20. September 2017 14.00-14.59

Han är ny cio på Skanska

Skanska Sverige har en ny cio. Han heter Per Boström och har en rad tunga cio- och it-ledarroller bakom sig, bland annat från Sandvik, Pharmacia, Ericsson och närmast från Försvarsmakten.

Skattesänkningarna i nya budgeten – och höjningarna

Pensionärer, sjuka och företag som driver datorhallar får sänkt skatt i höstbudgeten som regeringen presenterade på onsdagen. Men budgeten innehåller inte bara flera stora skattesänkningar – utan även kontroversiella höjningar.
Nya beskedet efter mystiska dödsfallen
När dopingskandalen avslöjades i Ryssland dog plötsligt två ryska idrottspampar.Nu ställs nya frågor om händelsen.– Två personer kan inte bara dö så där, säger Yuri Ganus, ny generalsekreterare för Ryssland antidopingbyrå (Rusada).
Läs mer om Ryssland.
Notan för ombyggnationer på nya sjukhuset: 1,65 miljarder
Tilläggsbeställningarna för förändringsarbeten i den nya sjukhusbyggnaden Nya Karolinska har hittills kostat skattebetalarna 1,65 miljarder kronor.
Läs mer om Nya Karolinska.

Zlatan nominerad till prestigefullt pris

Nu har de nominerade till världselvan släppts. På listan finns svenske superstjärnan Zlatan Ibrahimovic, uppger Aftonbladet.
Minska stressen med enkel andningsövning
Känner du dig stressad? Då finns en medicin som är överlägsen alla andra - den är dessutom helt gratis och finns alltid med dig. Andningen. Hälsolivs träningsexpert Erika Kits Gölevik visar en enkel metod för att snabbt och enkelt stressa ner.
Köp ett rum i en källare – för 3 miljoner
Skulle du betala närmare 3 miljoner för att bo i en källare?Det är vad som förväntas om du bor i Stockholm i alla fall.Kolla in superdesignade lägenheten med sovrum i en glasbur.
Läs mer om Stockholm.
Talangens svar – på kritiken: 'Står jag för'
Han fick kritik av New York Rangers för sitt spel i rookieturneringen.Nu uttalar sig Lias Andersson, 18, för första gången om lagledningens ord.– Jag var trött och det står jag för, säger den svenske forwardstalangen till Hockeysverige.
Läs mer om Hockeysverige.
Sverige är i en styrkeposition
Sverige är i en styrkeposition, hävdar finansminister Magdalena Andersson när hon försvarar regeringens budget i riksdagsdebatten. Men Moderaternas Ulf Kristersson anklagar finansministern för att ha kapitulerat inför Vänsterpartiets krav.
Läs mer om Magdalena Andersson.
Greta Thurfjell: Jennifer Lawrences ålderslöshet varar inte för evigt
Jennifer Lawrences ålderslösa karaktärer visar på den unga kvinnliga skådespelarens kortvariga lycka, skriver DN:s Greta Thurfjell.
Linda Hamilton tillbaka till Terminator
Skådespelaren Linda Hamilton återvänder till Terminator-universumet i en kommande film, skriver sajten Dark Horizons.
Läcka avslöjar mini-version av Google Home
Bild och amerikanska prisuppgifter för en nedbantad version av Googles smarta högtalare har dykt upp på nätet två veckor före företagets stora event 4 oktober.
Läs mer om Google Home.
SVT-profilen Fredrik Berling har gift sig
SVT-profilen Fredrik Berling har gift sig med Lisa Bergin.Men bröllopet fick inte förevigas av gästerna – eftersom det var helt mobilfritt.– Inga Iphones som lyste utan gäster som verkligen var med i stunden. Det var en stark upplevelse säger Fredrik till Aftonbladet.
Larm om rökutveckling i skola
Räddningstjänsten har beordrats till Raol Wallenbergskolan i Stockholmsförorten Bromma efter larm om rökutveckling.– Vi har skickat dit mer än en släckbil, säger Lars Lindberg, ledningsbefäl vid Storstockholms brandförsvar.
