20. September 2017 19.00-19.59

Stjärntränaren försvann – bor nu på en camping

Werner Lorant är en aktad fotbollsprofil i Tyskland.Han har spelat i Borussia Dortmund och tränat storklubbar som 1860 München och Fenerbahce.Efter en personlig konkurs lever han nu ett helt annat liv – på en camping, skriver Blick.

Då är granskningen klar om saxmordet på 11-åring

Förundersökningen av saxmordet i Hovsjö 2001, där en 12-åring pojke pekades ut för mord på sin vän, ska granskas på nytt.– Jag hoppas att jag ska kunna komma med något beslut inom de närmaste två-tre veckorna, säger Katarina Lenter, vice chefsåklagare på Norrorts åklagarkammare, som ska granska utredningen.
Läs mer om Hovsjö och Katarina Lenter.
Provkörning: Toyota Yaris GRMN – Toyotas roligaste bil!
Yaris GRMN är utvecklad på Nürburgring, har 212 hästar och är ett perfekt substitut för en sportbil. Toyotas roligaste bil!
Läs mer om Nürburgring.

Jordskalv öster om Japan

Läs mer om Japan.
Drömstart för Leksand i allsvenska premiären
Leksand har fått en drömstart på säsongen.David Åslin slog till med ett klassmål mot Södertälje – och de blåvita supportrarna fick jubla tidigt.
Läs mer om Leksand och Södertälje.
Statsvetaren: Tror vi får SD-stödd alliansregering
– I det långa loppet tror jag att vi kommer få en alliansregering med stöd av SD.Det säger S-märkta statsvetaren Stig-Björn Ljunggren i kvällens Bara politik i Expressen TV.
Här wallraffar svensken amerikanska nazister
25-årige svensken Patrik Hermansson har under ett års tid wallraffat bland amerikanska och brittiska nazister. Se ett utdrag från hans kommande dokumentär.
Läs mer om Patrik Hermansson.
Gotland en förebild för Sverige – och världen
Gotland ska visa vägen när Sverige skiftar mot förnybart. Om senast 20 år kommer elledningen från fastlandet till Gotland att ha kapats – och ön ska bli helt självförsörjande på förnybar el. – Gotland illustrerar hur snabbt utvecklingen går, säger Erik Brandsma, generaldirektör för Energimyndigheten på SvD Energy Summit.
Bryssel strular inför EM 2020 – Stockholm kan ersätta
Bryssels nya EM-arena dröjer och Uefas tålamod börjar ta slut. Nu kan Stockholm bli aktuellt för mästerskapet.
Läs mer om EM-arena och Stockholm.
Får sparken – efter stor rasistskandal
Han har tagit England till två raka mästerskapssemifinaler.Efter rasistanklagelserna tvingas nu förbundskaptenen lämna sitt uppdrag.Mark Sampson har fått sparken, skriver BBC.
Läs mer om BBC och England.
Investerare drar i bromsen för nya köpcentrum
Byggboomen för detaljhandeln tycks vara över. Färre nya projekt startas och det är inte samma kraftiga tillskott av nya butikslokaler. Analytikern Tobias Rönnberg ser e-handelns framfart som en förklaring.
Brott mot mänskliga rättigheter att inte utreda våldtäkt
Sverige har en skyldighet att så långt som möjligt skydda personer från omänsklig eller förnedrande behandling, till exempel våldtäkt. Om detta inte görs kan det bli ett fall för brott mot de mänskliga rättigheterna i Europadomstolen, skriver juristen Linus Gardell.
Läs mer om Europadomstolen.
Åkesson: Förbjud nazistorganisationer
SD-ledaren Jimmie Åkesson vill se över lagstiftningen och utreda en kriminalisering av nazistorganisationen Nordiska Motståndsrörelsen.Enligt Sverigedemokraternas partiledare är NMR att betrakta som en terrororganisation.