21. September 2017 15.00-15.59

Kinberg Batra hade aldrig läget som Kristersson får

Som väntat föreslår Moderaternas valberedning att Ulf Kristersson ska ta över som partiledare, efter Anna Kinberg Batra. Han kommer att få ett både svårare och lättare jobb än AKB.

Skattesmällen mot nya Volvo XC40

Volvo lanserar nya modellen XC40 med två stora bensin- respektive dieselmotorer.Och vill du köpa en XC40 med en stor motor är det bråttom.XC40 straffas mycket hårt i den nya fordonsskatten som börjar gälla 1 juli nästa år.
Läs mer om Volvo XC40.
Galna hemmabygget - slår alla supersportbilar
Fartdåren Franois Gissy har byggt en trehjuling som accelererar från 0-100 km/h på bara 0,55 sekund – vilket gör att den slår allt som den vanliga bilindustrin har att erbjuda. Dessutom är den miljövänlig, den går nämligen på regnvatten.
Glenn Strömberg har klippt sig – efter hånen
Glenn Strömbergs hårlängd har blivit omdiskuterad på både Twitter och i podcaster.Nu har fotbollslegendaren klippt sig.Det känns konstigt, skriver Strömberg på bildtjänsten Instagram.
Läs mer om Instagram, Strömberg och Twitter.

