20. September 2017 23.00-23.59

Trippelsmällar i premiären – tung för lag i Sydsverige

Nej, det här var inte Sydsveriges kväll i hockeyallsvenskan.Premiärsmällarna tog hårt.Tingsryd, Oskarshamn och Troja/Ljungby åkte på tunga smällar.
Läs mer om Oskarshamn och Sydsverige.

Två skadade i lägenhetsbrand

Två personer rökskadades vid en lägenhetsbrand i Växjö sent på onsdagskvällen.Flera lägenheter utrymdes i samband med branden.
Läs mer om Växjö.
Fem minuters målexplosion tog upp Napoli i topp
En målexplosion med tre mål på fem minuter tog Napoli upp i topp i serie A-fotbollen. Neapellaget krossade Lazio på Olympiastadion i Rom med 4–1.
Kraftig jordbävning i Stilla havet
En jordbävning på 6,4 skakade ön Erromago i Vanuatu-arkipelagen i Stilla havet.Det fanns ursprungligen en rädsla för att skalvet skulle leda till en tsunami, men eftersom den visade sig ha inträffat på ett djup av 200 kilometer ska det inte finnas någon risk enligt Daily Mail.
Trygga rum-högern gör livet lätt för SD
Moderaternas repressiva linje vann en seger när Vellinge kommun röstade igenom ett lokalt tiggeriförbud.Ida Ölmedal ser trygga rum-högern kasta bort liberala principer.
Läs mer om Vellinge.
Mueller synar omstridda beslut av Trump
Den särskilde åklagaren Robert Mueller som driver utredningen kring Rysslands inblanding i det amerikanska presidentvalet har nu begärt ut dokument som rör några av Donald Trumps mest ifrågasatta åtgärder under sin tid som president.
Läs mer om Robert Mueller och Trump.
Flyr från förtryck – till överfulla läger och matbrist
Över 400 000 rohingyer har hittills tvingats fly från militärens övervåld i Burma till Bangladesh. Men majoriteten av de som flytt får inte plats i lägren och monsunregnet gör situationen ohållbar. – Vi kan inte möta behovet, säger Paolo Lubrano på hjälporganisationen Oxfam.
Läs mer om Bangladesh, Burma, Oxfam och Paolo Lubrano.
Gareth Boko till Europaderbyt: Kusken körde som en gud
Gareth Boko imponerade när han vann uttagningen till Derbyt på Jägersro för en månad sedan. Men i finalen blev det mesta fel och han blev oplacerad. Fyraåringen får revansch i Europaderbyt efter att ha vunnit sitt uttagningslopp på onsdagskvällen. – Hoppas att det är hans tur i finalen, sade segerkusken Christoffer Eriksson.
Sven-Erik Magnusson får staty
Nu ska en konstnär utses till uppdraget att utforma minnesplatsen. Flera Karlstadsbor har hört av sig till kommunen och visat stort intresse för att få statyn rest. Exakt var i parken den kommer att stå, när den ska resas och vad det kommer att kosta är inte klart. Sven-Erik Magnusson bildade dansbandet Sven-Ingvars tillsammans med Sven Svärd och Ingvar Karlsson 1956.
Läs mer om Ingvar Karlsson och Sven Svärd.
Nilsson Lindelöf vidare med United
Han väntar fortfarande på Premier League-debuten. Men nu har Victor Nilsson Lindelöf klarat av ligacupspel med Manchester United.
Värsta krisen i Spanien sedan statskuppen 1981
Kataloniens ledare Carles Puigdemont går till hårt angrepp mot Spaniens regering. Detta sedan polisen gripit flera regionala katalanska myndighetsföreträdare inför folkomröstningen om självständighet.
Läs mer om Spanien.
United överlägset när Lindelöf fick chansen
Victor Nilsson Lindelöf fick chansen i startelvan.Då blev det storseger mot Burton i ligacupen.Manchester United vann med klara 4-1 hemma på Old Trafford.Se målen i artikeln.
Läs mer om Burton, Lindelöf och Old Trafford.Se.
Stort pådrag vid gatukök: Någon form av explosion
Polis och räddningstjänst har larmats till ett gatukök i Frölunda i Göteborg efter att inringare slagit larm om en hög smäll.Det är i nuläget oklart vad som har hänt.– Det är någon form av explosion, säger larm- och ledningsoperatören vid räddningstjänsten i Storgöteborg.