20. September 2017 11.00-11.59

Trump använder partipengar för att betala advokater

USA:s president Donald Trump använder donationer till sin återvalskampanj och till Republikanernas partikommitt för att betala advokathjälp mot anklagelserna om rysk inblandning i USA-valet 2016. Det skriver nyhetsbyrån Reuters och hänvisar till två insatta källor.
Läs mer om Donald Trump.

Område i London avspärrat

Läs mer om London.
Tesla vill inte ställa upp med Model 3 i amerikanska Årets Bil
Årets kanske mest hajpade elbil ställer inte upp i den amerikanska upplagan av Årets Bil. Tesla Model 3 har därmed ingen chans att vinna North American Car of the Year. Teslas officiella svar på varför Model 3 inte deltar i tävlingen är att företaget just nu fokuserar på att skala upp produktionen och därför inte har möjlighet att tillhandahålla en bil till juryn, skriver Detroit News. Tesla ska också ha andra event att planera inför. Det är svårt att tänka sig att Tesla inte skulle ha en enda bil att skicka till Detroit för bedömning i tävlingen, så förmodligen döljer
Titiyo, 50, väntar barn
Stoppa Pressarna skriver att artisten Titiyo, 50, är gravid - något som Titiyos management nu bekräftar.Enligt Stoppa Pressarna är Titiyo tillsammans med fotografen Viktor Flum, 35.Den gravida artisten, som fyllde 50 i juli, har sedan tidigare en 25-årig dotter.
Läs mer om Titiyo och Viktor Flum.

