20. September 2017 18.00-18.59

Peter Habers förändring – oigenkännlig på nya bilder

Peter Haber är helt oigenkännlig på nya bilder.Skådespelaren ska vara med i filmen Halvdan Viking – och har förändrat sitt utseende rejält.
Läs mer om Halvdan Viking.

Undantagstillstånd råder i Katalonien

Under det spanska civilgardets razzior mot katalanska regeringslokaler på onsdagsmorgonen greps fjorton höga tjänstemän. Detta är en häftig upptrappning av konflikten och i praktiken råder nu undantagstillstånd i Katalonien.
Läs mer om Katalonien.
Dumoulin starkast i cykel-VM – Ludvigsson långt efter
Det gick uppför, uppför och uppför. Avslutningen på dagens VM-tempolopp var en av de tuffaste hittills för härdade bergsklättrare.
Läs mer om Ludvigsson och VM-tempolopp.
JUST NU: E6 helt avstängt
E6 är på onsdagskvällen avstängd efter en olycka, vid Glumslöv.Detta på grund av en trafikolycka – där tre bilar är inblandade.Omständigheterna kring olyckan och trafikanternas skadestatus är i nuläget okänt, skriver polisen på sin hemsida.
Läs mer om Glumslöv.Detta.

Margot Wallström får pris av FN för jämställdhetsarbete

NEW YORK. Utrikesminister Margot Wallström får pris av FN.Motiveringen är hennes engagemang för jämställdhet.– Hon prisas för sin feministiska utrikespolitik, säger pressekreterare Pezhman Fivrin.
Läs mer om Pezhman Fivrin.
Dödstalet stiger efter jordskredet i Mexiko City
Över 250 personer har omkommit.Bland de döda finns 20 barn efter att en skola kollapsat.
Läs mer om Mexiko City.
Uppgifter: Förbundskapten avgår efter rasistanklagelser
Englands kontroversielle förbundskapten Mark Sampson kommer att avgå efter ett stormigt år med anklagelser om rasism och trakasserier, uppger bland annat BBC.
Läs mer om BBC och Mark Sampson.
Efter Nacka-fallet: Månggifte ska kartläggas
En debatt om månggifte har seglat upp efter att Nacka kommun tilldelat tre bostäder till en syrisk man med tre fruar och 16 barn. Nu ska månggifte kartläggas på uppdrag av regeringen. – Det är viktigt att jobba för ett jämställt Sverige, säger migrationsminister Helne Fritzon.
Läs mer om Helne Fritzon, Nacka och Sverige.
Alliansens plan – så ska utvisningarna stoppas
Hundratals utländska experter kan få stanna i Sverige om Alliansens manöver i riksdagen lyckas. En motion som lades fram på onsdagen kan stoppa utvisningar av anställda på grund av småmissar från arbetsgivare.
Läs mer om Sverige.
Dolda skattehöjningarna i regeringens höstbudget
Höjt barnbidrag och en på sikt slopad pensionärskatt får många att jubla efter att höstbudgeten presenterats.Men det finns skattehöjningar som slår hårt mot flera grupper.Här är de dolda skatterna i Magdalena Anderssons budget.
Flicka påkörd av lastbil – svårt skadad
En flicka i 15-årsåldern blev påkörd av en lastbil i Fjugesta utanför Örebro.Flickan vårdas på sjukhus med livshotande skador, enligt landstingets kommunik.
Läs mer om Fjugesta och Örebro.Flickan.
Förre landslagscoachen: Hon är störst genom tiderna
Orientering har varit en svensk paradgren under många decennier. Men vem är vår största stjärna någonsin i skogssporten? Är det Annichen Kringstad eller Jörgen Mårtensson? – Tove Alexandersson, svarar förre landslagscoachen Tommy Eriksson.
Jesper, 22, stoppade knivbeväpnad rånare
Beväpnad med en kniv försökte mannen råna Pressbyrån på Centralstationen i Göteborg.Men rånaren kammade noll efter att ha blivit utskälld av Jesper Östberg och hans kollega.– Jag sa till honom att Nej, du får inga pengar och det är nog bäst om du försvinner härifrån, säger Jesper Östberg.
Ny studie: Att stå och arbeta lika farligt som att röka
