20. September 2017 15.00-15.59

Så fixade Alicia Vikander sin superkropp - tränaren berättar

Svenska livsstilscoachen och pt:n Magnus Lygdbäck har byggt om svenska succskådespelaren Alicia Vikander till actionhjälten Lara Croft i Tomb Raider. Men hans råd funkar också på oss vanliga dödliga: – 17 av 20 måltider ska vara bra, säger han.

Coop slutar sälja saltgurka efter upptäckt på övervakningskamera

Coop Forum på Backaplan i Göteborg slutar sälja saltgurka på lösvikt.Detta efter upprepade överträdelser från kunderna.– Jag har jobbat med det här yrket i 40 år och aldrig sett detta tidigare, säger Christer Lindblad, butikens stormarknadschef.
Mays man piskades 40 gånger av IS
MAGDA GADS DAGBOK från Raqqa. Magda Gad har som första svenska journalist lyckats ta sig till Raqqa i Syrien.
Läs mer om Raqqa och Syrien.

Mitsubishi Evo gör comeback – som elcrossover

Det har redan gått över ett år sedan Mitsubishi lade ner klassikern Evo, och vi lär nog aldrig få se den igen. Däremot är namnet på väg att göra comeback, dock i en helt ny form.
Läs mer om Evo och Mitsubishi.
Kristoffersson om VM-titeln: Jag har inte smält det än
Färske världsmästaren i rallycross, Johan Kristoffersson, besökte Stockholm och fick om och om igen förklara den osannolika säsongen 2017.– Det har varit ett stort lagarbete där vi haft en bil som fungerat bra i olika förhållanden, det har varit enkelt att vara snabb, sa Kristoffersson.
Jan Björklund föreslås som fortsatt partiledare
Liberalernas valberedning föreslår att Jan Björklund väljs om som partiledare.Det rapporterar Ekot.
Läs mer om Ekot och Jan Björklund.
Husse och matte borde få ledigt när hunden är sjuk
En ny typ av sjukledighet borde införas: vård av husdjur. Det anser Per Jensen, professor i etologi vid Linköpings universitet. – När hunden mår dåligt blir husse och matte så stresade att de behöver vara lediga, säger han till SVT.
Läs mer om Per Jensen och SVT.
Kristerssons vrede mot V: Läst i nån kommunistblaska
Moderaternas ekonomisk-politiske talesperson – och troligtvis blivande partiledare – blev rejält uppretad när Vänsterns Ulla Andersson påstod att han sagt att psykiskt sjuka skulle sluta dega i soffan. Något han inte sagt. – Har du läst det i någon kommunistblaska så var det fel redan där, dundrade Kristersson.
Läs mer om Kristersson.
McLaren släpper stilren specialversion av 570GT
Det är sällan supersportbilarna är så här stilrena.Nu bygger McLaren en specialversion av 570GT – byggd för att hylla en riktig klassiker.
Läs mer om McLaren.
Semifinalen uppskjuten – igen: Helt omöjligt
SM-semifinalen i speedway mellan Vetlanda och Rospiggarna går en tuff match mot vädergudarna. För tredje gången tvingas man skjuta upp returmötet på grund av regn.
Läs mer om Rospiggarna och Vetlanda.
Neymar måste lämna nappflaskan
Det är kungen som skjuter straffarna.Det är kungen som slår frisparkarna.Neymar kom till Paris för att bära kronan, men han kan inte ta med sig nappflaskan upp på tronen.
Väktare i slagsmål i galleria – polis på väg
En väktare har hamnat i bråk i en galleria i Karlstad.Enligt polisen ska flera personer vara inblandade.– Det är högsta prioritet hos oss och tre patruller har beordrats till platsen, säger Stefan Wickberg, polisens presstalesperson i Värmland.
Speedwaysemin sköts upp för tredje gången
SM-semifinalen i speedway mellan Vetlanda och Rospiggarna går en tuff match mot vädergudarna. För tredje gången tvingas man skjuta upp returmötet på grund av regn.
Läs mer om Rospiggarna och Vetlanda.
Det är två spännande kandidater
Ren Jensen lämnar sportchefsjobbet i Halmstad – lämnar själv förslag på tänkbara ersättare
Läs mer om Halmstad.
Allt om bilar podcast – lyssna på avsnitt 71
Jan-Erik Berggren gästas av Anna Fägersten och pratar elbilar – lyssna!
Läs mer om Anna Fägersten.
Bostadsmarknaden svajar – det här är säkraste köpen
