21. September 2017 08.00-08.59

Dominica: Total förödelse på många håll

Två dagar efter det att orkanen Maria drog in är den lilla önationen Dominica fortfarande avskuren från resten av världen. Minst sju människor har dött – men siffran väntas stiga.
Läs mer om Dominica och Maria.

De är världens 7 mest färgsprakande platser

Visst, färgstarka platser finns lite överallt. Men en del är mer förstummande vackra än andra. Här är sju praktexempel – från marmorgrottorna i Chile till Spaniens röda flod.
Läs mer om Chile.
Brynäs leder vägen på Bomben-raden
Dagens bästa: Bomben 1 – med 444 444 kronor extra i pottenSpelstopp: 18.59Spelexpert: Johan Meijer
Läs mer om Bomben-raden.
Celta Vigo är en säker spik
Topptipset 21 septemberSpelstopp: 18.59Spelexpert: Johan Meijer

Spelvärt att Ryan Lasch gör poäng

Oddset-duellen är kampen mellan SportExpressens Eskil Hellberg och Johan Videll.Varje dag väljer de två spelexperterna ut sitt bästa spel i en ärofylld tävling om av vara den främsta tipparen.De redovisar dessutom alla sina spel, så välj en favorit – eller rygga båda två!
V64 och DD: Viper Ladec vinner igen
Spelvärd: Fredrik EdholmTORSDAG 1 SEPTEMBERV64 och Dagens dubbel, ÖrebroBeräknat spelstopp: 19.25 (V64), 20.53 (DD)
Läs mer om ÖrebroBeräknat.
Nobbade Lindelöf – han var för svag
Jos Mourinho gav Victor Nilsson Lindelöf chansen i Manchester Uniteds ligacupmatch mot Burton.Men nu ifrågasätts svensken för sin insats i matchen.
Google köper en del av HTC
Google köper en del av mobiltillverkaren HTC.Den amerikanska sökjätten tar över cirka 2 000 anställda – till ett pris av 1,1 miljarder dollar.Det motsvarar cirka 8,7 miljarder kronor.
Läs mer om HTC.
Vellinges beslut om tiggeriförbud överklagas
Såväl kommunstyrelsen som fullmäktige har sagt ja till ett lokalt tiggeriförbud i Vellinge. Men beslutet överklagas nu av människorättsorganisationen Civil Rights Defenders.
Läs mer om Vellinge.
Perrelli lider av kronisk smärta
Charlotte Perrelli var inblandad i en trafikolycka för fyra år sedan - men fortfarande har artisten känningar av olyckan.Enlig Hänt lider Perrelli av whiplashskador, och i ett blogginlägg förklarar artisten att hon har svårt att sova på grund av värken.Inte kul alls kan jag säga. Blir tung över ögon och panna skriver Charlotte Perrelli i ett blogginlägg.
Läs mer om Charlotte Perrelli och Perrelli.
Tjejer blir stalkade via Swish – omöjligt att blockera nummer
Tjejer utsätts för stalkning – genom den populära bank- och betalappen Swish. I podden P3 Nyheter Granskar berättar två tjejer hur de har blivit förföljda – och kränkta.– Till sist så tröttnade jag, helt ärligt. Så till sist bytte jag nummer och bankuppgifter och gav bara numret till väldigt få människor, berättar en av dem.
Läs mer om Swish.
JUST NU: Vellinges tiggeriförbud överklagas
Vellinge kommun röstade på onsdagskvällen ja till att förbjuda tiggeri.Nu överklagas beslutet till förvaltningsrätten i Malmö, rapporterar SVT.Det är organisationerna Centrum för Sociala rättigheter och Civil Rights Defenders som står bakom överklagan.
Läs mer om Centrum, Malmö och Sociala.
Puerto Rico kan bli utan ström i månader
Orkanen Maria har nu dragit vidare över Karibiska havet –men lämnade Puerto Rico i stor förödelse.Enligt landets guvernör Ricardo Rossell är hela ön utan ström och det kan dröja månader innan den är helt tillbaka.På Dominica rapporteras det om 14 dödsfall i orkanens spår.
Flicka träffad av hård boll på basebollmatch
En liten flicka fick föras till sjukhus efter en olycka på Yankee Stadium i New York.
Läs mer om New York och Yankee Stadium.
Högsta mjölkpriset på tio år
De svenska mjölkbönderna, med flera tuffa år bakom sig, får äntligen se en positiv utveckling. Priset för ett kilo mjölk är nu 3:60 kronor och 4:70 kronor för den ekologiska mjölken.
Ta in tv-avgiften på samma sätt som Spotify
Det går inte undvika en känsla av tvångsanslutning om tv-avgiften ska börja betalas via skattsedeln. Istället bör programbolagen ta fram en mottagare som enbart är avsedd för att ta emot SVT:s och UR:s tv-program, skriver professorerna Gunnar Karlsson och Per Ödling.
Svenskdebut när Coyotes överraskade och vann
ANAHEIM. Arizona Coyotes kom till Anaheim och skrällvann med 5-1 i natt, svensk tid. Med två nya svenskar i laguppställningen. Mario Kempe, 29, och Jens Lööke, 20, gjorde sina första matcher i Coyoteströjan. – Hur kul som helst, jag försöker ta till mig allt som lagkamraterna säger och gör, säger Lööke, som förväntas tillbringa vintern i farmarlaget i AHL. För Mario Kempe är det mer som står på spel. – Jag borde ha gjort något mål i kväll, då jag hade tre bra chanser, säger han.
Läs mer om AHL, Anaheim, Coyoteströjan och Lööke.
Två bilar krockade – en förd till sjukhus
En person är förd till sjukhus efter en olycka mellan två bilar.Skadeläget för personen är oklart.
Månke: Omöjligt är ingenting
Kåseri. Det var bättre förr. När man var ung och hade orimliga förväntningar.
Sommarvärmen kommer tillbaka – chans på 20 grader i helgen
Här kommer det nya glädjebeskedet – om vädret.På söndag kulminerar värmen med sol och vi kan få temperaturer upp emot 20 grader på flera håll.Dessutom: I börjar av nästa vecka dominerar högtryck.– På söndag finns verkligen chansen till sensommarvärme, säger Johan Groth, meteorolog på väderinstitutet Storm.
Läs mer om Johan Groth och Storm.