Sverige är i en ekonomisk styrkeposition
Sverige är i en styrkeposition, hävdar finansminister Magdalena Andersson när hon försvarar regeringens budget i riksdagsdebatten. Men Moderaternas Ulf Kristersson anklagar finansministern för att ha kapitulerat inför Vänsterpartiets krav.
Läs mer om Magdalena Andersson.
Pages, Numbers och Keynote har fått IOS 11-uppdatering
Apples kontorsprogram blir ännu bättre med IOS 11.
Läs mer om Keynote.
Zlatan bland de bästa – om spelarna får bestämma
När världens professionella fotbollspelare får rösta fram sitt drömlag är Zlatan Ibrahimovic med i täten. Nu är svensken uttagen som en av världens femton bästa anfallare.
Läs mer om Zlatan Ibrahimovic.
FIFA-doldisen som skjuter hårdare än Ibrahimovic
I slutet av september släpper EA Sports Fifa 18 och speljätten har ägnat den senaste månaden åt att släppa Fifa Ultimate Team-rankningar. I rankningen om vem som skjuter hårdast finner man en anonym mittback från Schalke 04 i toppen.
Sven-Erik Magnusson hedras med egen staty
I många år hade Sven-Ingvars gratiskonserter i Sandgrundsparken i Karlstad.Nu, efter värmlänningarnas krav, ska en staty över Sven-Erik Magnusson resas i parken.– Det har varit stort intresse från allmänheten att det ska bli en sådan, säger Ingela Wessmark, konstsekreterare i Karlstad kommun.
Två personer gripna efter rån
Två personer misstänks ha stulit klädesplagg i en butik i Ljungby under onsdagen.Med hjälp av en uppringare kunde polisen gripa personerna strax därefter.Ingen person ska ha kommit till skada i samband med rånet.
Läs mer om Ljungby.
Sorokin ersätter Mutko i Fifa
Rysslands biträdande premiärminister Vitalij Mutko stoppades från omval i Internationella fotbollsförbundets exekutiva kommitt. Nu är det klart att Mutko ersätts av landsmannen Alexej Sorokin.
Flyktingflicka hyllas efter att ha lämnat in pengafynd
En 16-årig flicka i Berlin hittade en handväska med 14.000 euro på ett tunnelbanetåg. Efter att ha lämnat in väskan hyllas flickan, som bor på flyktingförläggning, av polisen.
Läs mer om Berlin.
Misstankar om korruption stoppar Saabs försäljning
Misstankar om bedrägeri och korruption högt upp i den bulgariska statsapparaten kan stoppa Saabs försök att sälja stridsflygplan till landet. En parlamentarisk kommission i Bulgarien kommer senare i dag, enligt uppgift till SvD, kräva omstart av hela upphandlingen.
Läs mer om Bulgarien och SvD.
Efter prisökningen: Telia höjer aviavgiften kraftigt
Här är Telias nya smäll mot de äldre kunderna: höjd avgift för pappersfakturor – med närmare 70 procent.Telejätten har sedan tidigare höjt kostnaden för fast telefoni.– En hälsofara för pensionärer, säger Eva Eriksson på SPF seniorerna.Men Telia håller inte med.
Läs mer om Eva Eriksson och SPF.
Efter attackerna: Krav att väktare får poliseskort
Väktare som arbetar i Sylte, Lextorp och Kronogården i Trollhättan stoppas från att åka in i områdena utan poliseskort under kvällar och nätter.Orsaken är att väktare angripits med gatstenar och att en väktarbil satts i brand.– Vårt fokus är väktarnas skydd och säkerhet, säger Lennart Sköld, ombudsman vid Transportfacket.
Storbritannien avslutar utbildning av burmesisk militär
Storbritannien stoppar utbildningen av den burmesiska militären till dess att våldet mot civila upphör. Det meddelade premiärminister Theresa May vid öppnandet av FN:s generalförsamling i New York.
Läs mer om New York och Theresa May.