20. September 2017 21.00-21.59

Arvet efter Michael Nyqvist – så ska miljonerna fördelas

Michael Nyqvists fru ärver allt.Den folkkäre skådespelaren avled den 27 juni, och nu är bouppteckningen klar.Nyqvists tillgångar på 17,2 miljoner kronor tillfaller hustrun Catharina Nyqvist Ehrnrooth, enligt Aftonbladet.

De visade varför de är allsvenskans bästa lag

Leksand är allsvenskans klart bästa lag.Åtminstone så länge laget spelar med samma fantasi, försvarsspel och tålamod som när storfavoriten körde över stackars Södertälje i premiären.Leksand har spelartyperna som ett riktigt vinnarlag verkligen behöver.Men jag hittar faktiskt några såna spelare i Modo (och det känns länge sen) - och även i Södertälje.
Läs mer om Modo och Södertälje.
HBK allt närmare superettan – arenan fick utrymmas
När det var åtta minuter kvar av ordinarie tid gick brandlarmet ljöd på Örjans Vall. Hela arenan fick utrymmas. Men det var inte för att Halmstad var glödheta i sin jakt på ett segermål.
Läs mer om Halmstad.
Löfven erbjöd Trump hjälp med Nordkorea
Statsminister Stefan Löfven erbjöd svensk hjälp med Nordkoreakrisen när har för första gången mötte USA:s president Donald Trump personligen. Samtalet ägde rum bara timmar efter att Trump hotat totalförstöra Nordkorea.
Kristianstad tog 50:e raka
Skrällsegern mot den förra klubben
Hon fick inte spela så mycket i storklubben Sävehof.Men som ny i Heid fick Rikke Jensen vara med och skrällvinna derbyt mot sin gamla klubb.– Jag ser det inte som någon revansch. Men det var väldigt roligt att vinna, säger hon segern med 28–25.
Läs mer om Heid, Rikke Jensen och Sävehof.Men.
Svensken levde med falsk identitet – bland nazister
I ett år levde Patrik Hermansson med nazister och extrema rasister.Den 25-årige svensken infiltrerade några av västvärldens mest våldsbenägna grupper – för att avslöja dem.– Det var skrämmande, jag träffade en nazistisk sekt av unga män som alla var beväpnade och ville döda antifascister, säger han till Expo.
Läs mer om Expo och Patrik Hermansson.
Uppgifter: Anställda deltog i kokainfest – jobbar kvar
Extrapersonal som arbetade på rättspsykiatriska kliniken i Växjö har fått sparken efter att ha tagit droger på en privat fest.Men enligt uppgifter till Kvällsposten deltog även fastanställda – som fortfarande jobbar kvar.– Så fort uppgifterna är trovärdiga och jag har något att agera utifrån agerar vi direkt, säger David Wirdelöv, verksamhetschef på rättspsykiatrin i Växjö.
Jubel för Jönköpings Södra – Sirius fall fortsätter
När det drar ihop sig är de spelartyperna som kliver fram: Daryl Smylie, Denis Kozica och Tommy Thelin. Jönköpings Södra kämpar för att slippa kvalplatsen och trion visade vägen mot Sirius och mot säker mark. Jönköping vann med 3–1.
Läs mer om Tommy Thelin.
HBK allt närmare superettan – brandlarm bröt matchen
När det var åtta minuter kvar av ordinarie tid gick brandlarmet ljöd på Örjans Vall. Hela arenan fick utrymmas. Men det var inte för att Halmstad var glödheta i sin jakt på ett segermål.
Läs mer om Halmstad.
Poängspelarna lyfte pressat Jönköping
När det drar ihop sig är de spelartyperna som kliver fram: Daryl Smylie, Denis Kozica och Tommy Thelin. Jönköpings Södra kämpar för att slippa kvalplatsen och trion visade vägen mot Sirius och mot säker mark. Jönköping vann med 3–1.
Läs mer om Jönköping och Tommy Thelin.
Löfven om budgetkritiken: Snälla nån
Statsminister Stefan Löfven (S) är inte imponerad av påståendena om en slösarbudget. – Vi ska investera i välfärden, säger han till TT under FN:s pågående högnivåmöte i New York.
Läs mer om New York.
Nils Holmqvists comeback – efter kollapsen i sändning
Nils Holmqvist är tillbaka på jobbet efter sjukdomen.SVT:s populäre meteorolog drabbades av en mystisk åkomma som gjorde att han kollapsade i sändning.På onsdagen jobbar han igen – men han kommer inte synas i rutan.
Drömstart för Leksand – Södertälje chanslöst
Leksand har fått en drömstart på säsongen.David Åslin slog till med ett klassmål mot Södertälje – och de blåvita supportrarna fick jubla tidigt.
Femte raka förlusten för Sirius
Sirius tog inte chansen att studsa tillbaka borta mot Jönköping Södra. Jönköping tog tidigt tag i matchen och Sirius har nu en flera matcher lång förlustsvit.
Läs mer om Jönköping Södra.
Galna siffrorna – när Modo fick succstart
Modo fick en drömstart på säsongen.Det blev seger med 3-0 direkt i premiären borta mot Oskarshamn efter att Erik Hanses spikat igen fullständigt.Målvakten noterades för 19 räddningar – redan i den första perioden.
Läs mer om Modo och Oskarshamn.
Malmö FF är Sverige bästa lag
ÖSTERSUND. Det var den guldstriden det.Efter en aningen dramatisk avslutning kom Sveriges bästa lag undan med en poäng - och reser hem från Östersund med rejäl guldvittring.Bara att lägga champagnen på kylning nu, MFF.
Läs mer om MFF, Sverige och Östersund.