Så stor blir Telias bot i USA

Telia har kommit överens med amerikanska myndigheter om ett bötesbelopp efter muthärvan i Uzbekistan.Det rör sig om 550 miljoner dollar, skriver Dagens industri och hänvisar till Reuters.Nu stiger aktien på Stockholmsbörsen.
Moderaterna vill ändra lagen för att undvika it-läckor hos polisen
Moderaterna anser att det behövs en lagändring för att undvika att känsliga uppgifter kan läcka från polisen. Det står klar efter att rikspolischefen Dan Eliasson på torsdagen frågats ut i riksdagens justitieutskott.
Läs mer om Dan Eliasson.
Madrid överens med Chelsea om anfallsstjärnan
Chelsea och Atletico Madrid är överens – Diego Costa återvänder till Spanien, rapporterar flera medier.
Kristersson blir ny moderatledare
Moderaternas valberedning har bestämt sig. Ulf Kristersson ska bli ny partiledare efter Anna Kinberg. Han känner stöd i partiet och säger att laget går före jaget.
Läs mer om Anna Kinberg.
Luften vibrerar av hatet till Merkel
Läs mer om Merkel.
Svek och åt couscous – nu väcker Le Pens vän avsky
Nationella fronten kan vara på väg att spricka. Marine Le Pen, den franska extremhögerns drottning, ligger i öppen konflikt med flera partitoppar. Mitt i stormen lämnar hennes forna bäste vän och högra hand, Florian Philippot, partiet.
Läs mer om Florian Philippot.
Naken man attackerade kvinnor – polisen efterlyser tips
Två kvinnor har utsatts för sexuella ofredanden vid Delsjöområdet i Göteborg.Båda kvinnorna var ute och motionerade när attackerades av en naken man.Polisen efterlyser nu tips från allmänheten.
Restaurang bjuder pensionärer på gratis mat
Mårten Johansson driver hamburgerrestaurangen Bourbon i centrala Karlskrona.Nu har han bestämt sig för att slå ett slag för pensionärer genom att ge gratis mat till de äldre.– Mina föräldrar har arbetat i hela sina liv. Man hör varje månad att det är tufft, säger han.
Läs mer om Bourbon och Karlskrona.Nu.
Fredrik Strage: Vi Jindermän vill utstråla samma lediga mix av kalabalik och briljans
Vissa män kallar sig Jindermän. De brukar vara över fyrtio. Det händer att de oroar sig för att bli stela och konformistiska. Motsatsen till artisten Little Jinder, alltså.
Läs mer om Jindermän och Little Jinder.
Så vill EU beskatta internetjättarna – kör över USA
EU:s tålamod med internetjättarna är på väg att tryta. Nu aviserar EU-kommissionen att de kan komma att beskattas mer trots att USA inte ger sitt stöd.
Läs mer om EU-kommissionen och USA.
Det handlar om att vara bäst – inte först
Anette Nordvall, partner i Stockholms Affärsänglar, gör både egna investeringar och tillsammans med STOAF. Tekniken kommer alltid i första hand, men teamet spelar också en viktig roll. Entreprenörer som inte visar sig coachbara sållas snabbt bort.
Vandra runt ön Menorca – en vacker utmaning
Stora ö-rundturen får en ny innebörd på Menorca, där de gamla bevakningsstigarna numera bjuder på vandring runt hela ön. Lottie Knutson och Allt om Resor tipsar om svävande båtar, turkosa vikar och de bästa mat- och sovstoppen.
Läs mer om Allt, Menorca och Resor.
Robert, 19, tacklad till döds under match
Den amerikanska fotbollen är i chocktillstånd efter Robert Grays, 19, död.En tackling på fotbollsplanen har kostat ett människoliv.– I dag sörjer vi en av våra egna, säger Suzanne Shipley på Midwestern State University enligt ESPN.
Brand i Domsjö fabrik
Det brinner i Domsjö fabriker i Örnsköldsvik.Nu varnas boende i staden i ett viktigt meddelande till allmänheten, skriver Sveriges Radio.
Läs mer om Domsjö och Örnsköldsvik.Nu.
Man anhållen för våldtäkt
En man har anhållits som misstänkt för en våldtäkt i Nässjö.Våldtäkten ska ha skett utomhus under natten till onsdag.Mannen hämtades in för förhör på torsdagen och efter det togs beslut från åklagaren om att anhålla mannen på sannolika skäl misstänkt för våldtäkt.
S-politiker om SD i Nacka: Deras åsiktsregistrering hör hemma i gamla Sovjet
SD i Nackas uthängning av 14 näthatsbekämpare på en sajt om grova våldtäkter säger mycket om kulturen inom Sverigedemokraterna, menar Khashayar Farmanbar, socialdemokratiskt oppositionsråd i Nacka. – Vad gör Jimmie Åkesson åt det här? Inget annat parti hade kommit undan med sådana tilltag, säger han och drar paralleller till totalitära stater.
Kolla in racerbanorna som blivit viloplats för orkanskadade bilar!
Tusen och åter tusen bilar som försäkringsbolagen löst in står och väntar – på nya ägare.
Ryktena stämde – Bose QC35-hörlurarna blir först med Google Assistant
Snart kan du prata med dina hörlurar. Brusreducerande Quietcomfort II från Bose bygger in Googles smarta röstassistent.
Så vill EU beskatta internetjättarna – kör över USA
EU:s tålamod med internetjättarna är på väg att tryta. Nu aviserar EU-kommissionen att de kan komma att beskattas mer trots att USA inte ger sitt stöd.
Läs mer om EU-kommissionen och USA.
Jag måste ge mig ut på stan – och jag är rädd
Hjärtat kramas åt, hårt.Terrorhot i Stockholm och det första jag tänker på är mitt barnbarn som jag ska hämta på förskolan.Och på alla barn som rör sig ensamma i staden.
Läs mer om Stockholm.
Klubbat: Turnering ersätter landskamperna i fotboll
Nu är det klubbat. Från och med nästa höst blir det inga landskamper i fotboll för herrlandslagen i Europa. I stället ska Uefas 55 nationer mötas i landslagsserien Nations League
Läs mer om Europa.
Erik Helmerson: Vi behöver veta mer om brotten
Vi behöver färre gissningar om brottsligheten i Sverige och mer statistik.
Läs mer om Sverige.
Kriminolog: Våldtäkter får inte glömmas bort
Det är oacceptabelt att våldtäkter hamnar i skymundan när polisen utreder skjutningar, anser kriminologen Nina Rung. Hon hoppas att polisen ska omprioritera sina ärenden så att våldtäkter inte glöms bort när morden blir fler.
Läs mer om Nina Rung.
Quiz: Kan du dina svenskar på film?
Bioaktuella Kingsman: The golden circle är inte den första film där någon utan förvarning ska föreställa vara svensk. Hur väl kan du dina svenska cameos? Testa dig själv i DN:s filmquiz.
Sex fördomar om tysk ekonomi
Cash is king och det finns inget värre än inflation. Så resonerar tyskarna, är en allmän uppfattning. Men stämmer verkligen det? DN reder ut vilka fördomar om tysk ekonomi som är sanna eller falska.
Vad är den viktigaste ekonomiska frågan i valet?
DN frågade några tyskar vad som är viktigast när det gäller ekonomin inför valet.
Regeringen slår ihop fem lönestöd till ett
Regeringen hörsammar näringslivets och Arbetsförmedlingens massiva kritik mot snårigheten i de statliga anställningsstöden. Från 2018 slås fem stöd ihop till ett: Introduktionsjobb för nyanlända och långtidsarbetslösa.
Inside Hammarby: Avsnitt 5
Tesla uppges bygga eget AI-chipp med AMD för självkörande bilar
Tesla arbetar med AMD för att utveckla ett eget chipp för självkörande bilar – något som skulle minska beroendet av nuvarande leverantören Nvidia. Detta enligt medieuppgifter i USA.
Läs mer om AI-chipp, AMD, Nvidia och USA.
Passa på att njuta – han är en superback
Rasmus Dahlin presenterade sig redan i fjol.Nu är det Adam Boqvists tur.I kväll får den 17-årige backen debutera i SHL när Brynäs möter HV 71.Vi ska passa på att njuta av dessa svenska superbackar som förväntas gå etta och tvåa i NHL-draften nästa år.
Läs mer om SHL.