21. September 2017 13.00-13.59

Lastbil övertänd – lågorna sprider sig

En lastbil brinner på Norra Långgatan i Borgholm.Fordonet har stått parkerad vid en lastbrygga intill en livsmedelsaffär.– Lågorna har spridit sig till byggnaden, säger Stephan Söderholm, pressinformatör vid polisens regionledningscentral.

Filmrecension: Ungerskt kärleksdrama bland hudflängda kadaver

Ungerska Ildik Enyedi skapar magisk realism i mellaneuropeiskt vinterljus, ett högromantiskt kärleksdrama mot fonden av hudflängda kadaver och blodiga fabriksgolv.
Filmrecension: Stjärnagent dejtar svensk prinsessa i nya Kingsman
Helena Lindblad ser halsbrytande action och knasiga figurer i Kingsman: The golden circle.
Läs mer om Kingsman.

Kommuner kan nekas att köpa bostadsrätter

För att skaffa bostäder till nyanlända köper nu kommuner bostadsrätter i stor omfattning. Detta sker i förlitan på ett undantag i bostadsrättslagen. Men ett köp mot föreningens vilja innebär en inskränkning i föreningsfriheten och kan vara olagligt, skriver debattörerna Finn Madsen och Krister Thelin.
Läs mer om Finn Madsen och Krister Thelin.
Astro: Så blir din vecka – tecken för tecken
HOROSKOP. Romantiska drömmar, nya kontakter och utmaningar.Expressen Söndags astrolog Li Larsson ger svar på vad stjärnorna säger om din vecka - tecken för tecken.
Läs mer om Li Larsson.
Nio huliganer döms för upplopp efter derbyt
Efter derbyt mellan AIK och Hammarby i mars 2015 uppstod en rusning vid Södra station.Nio huliganer dömdes i fjol till fängelse för våldsamt upplopp, en dom som Svea hovrätt nu fastslår.
Läs mer om AIK, Hammarby, Svea och Södra.
Jimmie Åkessons nya anklagelse mot Löfven
SD-ledaren Jimmie Åkesson anklagar statsminister Stefan Löfven för att bagatellisera problemet med nazistorganisationen Nordiska motståndsrörelsen.– Det är uppenbart att Stefan Löfven sätter den partipolitiska agendan först, säger han till Expressen efter beskedet om att regeringen återigen utestänger SD från blocköverskridande samtal.
Aurora 17 pågår som planerat trots terrorhot
Under förmiddagen blev det känt att Säpo mottagit ett terrorhot mot Stockholm.Samtidigt pågår försvarsmaktsövningen Aurora 17 på flera platser i huvudstaden – och Försvarsmakten har för närvarande inga planer på att förändra sina övningsplaner.– Försvarsmakten följer noga den händelseutveckling som sker nu och i och med detta får vi vara beredda var det här tar vägen, säger Jesper Tengroth, pressekreterare vid Försvarsmakten.
Bilderna på Volvos nya modell XC 40
Ingen biltyp är hetare än små suvar. Volvo kunde därför glädjas extra mycket när nya nästan 4,4 meter långa XC40 avtäcktes i både Milano och Stockholm på torsdagsförmiddagen. Samtidigt lanserades ett helt nytt sätt a la mobiltelefon att sälja bil.
Läs mer om Milano och Stockholm.
Påven lovar krafttag mot pedofiler
Påve Franciskus lovar att vidta så bestämda åtgärder som möjligt mot präster som våldtar och antastar barn. Han tänker även hålla de biskopar och religiösa ledare som mörklägger brotten ansvariga för sina handlingar.
Morgan Johansson: Var extra vaksamma
Lyssna på myndigheter och var extra vaksamma. Hör Morgan Johansson om terrorhotet mot Stockholm.
Läs mer om Stockholm.
Filmrecension: Magiskt tänkande i slakthus i ungerska Om själ och kropp
Ungerska Ildik Enyedi skapar magisk realism i mellaneuropeiskt vinterljus, ett högromantiskt kärleksdrama mot fonden av hudflängda kadaver och blodiga fabriksgolv.
Jacques Wallner: Biltypen som ökar mest i försäljning
DN:s motorredaktör Jacques Wallner svarar på tre frågor om Volvos nya modell XC40.
Person död i brand i Falkenberg
Läs mer om Falkenberg.
Nya Volvo XC40 är officiell – bilder, fakta och svenska priser
Ni som vill beställa en ny Volvo XC40 kan springa ner till den lokala Volvohandlaren direkt. Orderböckerna är öppna och i november startar tillverkningen i Gent, Belgien. Har ni riktigt brått går det planera er XC40 på Bygg-din-Volvo på Volvo Cars hemsida. Gamla generationen Volvo XC60 avslutas och får ge plats till helt nya plattformen CMA – som blir den tekniska plattformen för alla mindre Volvomodeller, även de helt elektriska. Helt nytt är också prenumerationstjänsten Care by Volvo med en fast månadsavgift och möjlighet att välja till olika tjänster (klicka för att läsa mer). CMA-pla