10 gripna i spanska polisräder

Den spanska polisen gör tillslag mot flera katalanska myndigheter – minst ett tiotal personer har gripits, skriver TT.
Kristersson om höstbudgeten: Bortslösad högkonjunktur
Regeringens ekonomiska politik riskerar att skapa problem framöver och underskattar problemen i svensk ekonomi. Det anser Moderaternas ekonomisk-politiske talesperson Ulf Kristersson som är storfavorit till att ta över som partiledare efter Anna Kinberg Batra på extrastämman den 1 oktober.
Rebecca Peterson i sin andra kvartsfinal
För andra gången i karriären har Rebecca Peterson nått kvartsfinal i en WTA-turnering i tennis.
Läs mer om Rebecca Peterson.
Surt, sa Yoko Ono om läsken John Lemon
Läskedrycken John Lemon har inte alls fallit Yoko Ono i smaken. Hon har stämt en tillverkare för varumärkesintrång.
Läs mer om John Lemon och Yoko Ono.
Forskare angriper air-gappade system via övervakningskameror
Genom att skicka data som infraröda signaler har forskare visat hur de kan stjäla data från och skicka instruktioner till datorer som är helt fysiskt frånkopplade från internet.
TV-profilen: Aldrig haft mindre chans att vinna
Lugi gästar IFK Kristianstad och har en tuff uppgift framför sig; bryt de regerande mästarnas supersvit.Vid hemmaseger på onsdagen tar IFK sin 50:e raka hemmaseger.– Jag har aldrig åkt upp med ett lag som har mindre chans att vinna än vad vi gör nu, säger Lugitränaren och tv-profilen Tomas Axnr till Sydsvenskan.
Läs mer om IFK, Lugitränaren och Sydsvenskan.
Venezuelas president kallar Donald Trump för nya Hitler
USA:s president Donald Trump höll ett omsusat tal inför FN:s generalförsamling på tisdagen, där han bland annat hotade att totalförstöra Nordkorea.Han läxade upp olika regeringar och motreaktionerna lät inte vänta.– Det här är en aggression från den nye Hitler av internationell politik, svarade president Nicolas Maduro på anklagelserna, enligt Aftonbladet.
En annan värld var möjlig
Det var nära att Rysslands president inte kom att heta Putin utan Boris Nemtsov. Då hade världen sett annorlunda ut.
Läs mer om Putin.
Finansministern om höstbudgeten
Hör finansminister Magdalena Andersson (S) om regeringens höstbudget.
Läs mer om Magdalena Andersson.
Efter 10 år tillsammans – kändisparet har gjort slut
Skådespelarparet Rachel Bilson och Hayden Christensen har gjort slut, skriver Us Magazine.Paret ska ha flyttat isär, säger en uppgiftslämnare till tidningen.– Det är helt och officiellt slut. Det har gått utför de senaste månaderna, säger uppgiftslämnaren till Us Magazine.
Läs mer om Hayden Christensen.
Försöker i Europaderbyt efter anmälningsmissen
Petri Salmela missade att anmäla sin stjärna till Svenskt Travderby.Nu ska Makethemark försöka vinna Europaderbyt istället.- Jag har lagt det tråkiga bakom mig och blickar framåt. Hästen känns grymt fin och jag vill inte byta häst med någon, säger Salmela.
OS-stjärna mördad – försvarade kvinna
Nikolai Ivanov försökte rädda en kvinna som trakasserades av en okänd man.För detta fick OS-stjärnan betala med sitt liv.
Läs mer om OS-stjärnan.
Nobbade Vita huset: Är nog lite svartsjuka
Tom Brady nobbade besöket hos Donald Trump i Vita huset.Vita husets förra kommunikationschef Anthony Scaramucci tror att det var hans fru, Gisele Bündchen, som förbjöd att Brady att medverka då han haft en flört med Ivanka Trump.– Det är nog lite svartsjuka där, säger Scaramucci enligt New York Post.
Clas Ohlson faller på börsen efter varning
Clas Ohlson faller tungt på börsen.Detta efter att Carnegie målat upp en pessimistisk framtidssyn för detaljhandelskedjan.– Vi fruktar att onlinekonkurrensen till slut kan ha börjat ta ut sin rätt, skriver Carnegie.
Läs mer om Carnegie.
Kan svärfar ångra sin underskrift och kräva en bodelning?
Juristen Britt-Marie Svensson, affärsområdeschef på Verahill, svarar på läsarnas frågor om familjejuridik. Du kan till exempel fråga om arv, testamente, bodelning och samboavtal. Mejla din fråga till juristen@dn.se.
Läs mer om Verahill.
Cyklist i otäck krasch – fortsatte ändå
Cyklisten Lauren Dolan kraschade svårt under ett lopp i Norge men trots skadorna valde hon att fortsätta cykla.
Läs mer om Norge.
SD: Kortsiktig och populistisk budget
Oscar Sjöstedt, Sverigedemokraternas ekonomiskpolitiske talesperson, kallar regeringens budget för kortsiktig, snudd på populistisk.
Anna Book bryter ihop i sändning
Anna Book får det tufft i tisdagens avsnitt av Biggest loser VIP.Då bryter artisten och tv-profilen ihop.– Det kändes som att hjärtat bara stannade i kroppen på mig och jag blev iskall, säger Anna Book i programmet.
Läs mer om Anna Book och Biggest.
Kuppen: Vill sno Arsenal-stjärnan
Alexis Sanchez var en hårsmån från att gå till Manchester City.Men nu har en annan Premier Leaugue-jätte gett sig in i jakten på stjärnan.
Real Madrid kan slå 54 år gamla rekordet
Det var 54 år sedan senast ett lag gjorde mål i 73 matcher i rad.Året var 1963 och laget var brasilianska Santos.I kväll kan rekordet slås, av Real Madrid, som vid mål i kväll hittat nätet i 74 matcher i streck.Det tror SportExpressens oddsexpert, Eskil Hellberg, att de fixar – han tippar nämligen hemmaseger.
Ytterligare två gripna för terrorattacken i London
Ytterligare två män har gripits i den brittiska staden Newport utanför Birmingham misstänkta för fredagens terrorattack i Londons tunnelbana, skriver BBC.Totalt har polisen gripit fem misstänkta gärningsmän.
Läs mer om Birmingham, London och Newport.
Hushållens optimism faller kraftigt
Efter ett år av ökande optimism så bryts trenden under det tredje kvartalet. Skandias plånboksindex visar att hushållens riskvilja och optimism kring den egna ekonomin nu sviktar.
Ytterligare två gripna för Londonbomben
Ytterligare två män har gripits i utredningen efter attacken mot tunnelbanestationen Parsons Green i London, meddelar brittisk polis.
Läs mer om London och Londonbomben.
Varg tog hund i Vallentuna
En varg gav sig på en hund i Kårsta i Vallentuna under onsdagsmorgonen. Nu uppmanar länsstyrelsen hundägare i området att hålla sina hundar kopplade.
Läs mer om Kårsta och Vallentuna.