Vulkanen Mount Agung är ett mycket populärt turistmål – men nu tros den kunna få ett utbrott när som helst.
Läs mer om Bali.
Julia, 24, förlorade sin mamma i cancer – nu vill hon hjälpa andra
Julia Flinks mamma Anneli var en av dem som stod henne allra närmast, de var bästa vänner och delade allt. Men i november 2011 förlorade Julia sin mamma i cancer. Det innebar förstås en oändlig sorg och saknad – men också att en spiral av ångest och ätstörningar kom upp till ytan igen. Nu delar Julia med sig av sina upplevelser i boken Varje steg på vägen. – Det här blev mitt sätt att hjälpa andra i samma situation, säger Julia Flink, 24.
Läs mer om Anneli, Julia, Julia Flink och Varje.
Ryanair: 114 000 om du skippar semestern
Hur mycket är en semester värd? 12 000 euro, cirka 114.000 svenska kronor hoppas i alla fall lågprisbolaget Ryanair.
Läs mer om Ryanair.
Man i bagageutrymmet i Nacka dog sannolikt i olycka
Den 38-årige man som avled efter att ha hittats svårt skadad i bagageutrymmet på en bil i Nacka avled sannolikt på grund av en olyckshändelse. Det slås fast i det preliminära rättsintyg som polis och åklagare fått in efter att en utvidgad obduktion genomförts.
Läs mer om Nacka.
Statsheraldikern dömer ut den krökta flaggstången på Sergels torg
Statsheraldiker Henrik Klackenberg är kritisk till hur den svenska flaggan behandlas i konstverket med den slokande flaggan på Sergels torg. Pietetslös och olämplig hantering av statssymbolen, kallar han Mattias Norströms konstverk som Kulturhuset Stadshuset har rest.
Grey's Anatomy-stjärnan höll sjukdomen hemlig
Grey's anatomy-skådespelaren Kate Walsh diagnostiserades med en hjärntumör stor som en citron 2015.Men Walsh valde att hålla sjukdomen hemlig - och berättar nu om den svåra sjukdomstiden.– Det visade sig vara en väldigt stor hjärntumör bakom mitt vänstra öga, berättar Kate Walsh för Cosmopolitan.
Läs mer om Cosmopolitan och Kate Walsh.
Sparproffset: Sluta fågelmata era barn
Dagens småbarnsföräldrar lär sina barn att konsumera.Det menar sparekonomen Claes Hemberg – som riktar kritik mot att färre barn får regelbunden veckopeng.– Barnen måste få göra misstag och lära sig. För med åren blir misstagen dyrare, säger han.
NY SERIE: Om att skiljas
Följ Marit och Magnus berättelser - nytt avsnitt varje dag
De styrande klantar till det – men
Nuncio har egentligen inget kvar att bevisa.Men jag var jättesugen att starta i Frankrike förra vintern.Och eftersom jag tror att han passar på Vincennes, han är så grymt stark, hästen – så har vi bestämt att satsa dit nu istället.
Läs mer om Frankrike.
Regeringens besked: Mer pengar till kungen
Kungafamiljen får mer pengar.I regeringens nya budget höjs apanaget för de kommande åren – på grund av att familjen växer.Regeringen bedömer att verksamheten vid Hovstaten och Slottsstaten under 2016 har varit omfattande, skriver man.
Läs mer om Hovstaten och Slottsstaten.
15-årig pojke attackerade och försökte våldta kvinna
Kvinnan skulle cykla hem från Posthotellet i Göteborg – när en 15-årig pojke ska ha dragit ner henne på marken.Hade inte vittnen avstyrt överfallet hade hon våldtagits, menar åklagaren.– Jag känner att jag hade tur att de avbröt för annars hade jag blivit våldtagen, säger kvinnan i förhör.
Läs mer om Göteborg och Posthotellet.
Plötsligt visar sig det vita rådjuret upp sig
Vita älgar har vi sett, åtminstone på bild.Vita giraffer har också filmats och fotograferats på senare tid.Här är det senaste i djurfloran: Ett vitt rådjur.– Vi kom cyklande när den stor på fotbollsplanen bredvid några brunisar, säger Carl Jansen från Sollentuna.
Läs mer om Carl Jansen och Sollentuna.