Därför sker miljardaffären mellan Google och HTC
Analytikerna tror att Google vill ge smartphone-dominanterna Samsung och Apple en match om herraväldet. En annan potentiell förklaring är att de vill säkra att leveransproblemen de haft med Pixeltelefonerna inte upprepar sig.
Därför sker miljardaffären mellan Google och HTC
Analytikerna tror att Google vill ge smartphone-dominanterna Samsung och Apple en match om herraväldet. En annan potentiell förklaring är att de vill säkra att leveransproblemen de haft med Pixeltelefonerna inte upprepar sig.
Gripen kan erbjuda Bulgarien riktigt bra flygplan
SvD kunde i går avslöja att en parlamentarisk kommission i Bulgarien rekommenderar att upphandlingen av landets nya stridsflygplan startas om. Svenska Saabs offert har varit rankad som nummer ett. Saab hoppas nu ändå att affären blir av och står fast vid sitt bud.
Läs mer om Bulgarien.
Så kan du prenumerera på nya XC40
För drygt 6699 kronor kan du prenumerera på nya Volvo XC40.Volvo erbjuder ett all-inclusive-ägande som bland annat innefattar medlemskap i SunFleet och försäkring.
Läs mer om SunFleet och Volvo XC40.Volvo.
Här är nya suven Volvo XC40
Snygg, kompakt och med en helt egen stil.Nya Volvo XC40 märks på vägen och ger Volvo en given plats bland premiumsuvarna.Men baksätet kan fälla Volvos nya storsäljare.Här är mina betyg på nya Volvo XC40.
Läs mer om Volvo och Volvo XC40.
JUST NU: Person hittad död – efter villabrand
En oidentifierad person har hittats avliden efter en villabrand i Långaryd.Polisen misstänker att den döda personen bott i fastigheten.– En person är skriven på adressen, det handlar om en man i 60-årsåldern, säger Stefan Gustafsson, presstalesperson hos polisen i Halland.
Sanningshalten obetydlig i skröna om Neruda
Högsta betyg till Pablo Larrans biografi om den chilenske Nobelpristagare Pablo Neruda, en film om konst, politik och folklighet i efterkrigstidens Chile. Viljan att dekonstruera sitt föremål påminner om Dylanfilmen I m not there, skriver SvD:s Jon Asp.
Därför är italienska ligan på väg tillbaka
Alla vi som älskar och gärna omfamnar den italienska fotbollen omfamnar de nya förutsättningarna.Den är hånad, vi är få försvarare av den men känslan är ändå att vi blir starkare för varje dag.
Det här vet vi om terrorhotet mot Stockholm
Säpo har tagit emot ett terrorhot mot Stockholm, uppger källor för Expressen.Det här vet vi – och det här vet vi inte.
Läs mer om Expressen.Det och Stockholm.
Det hänger inte på håret längre för affärsängeln
Jakten på nästa Kamprad har börjat. För fjärde året i rad söker SvD och Carnegie med ljus och lykta nästa generations entreprenörer i kampanjen Framtidens entreprenör. Under årets första halvår investerades det nära 5 miljarder kronor i svenska startupbolag, enligt Nordic Tech List. Men hur satsar man på rätt spelare? I första delen i en artikelserie om entreprenörskap möter SvD två av landets mäktigaste affärsänglar som berättar om sina investeringsstrategier.
Icelandair firar 80 år – med en resa bakåt i tiden
Flygbolaget Icelandair grundades på Island 1937. 80 år senare är både landet och flygbolaget hetare än någonsin. Allt om Resor följde med på den första av flygturerna som firar jubileet. Det blev en resa inte bara över landsgränser utan även över tidsepoker. Häng med på interaktiv teater – 10 000 meter upp i luften.
Läs mer om Island och Resor.
Itunes får ny avdelning för filmer i 4k-upplösning
Nu går det att köpa filmer från Itunes Store i extra hög upplösning.
Trotjänaren petas: Vill inte riktigt prata om det
Kalle Olsson är på väg att lånas ut.Nu väntar en mindre roll i laget även för Johan Wiklander – som gör sin åttonde raka säsong i Örebro.Han fick beskedet från ledningen inför premiären.– Jag vill inte riktigt prata om det som jag och tränaren säger till varandra, säger Wiklander, 36.