Att stå upp och arbeta kan vara lika skadligt som att röka. En ny studie visar att långa perioder av stående kan bidra till hjärtsjukdomar.
Översättning av piratfilm straffas oväntat milt
Den fällande domen mot en administratör för undertexter.se, som tillhandahöll textning till piratversioner av filmer, är inte överraskande. Men påföljden blev oväntat mild.
Kräver svar om bistånd till skövlad regnskog
Svenska biståndspengar bidrar till att regnskog i Gabon skövlas och ersätts med stora palmoljeplantage, tack vare ett lån av Afrikanska utvecklingsbanken. Efter avslöjandet kräver svenska regeringen en förklaring av utvecklingsbanken.
Läs mer om Afrikanska och Gabon.
Förlorarsiffran som Magdalena Anderson ville dölja
Runt 82 procent av svenskarna får mer pengar i plånboken på grund av regeringens politik. En procent får mindre – men det ville finansminister Magdalena Andersson inte säga när hon på onsdagen presenterade budgeten för 2018.
Beskedet: 2 000 jobb kan försvinna på Vattenfall
Vattenfall tvingas skära ner och upp till 2 000 jobb kan försvinna, skriver SVT Nyheter.Framförallt drabbas Vattenfalls huvudkontor i Solna där mellan 20 till 40 procent av stödfunktionerna försvinner fram till 2020.
Läs mer om Solna och Vattenfall.
Petter Stordalen: Så pratar jag och Gunhild om döden
Petter Stordalen hade gjort allt för att hustrun Gunhild inte skulle vara sjuk – samtidigt vill han inte vara utan de långa, tuffa år som de båda spenderat på sjukhus.Det var där deras kärlek växte sig som starkast.– Vi har bara pratat om döden en gång, men vi pratar väldigt mycket om livet och om hur vi kan använda det, säger Petter Stordalen till danska Alt for damerne.
Läs mer om Alt, Gunhild och Petter Stordalen.
Flyktingpojke blev kär – låste in sin vårdare
Den 16-årige ensamkommande flyktingpojken blev förälskad i en kvinnlig anställd på HVB-hemmet i Skåne.När kärleken inte blev besvarad låste han in kvinnan i ett rum och höll fast henne i 25 minuter.Nu har 16-åringen dömts för misshandel i Lunds tingsrätt.
Läs mer om Skåne.När.
E-krona ska kunna laddas på kort
Vi handlar allt mindre med kontanter och Riksbanken presenterar nu sin id om hur en eventuell framtida e-krona kan se ut. Helt rätt i tiden, anser en expert. Riksbanken överväger att, som första centralbank, införa en elektronisk version av landets valuta — kallad e-krona.
Läs mer om Riksbanken.
Borg kapten för Nadal och Federer – möter McEnroe
Golfen har sitt Ryder- och Solheim Cup. I Prag startar nu det som kan bli tennisens motsvarighet i framtiden – och som blir ett nytt kapitel i Björn Borgs och John McEnroes klassiska rivalitet.
Vändningen: Sverige kan få fotbolls-EM
Sverige blev snuvat på fotbolls-EM 2020.Men nu öppnas det för en sensationell vändning.Under onsdagskvällen höll Uefa ett krismöte i Schweiz – och Stockholm kan komma att ersätta Bryssel som värdstad.– Det är en fantastisk andra chans för Sverige, säger fotbollförbundets ordförande Karl-Erik Nilsson.
Cyklande tjuv rånade 90-åring i trapphus
Under loppet av två dagar har två åldringar i Malmö, båda kvinnor, rånats i trapphuset av en yngre man som sedan cyklade därifrån.Det senaste inträffade i dag vid Erikslust.– Det är en 90-årig kvinna som blivit bestulen på sin handväska, säger Anna Göransson vid polisens ledningscentral i Malmö.
Läs mer om Anna Göransson, Erikslust och Malmö.
2000 jobb kan försvinna på Vattenfall
Vattenfall tvingas skära ner och upp till 2000 jobb kan försvinna, skriver SVT Nyheter.Framförallt drabbas Vattenfalls huvudkontor i Solna där mellan 20 till 40 procent av stödfunktionerna försvinner fram till 2020.
Läs mer om Solna och Vattenfall.
Tjuren från Bronx död
Läs mer om Bronx.