21. September 2017 10.00-10.59

Talangen förlänger med Frölunda

Backtuffingen Kristoffer Gunnarsson blir Frölunda trogen.Nu har 20-åringen förlängt sitt kontrakt med ytterligare två säsonger.– Jag trivs i den här miljön och tycker det är bäst för min utveckling, säger han till klubbens hemsida.
Läs mer om Frölunda.

Hockeystjärnan straffas för vårdslöshet i trafik

En hockeyspelare var inblandad när en person dog under vansinneskörning på Nynäsvägen utanför Stockholm.Nu har hockeystjärnan straffats för vårdslöshet i trafik, meddelar Södertörns tingsrätt.
Läs mer om Nynäsvägen och Stockholm.Nu.
En av Michael Nyqvists sista filmer kan vinna Oscar
En dansk film, där Michael Nyqvist medverkar i en av sina sista roller, kan vinna Oscar.
Läs mer om Michael Nyqvist och Oscar.
Kolla in premiärvisningen av Volvo XC40 live
Under torsdagen ska Volvo visa upp nya kompaktsuven XC40 i Milano klockan 11.15. auto motor sport är på plats för att rapportera, och tack vare Volvos livesändning kan du hänga med under premiären. Volvo XC40 blir först ut på plattformen som kallas CMA. Volvo har tidigare berättat om hur bilen ska få smarta förvaringslösningar och hög säkerhetsnivå. Läs också: Vad vill du veta om Volvo XC40?
Läs mer om CMA, Milano, Volvo och Volvo XC40.
Stort vapenbeslag hos mc-gäng i Skåne
Malmöpolisen gjorde i går eftermiddag ett tillslag i vad som beskrivs som kretsar kring kring kriminella mc-gäng.En man i 23-årsåldern anhölls sent på kvällen.Vid tillslaget gjordes ett stort vapenbeslag.
Läs mer om Skåne.
Skottlossning när Aurora kommer till Stockholm
Den stora militärövningen Aurora 17 tar sig närmare Stockholms kärna. Under slutet av veckan kan det bli både skottlossning och militärkolonner.
Läs mer om Aurora och Stockholm.
Zahui till tjeckiska mästarna i Prag
Amanda Zahui byter klubb. Den svenska basketstjärnan lämnar ryska Nadezjda för spel i det tjeckiska mästarlaget USK Prag, uppger SVT Sport.
Läs mer om Nadezjda och Prag.
Explosion vid gatukök i Göteborg
En explosion inträffade vid ett gatukök i Västra Frölunda i Göteborg igår kväll. Veronica Magnusson satt på sin balkong och rökte när hon hörde en jättesmäll. – Jag ringde polisen direkt. Det small till ordentligt, säger hon.
Läs mer om Göteborg och Västra Frölunda.
En av Michael Nyqvist sista filmer kan vinna Oscar
En dansk film, där Michael Nyqvist medverkar i en av sina sista roller, kan vinna Oscar.
Läs mer om Michael Nyqvist och Oscar.
Slipp kissa så ofta på natten
Vaknar du flera gånger per natt och behöver kissa? Då kan du lida av ett tillstånd som kallas för nokturi – en av de vanligaste orsakerna till störd sömn. Problemet är vanligt, men det finns hjälp att få.
Oväntat kuskbyte inför kriteriefinalen
Coin Perdu har dragit in nästan tre miljoner som treåring – alltid körd av Erik Adielsson.Men i Kriteriefinalen kör Örjan Kihlström hästen.– Vi har suttit ned tillsammans och verkligen gått igenom plus och minus. Erik, jag och ägarna, och jag är nöjd med hur det ser ut inför nästa söndag, säger Svante Båth på sin hemsida.
Priset på mjölk stiger – det högsta på tio år
Priset på mjölk stiger.Ett kilo mjölk kostar nu 3,60 kronor och motsvarande siffra för ekologisk mjölk ligger på 4,70 kronor.Priset är det högsta på tio år, skriver Lantbrukarnas riksförbund i sin rapport.
Michael Nyqvist kan vinna en Oscar
Läs mer om Oscar.
Fintech-feber lockar global finanskonsult till Stockholm