Clas-Göran efter domen: Gör tydligare p-skyltar
Gör tydligare parkeringsskyltar.Det säger Clas-Göran Niklasson, 68, som tog sin parkeringsbot efter en svårtydd parkeringsskylt upp till Högsta domstolen.– Det råder en skyltdjungel i vårt land, säger han.
Bajenikonen fick chansen – och blev hjälte
Kennedy Bakircioglu har varit bänkad större delen av säsongen – men tog chansen när han väl fick den. Med sitt frisparksmål lade den snart 37-årige Hammarbyikonen grunden till vändningen mot IFK Göteborg till 2–1.
Läs mer om Hammarbyikonen.
Vellinge inför tiggeriförbud
Vellinge kommun ser ut att bli första svenska kommun att införa ett lokalt tiggeriförbud. Förslaget klubbades igenom med brett stöd i kommunfullmäktige under onsdagskvällen.
Brett stöd för att banta ränteavdragen
En avtrappning av ränteavdraget för bolån rycker allt närmare. Enligt finansminister Magdalena Andersson (S) bör alla bostadsköpare kalkylera med ett sänkt ränteavdrag de kommande åren. Enligt DN:s enkät finns det också ett brett stöd i riksdagen för att förändra ränteavdraget.
Läs mer om Magdalena Andersson.
Orban frågar ungerska folket om Sorosplanen
Den ungerska regeringen kommer att skicka ut 8 miljoner brev till väljarna för att ta reda på vad de tycker om miljardären George Soros påstådda migrationsplan.
Läs mer om Sorosplanen.
VM-stjärnan är TV3- profilens nya kärlek
Tv-profilen Julia Bergman delar med sig av sitt liv som ensamstående mamma med sonen Milan i Unga mammor.Nu har Bergman hittat kärleken på nytt, efter uppbrottet från sonens pappa.– Jag är jättedålig på att prata om det här, men han gör mig glad, säger Julia Bergman i Unga mammor.
Läs mer om Bergman, Julia Bergman, Milan och Unga.
Iphones nya uppdatering iOS 11 – allt du behöver veta om operativsystemet
I går släppte Apple sitt efterlängtade operativsystem iOS 11.Bland nyheterna finns en förbättrad kamera, snabbare funktioner och ny filhanterare.Här är allt du behöver veta om Iphones och Ipads nya operativsystem och dess viktigaste uppdateringar.
Läs mer om Apple.
Maktkamp inför Mays tal om Brexit
Det stormar i den brittiska regeringen inför premiärminister Theresa Mays linjetal om Brexit på fredagen. Rykten har gått om att utrikesminister Boris Johnson avgår till helgen. Johnson förnekar det. På torsdagen möts de på ett regeringsmöte.
Läs mer om Brexit.
Raid var så exalterad – i stället blev han valets första martyr
Kirkuk. På måndag planerar kurderna i norra Irak att genomföra en folkomröstning om självständighet. Det har lett till starka spänningar och sammandrabbningar.
Läs mer om Irak.
Vinstförbud kostar miljarder i ökade sjukskrivningar
Inom vård, skola och omsorg är sjukskrivningarna klart högre i verksamheter som drivs av kommuner och landsting än i privat drivna verksamheter. Om privata välfärdsföretag tvingas bort från marknaden med ett vinstförbud kommer det därför att leda till ökade kostnader för offentlig sektor, skriver Leif Östling och Carola Lemne, Svenskt Näringsliv.
Tre män greps misstänkta för Londonbomben
Brittisk polis grep på onsdagskvällen ytterligare tre personer misstänkta för att ha med bombdådet mot ett tunnelbanetåg i London att göra.
Läs mer om London och Londonbomben.
Dramatisk och stökig avslutning på ÖFK-MFF
Johan Dahlin räddade en poäng för Malmö FF borta mot Östersund. Målvakten tog en straff på tillägstid. – Det är lite lotto. Jag tror det var bra att jag fick psyka han, säger han till C More.
Läs mer om C More, Malmö FF och Östersund.
Avspärrningarna på Sturup hävda
Läs mer om Sturup.
Kristianstads supersvit: 50 raka hemmasegrar!
50 raka segrar i Sveriges hetaste handbollsarena.IFK Kristianstad fortsätter ösa på i Champions League-tempo.Skånederbyt mot mardrömslaget Lugi blev en ny lätt resa för regerande mästarlaget.IFK krossade Lugi med 33-19.
Läs mer om Lugi.
Sänker Blåvitt – då asgarvar Lagerbäck
Kennedy Bakircioglüs första mål för säsongen.Och norska jättetalangen Sander Svendsen första mål – inför ögonen på förbundskapten Lars Lagerbäck.Hammarby hade all anledning att fira efter 2-1 mot IFK Göteborg.
Läs mer om Lagerbäck och Sander Svendsen.
Han räddade straff – i matchens sista sekund
Östersund fick ett drömläge.Men det blev bara kryss hemma mot Malmö FF – efter en kaosavslutning där Johan Dahlin blev stor straffhjälte i slutsekunderna.– En makalös match, säger Åke Unger i C More.
Gotland får eget regemente
Gotland ska få ett eget regemente från 2018, med lokalisering i Visby. Det föreslår regeringen i budgetpropositionen. Några ökade militära resurser i form av soldater eller materiel handlar det inte om utan det är i första hand en organisatorisk förändring.
Läs mer om Visby.
Sturup utrymdes efter larm om misstänkta väskor
Polis larmades till Sturup efter att flera väskor hittades övergivna, och flygplatsen evakuerades. En timme senare kunde folk släppas in i byggnaden igen.
Läs mer om Sturup.