20. September 2017 16.00-16.59

Arbetsförmedlingen stoppar upphandling av säkerhetsskäl

Turerna kring Transportstyrelsen har gjort att myndigheterna fått upp säkerhetsfrågan högre på agendan. Nu avbryter Arbetsförmedlingen sin pågående upphandling trots att DXC fått ett tilldelningsbeslut.

Spiken i kistan för PHP?

PHP-riddarna på Facebook tar sina händer från språket. Nästan i alla fall. Nu är det den egna PHP-varianten Hack som gäller för den egna PHP-motorn.
Läs mer om Facebook och PHP.
Arbetsförmedlingen stoppar upphandling av säkerhetsskäl
Turerna kring Transportstyrelsen har gjort att myndigheterna fått upp säkerhetsfrågan högre på agendan. Nu avbryter Arbetsförmedlingen sin pågående upphandling trots att DXC fått ett tilldelningsbeslut.
Kina på väg att öppna gränserna helt för elbilar
Ett historiska viktigt skifte i världshandeln med nya bilar kan inträffa redan om några månader.Världens största bilmarknad – Kina – diskuterar former för att öppna gränserna för utländska företag som vill börja bygga och sälja bilar i landet.Först ut är elbilarna.
Läs mer om Kina.

Krock på E6 – trafiken påverkas

Två personbilar har krockat på E6 vid Rydebäck.Olyckan har inträffat i södergående riktning och trafiken påverkas.–Bilarna står stilla i vänsterfilen, södergående riktning, säger Calle Persson, pressinformatör vid polisens regionledningscentral.
Utmaningen blir att hantera nazisterna i kostym
Patrik Hermanssons liv kommer förmodligen aldrig att bli sig likt. Över en natt gick han från att vara en ganska anonym 25-åring till svensken – känd över hela världen – som infiltrerade den amerikanska och brittiska alt-right-rörelsen.
Det är klart att det är ett misslyckande
Nästan två marockanska ensamkommande barn i månaden har hittills i år tvångsomhändertagits efter att ha befunnit sig i Stockholms riskmiljöer, visar DN:s granskning. Men gränspolischefen Patrik Engström tycker att myndigheterna agerar för långsamt. – Man måste titta på möjligheten till mycket tidigare tvångsomhändertagande av underåriga, säger han till DN.
Läs mer om Patrik Engström.
De förenas av misstänkt kriminalitet och utsatthet
Missbruk, misstänkt kriminalitet och stor utsatthet förenar de marockanska ensamkommande barn som tvångsomhändertas enligt lagen om vård av unga, LVU. Namnen är fingerade.
Läs mer om LVU.
13-åring knivdödade jämnårig i Olofström
I mars i år knivdödades en 13-åring i ett skogsparti i Olofström. I dag, onsdag, överlämnade åklagarna det färdigutredda fallet till socialtjänsten. – 13-åringen dödades av en jämnårig kamrat. Skuldfrågan har inte prövats av domstol eftersom den misstänkte är under 15, säger kammaråklagare Anna Johansson.
Läs mer om Anna Johansson och Olofström.
Barnfamiljerna nöjda: Inget man räknat med
Barnbidraget höjs med 200 kronor i månaden. Ett välkommet tillskott, tycker Stockholms barnfamiljer.
MFF-försvararen jagas – av allsvenska rivalen
Här besöker Malmö FF:s Felipe Carvalho ÖFK.Mittbacken är skadad men åkte tillsammans med sin agent Terje Liveröd upp till Östersund för att bekanta sig med klubben.En övergång kan komma att bli aktuell till nästa säsong.- Östersund är ett alternativ, vi får se vad som händer, säger Liveröd.
Systembolagets vd:s varning till politikerna
I somras uppgav Sveriges radios Ekot att allianspartierna med stöd av SD kan driva igenom en motion som ger alkoholproducenter rätt att sälja direkt till konsument.Nu skickar Systembolagets vd Magdalena Gerger en politisk varning till landets 349 riksdagsledamöter – med uppmaningen att säga nej till gårdsförsäljning.–Helt häpnadsväckande! Jag är mållös, säger M-riksdagsledamoten Annicka Engblom om brevet.
Nya svenska elbilsbolaget vill ha pengar – av dig
Uniti är elbils-startupen i Lund som nu söker pengar genom ett gräsrotsinitiativ. Senare i höst ska en ny liten elbil visas. Enligt planen ska den tillverkas 2019 i Sverige. Men mycket pengar saknas ännu.
Läs mer om Lund och Sverige.
Hannah Graafs barnbeslut: Jag klarar inte av mer
Hannah Graaf har fyra barn - och vill absolut inte ha fler.I ett inlägg på bloggen förklarar hon sitt beslut att inte bli mamma en gång till.För mig innebär fler barn mer ångest och oro skriver Hannah Graaf i blogginlägget.
Läs mer om Hannah Graaf.
Mamma häktad för våldtäkt på 4-åring
En 42-årig dansk kvinna häktades på onsdagen som misstänkt för våldtäkt på sin egen fyraårige son.Hon varken erkänner eller nekar till brott.
Systembolagets vd:s varning till politikerna