Den finansinriktade konsulten Capco brukar slå rot i stora finanscentra. Fintech-hajpen i Stockholm gör att bolaget nu öppnar ett nordiskt kontor.
Läs mer om Capco och Stockholm.
IBM baxar in Java i det moderna tidevarvet med ny appserver
Java och mikrotjänster, med hjälp av en ny applikationsserver. Det är IBMs plan för nya Open Liberty.
Läs mer om Java och Open Liberty.
Fintech-feber lockar global finanskonsult till Stockholm
Den finansinriktade konsulten Capco brukar slå rot i stora finanscentra. Fintech-hajpen i Stockholm gör att bolaget nu öppnar ett nordiskt kontor.
Läs mer om Capco och Stockholm.
Svenska skjuten i Köpenhamn
Läs mer om Köpenhamn.
Populär stereobreddare i ny version
Mathew Lane uppdaterar sin smått mytomspunna plugin till version 5 och utlovar magi för den som gillar att mixa och mastra kreativt.
Google-experten: Här är 6 misstag du måste undvika på nätet
Lina Hansson, conversion specialist på Google, kom till Webbdagarna Göteborg 2017 för att berätta om sex digitala snedsteg som hindrar svenska företag från att nå framgång på nätet, och hur man åtgärdar dem.
Läs mer om Google och Webbdagarna Göteborg.
Nya trenden: Polisen klarar upp fler brott
Polisen har kritiserats för att skriva av polisanmälningar så fort de upprättats.Nu vänder den trenden, visar nya siffror från Brottsförebyggande rådet.Under första halvåret har fler brott utretts än som avskrivits, vilket innebär ett trendbrott.
Läs mer om Brottsförebyggande.
Vuxna smaker utan alkohol
Ökad efterfrågan på alkoholfritt gör att Gbg soda satsar på hantverksläsk.
Läs mer om Gbg.
Hör Trumps FN-tal
Raketmannen är ute på självmordsuppdrag. Hör Donald Trumps tal som han under tisdagen höll inför FN.
DiCaprio ger förmögenhet till miljökämpar
Filmstjärnan Leonardo DiCaprio skänker 20 miljoner dollar till miljöorganisationer – och riktar samtidigt kritik mot världens makthavare.
SD-topp i Skåne köpte nazistböcker
Läs mer om Skåne.
Är 99 procent klart
Svenska skjuten – i Köpenhamn
Läs mer om Köpenhamn.
Nyqvist kan vinna en Oscar efter sin död
Michael Nyqvist har chans att vinna på Oscarsgalan postumt.Den danska filmen Du försvinner, som Nyqvist spelade i, blir Danmarks bidrag till Oscarsgalan i kategorin bästa icke engelskspråkiga film, skriver SVT.
Läs mer om Nyqvist, Oscar, Oscarsgalan och SVT.
Svensk kvinna skjuten i Köpenhamn
En svensk kvinna sköts i går i Köpenhamn. Hon fördes till sjukhus där hon opererades, rapportera danska TV2. Kvinnas tillstånd ska vara stabilt.
Läs mer om Köpenhamn och TV2.
Stå mycket på jobbet lika farligt som att sitta
Att sitta ner och jobba har länge haft ett otroligt dåligt rykte.Men nu visar en ny studie det är minst lika uselt att stå under långa perioder.Enligt en kanadensisk forskargrupp ökar nämligen risken för hjärtsjukdom mångfaldigt.
Svensk kvinna skjuten i Köpenhamn
En svensk kvinna opererades i natt efter att ha blivit träffad av skott när dansk polis öppnade eld i en pågående insats.
Läs mer om Köpenhamn.
Förundersökning mot dejtingsajt
Åklagaren har inlett en förundersökning om koppleri efter flera anmälningar mot dejtingsajten Rich meet beautiful, rapporterar Metro.
Läs mer om Metro och Rich.
Olika bud om nyanländas löner i Svenskt Näringsliv
Hur mycket får en outbildad nyanländ på praktik kosta? Buden inom Svenskt Näringsliv går isär. Byggindustrin har redan lovat att betala drygt 15.000 plus sociala avgifter, medan övriga Svenskt Näringsliv vill stanna på 8.000.
Läs mer om Svenskt Näringsliv.