Utbudet och nyproduktionen av bostadsrätter fortsätter att öka.Men bostadsmarknaden har börjat svaja – så hur ska man tänka?Enligt expertisen är ett villainköp den bästa investeringen i dagsläget.
Världsstjärnan Bono nära att dö
I vinter släpper U2 det nya albumet Songs of Experience.Nu berättar bandet att sångaren Bono var nära döden när låtarna skrevs.– Han hade definitivt ett allvarligt ögonblick, säger gitarristen The Edge till Rolling Stone.
Stjärnan krävs på ett miljonbelopp
Björn Goop krävs på miljonbelopp, något Trottosport.se också rapporterat om.Detta efter en konflikt gällande ett andelskoncept, där Goop abrupt avbröt samarbetet och sade upp alla hästar.– Jag håller inte på med smutskastning åt varken det ena eller andra hållet. Det jag kan säga är att kraven som ställts är orimliga, säger Björn Goop.
Läs mer om Björn Goop, Goop och Trottosport.se.
Här hälsar Emilies häst på matte – på sjukhuset
Här får Emilie Stiwing, 38, besök av sin själsfrände Junior – mitt under sjukhusvistelsen.Kroniskt sjuka Emilie har nyligen genomgått en lungtransplantation och är fortfarande inlagd på sjukhuset för återhämtning.Men under tisdagen hälsade alltså hästen Junior på sin ägare.
Läs mer om Emilie, Emilie Stiwing och Junior.
JUST NU: Utredningen om pojkmordet är klar
Utredningen är nu klar om den 13-åring som dödade en jämnårig pojke i Olofström i mars i år.Åklagarmyndigheten anser att händelseförloppet är klarlagt.
Läs mer om Olofström.
'En av Sveriges mest jagade män' gripen
En av Sveriges mest jagade män – Khadar Abdi, 38 – har gripits i Wien.Förra året misstänks han ha huggit sin fru i huvudet med en yxa i Alvesta, och han har sedan dess varit internationellt efterlyst för mordförsök.Innan tisdagens gripande har han levt under falsk identitet och sökt asyl i Österrike.
Misstänkta it-säkerhetsproblem på Ekobrottsmyndigheten
Det finns misstänkta brister i it-säkerheten på Ekobrottsmyndigheten, skriver DN.Åklagarmyndigheten har beslutat att kasta ut Ekobrottsmyndigheten från det gemensamma nätverket, skriver tidningen.
Ny misstänkt it-säkerhetsrisk på svensk myndighet
Ytterligare en stor säkerhetsrisk har upptäckts på en svensk myndighet. DN kan nu avslöja att det finns misstänkta brister i it-säkerheten på Ekobrottsmyndigheten. Bristerna bedöms vara så allvarliga att Åklagarmyndigheten har beslutat att kasta ut Ekobrottsmyndigheten från det gemensamma nätverket.
Stall kan lämna rallycross-VM av konkurrensskäl
Johan Kristofferssons seger i rallycross-VM kan leda till att konkurrentstall drar sig ur serien om inte regelverket ändras. Kritiken handlar om snedvriden konkurrens.
Regeringens nya premie ska få fler att skaffa elcykel
En särskild elfordonspremie, som återfinns i regeringens budgetproposition för 2018, ger möjlighet till avdrag på elcykelköpet.
KGI: Alla Iphone-modeller från 2018 kan få Face ID
Men det hänger på att Iphone X tas emot bra.
Läs mer om Face ID och Iphone X.
Trainee blir introduktionsjobb – här är tidigare satsningar
Som en del av höstbudgeten ska ersättningsstöden för arbetsgivare omvandlas. Nu blir traineejobb omvandlade till introduktionsjobb. Vad innebär de nya förändringarna och vilka tidigare arbetsmarknadsåtgärder har det funnits? SvD reder ut.
Clinton kritiserar Trumps FN-tal: Mörkt och farligt
Mörkt och farligt.Så beskriver Hillary Clinton talet Donald Trump höll i FN:s generalförsamling i går.– Det är inte den typen av budskap som ledaren för världens mäktigaste land borde sända ut, sa hon i The Late Show,
Notan för ombyggnationer på nya sjukhuset: 1,64 miljarder
Tilläggsbeställningarna för förändringsarbeten i den nya sjukhusbyggnaden Nya Karolinska har hittills kostat skattebetalarna 1,65 miljarder kronor.
Läs mer om Nya Karolinska.
Niklas Wahllöf: När alla vill ha valuta för pengarna ska man dra öronen åt sig
I veckan påstod Donald Trump att USA inte får valuta för pengarna de satsar på FN. Det var en tidstypisk kommentar. När började alla medborgare låta som affärsmän med avkastningskrav?
Läs mer om Donald Trump och USA.