Danskt fotbollsavtal snart på plats
Förhandlingarna med fotbollsförbundet nådde så pass långt att de danska fotbollsdamerna avbröt strejken för att spela VM-kvalmatchen mot Ungern (6–1). Och nu säger flera spelare att det bara återstår formaliteter för att få ett landslagsavtal på plats.
Läs mer om Ungern och VM-kvalmatchen.
Svenonius: Alla kostnader som går att sänka ska sänkas
Finanslandstingsråd Irene Svenonius (M) presenterar tre åtgärder som ska bromsa kostnaderna av Nya Karolinska i Solna (NKS). – Nu ska vi göra allt vi kan för att vända på varje sten, sänka kostnader och göra det bästa för skattebetalarna och patienterna, säger hon i ett pressmeddelande.
Läs mer om Nya Karolinska och Solna.
Så skyddar du din integritet på nätet – och slipper bli övervakad
Är du rädd för att bli övervakad på internet? Så här gör du för att bestämma vad du vill avslöja om dig själv och din dator.
Landslagsstjärnans sjuka bild: Blev illamående...
Erika Grahm har med Modo haft en succstart i SDHL.Men smakar det så kostar det, och det fick landslagsstjärnan erfara när hon täckte skott och efteråt fick ett blåmärke över hela sitt vänstra lår.– Oh helvete vilket stort blåmärke det är, det är det största jag haft någonsin haft. Jag blev illamående just efteråt, säger Erika Grahm.
Läs mer om Erika Grahm och Modo.
Rysk helikopter sköt mot folk – tekniskt fel bakom
MOSKVA. Det står nu klart att en helikopter i misstag sköt på människor under den ryska militärövningen Zapad. Av allt att döma handlar det om ett tekniskt fel.
Läs mer om Zapad.
Bokrecension: Britt-Marie Mattsson om hur politiken tagits över av snicksnackare
Insiktsfullt om politik och makt. Men när Mattsson skildrar människor skramlar det, skriver Niklas Wahllöf i sin recension av Projektet.
Läs mer om Mattsson och Projektet.
Han vill lära dig se disruptionen komma – innan det är för sent
Genom att studera hårda och mjuka trender kan du undvika att bli omsprungen av uppstickare som ställer allt på huvudet. Futuristen Daniel Burrus slår ett slag för anticipatory IT.
Amazon sägs arbeta på smarta glasögon med Alexa ombord
Mannen som skapade Google Glass jobbar på nya smarta glasögon hos Amazon, enligt en ny rapport. Dessutom verkar Echo-serien vara på väg att utökas med en övervakningskamera.
Läs mer om Alexa, Amazon och Echo-serien.
Ikeas ar-app Place finns nu att ladda ned – men Sverige får vänta ett tag till
Nya appen Place låter oss möblera hemmet i mobilen – men Ikeas hemland får dessvärre vara utan den nya appen ett tag till.
Läs mer om Place och Sverige.
Polisinsats: Ölandsbron stängd för trafik
Ölandsbron har stängts på grund av en polisinsats, enligt Barometern.Insatsen inleddes vid 09.30 och har orsakat långa köer.
Läs mer om Barometern.Insatsen.
K-G Bergström: Aldrig sett så mycket valfläsk
I dag presenterade regeringen sin höstbudget.Enligt Expressens politiska kommentator K-G Bergström är valbudgeten klassisk, men extrem.–Jag har inte upplevt något liknande, säger K-G Bergström.
Maria Crofts: De är budgetens stora vinnare
Hör DN:s privatekonomiska kommentator om vilka tre grupper som är budgetens stora vinnare.
Ewa Stenberg: Stramare migrationspolitiken leder till att MP och V får igenom hjärtefrågor
Detta är den fetaste valbudgeten på mycket länge. De flesta områden får stora satsningar när regeringen använder 40 miljarder till reformer, bidrag och skattesänkningar i högkonjunkturen. Men det finns strukturproblem som förblir olösta och det är en paradox att Miljöpartiet får råd med rekordsatsningar på klimatpolitik delvis tack vare en stor åtstramning av migrationspolitiken, säger DN:s politiska kommentator Ewa Stenberg om dagens budget.
Läs mer om Ewa Stenberg och Miljöpartiet.