I somras uppgav Sveriges radios Ekot att allianspartierna med stöd av SD kan driva igenom en motion som ger alkoholproducenter rätt att sälja direkt till konsument.Nu skickar Systembolagets vd Magdalena Gerger en politisk varning till landets 349 riksdagsledamöter – med uppmaningen att säga nej till gårdsförsäljning.–Helt häpnadsväckande! Jag är mållös, säger M-riksdagsledamoten Annicka Engblom om brevet.
Sveriges minsta lägenhet blev näst dyrast
Sveriges minsta lägenhet till salu på Hemnet är tio kvadratmeter. Med ett slutpris på 2,2 miljoner är det Sveriges näst dyraste lägenhet per kvadratmeter.
Läs mer om Hemnet.
Tvingades kvar – efter nobb från tyska jätten
Drömflytten till Barcelona sprack.Nu kommer förklaringen till varför Philippe Coutinho till slut stannade i Liverpool.Enligt Bild hade det med en viss Bayern München-stjärna att göra.
Regeringen snor de borgerligas paradfråga
Jag har bevakat svensk inrikespolitik ända sen 1985.Jag har aldrig upplevt en så utpräglad valbudget som årets.
Minnesord: Rgis Boyer
En av Frankrikes andliga stormän, Rgis Boyer, kännare av vikingatidens nordiska högkultur, har avlidit i sitt hem i La Varenne Sainte-Hilaire, i en ålder av 84 år. Närmast anhöriga är barnen Claire, Odile, Christine, Rmi, Blandine, Bertrand och Sverine jämte familjer, talrika barnbarn och barnbarnsbarn.
Minnesord: Kerstin Thidevall
Kerstin Thidevall, Lidingö, har avlidit i en ålder av 93 år. Närmaste anhöriga är barnen Sven, Lars och Kristina med familjer.
Läs mer om Kristina, Lidingö och Sven.
Peder Fredricson satsar på världscupen för första gången
För första gången gör EM-guldmedaljören i hoppning Peder Fredricson den här säsongen en satsning på världscupen. – Målet är att försöka ta mig till världscupfinalen, säger Peder Fredricson. Första deltävlingen rids i Oslo i mitten av oktober, och det blir också guldhästen All Ins första tävling sedan EM-finalen på Ullevi i Göteborg.
Århundradets storm i Puerto Rico
Orkanen Maria, som har beskrivits om århundradets storm, har nu nått ön Puerto Rico. Gatorna är tömda och de delar av befolkningen som inte evakuerats har barrikaderat sig.
Läs mer om Puerto Rico.
Finansministern skämtade om apanage
Apanaget till kungafamiljen höjs med drygt två miljoner nästa år. – Det behövs eftersom kungafamiljen växer, sade finansminister Magdalena Andersson, S, till Expressen.
Skolexempel på hur vetenskapsförnekare arbetar
Ett kritiskt förhållningssätt får inte urarta till att ingenting kan tjäna som underlag för beslut. Det finns mycket som vetenskapen ger oss mycket starka skäl att hålla för sant, skriver klimatdebattörer i en slutreplik.
En miljon flyktingar väntar på besked om asyl
En miljon av de asylsökande som kom till Europa under flyktingvågen väntade fortfarande på ett beslut i slutet av 2016. Det är enormt frustrerande för asylsökande. Man kan inte planera sitt liv, säger Madelaine Seidlitz vid Amnesty.
Guide: Bästa metoderna för vackra och långa ögonfransar
Vill du ha längre och fylligare ögonfransar? Det finns många metoder för att få till drömfransarna – allt från fransförlängning till lash-lift och olika serum.Hälsoliv har listat priser, fördelar och nackdelar med vanligaste knepen och behandlingarna.
Maximera din tid i vackra Dubrovnik
Visst är Dubrovnik som en sagostad... med muren, tornen och kalkstenshusen som skimrar i solen. Men ibland liknar staden mer ett tivoli, med turister långt utanför stadsporten. Då måste man vara lite listig. Gör som jag så slipper du trängas!
Läs mer om Dubrovnik.
Här möts Löfven och Trump för första gången
I samband med FN:s generalförsamlings årliga öppnande träffade statsminister Stefan Löfven president Donald Trump för första gången.
Stefan Löfven håller pressträff i New York
Statsminister Stefan Löfven är i New York och har under veckan deltagit i öppnandet av FN:s generalförsamling.Under onsdagseftermiddagen håller han en pressträff för internationell media.
Läs mer om New York.
Barnens rop på hjälp kommer via Whatsapp
Samtidigt som familjer och hundratals räddningsarbetare gör allt för att hitta livstecken från de barn och lärare som begravts under en raserad skola i Mexico City kommer meddelanden från några av barnen via telefonappen Whatsapp.
Läs mer om Mexico City och Whatsapp.
DN gratulerar: Göran Lagerberg, musiker
Efter åren som popstjärna i Tages på 60-talet blev Göran Lagerberg proffsmusiker i så vitt skilda band som Kebnekajse, Egba och Grymlings. Nu ger han sig ut på höstturn.
Läs mer om Egba, Göran Lagerberg och Kebnekajse.