21. September 2017 18.00-18.59

28-åring gripen efter skottlossning

I söndagskväll skottskadades en 29-årig i Tensta när han var på väg hem. Nu har en 28-årig man, tidigare känd av polisen, gripits misstänkt för synnerligen grov misshandel.
Läs mer om Tensta.

Asserholt: Aldrig aktuellt att mötas på mitten med Boork

För första gången sitter Jenni Asserholt på läktaren under en hockeysäsong. HV71:s lagkapten – tidigare även Damkronornas lagkapten – ska bli mamma för första gången. – Min förhoppning är att komma tillbaka som spelare efter graviditeten, men jag är medveten om att mycket kommer att förändras när barnet är fött, säger hon.
Läs mer om Boork och Jenni Asserholt.
Brexit-förhandlingarna kan bara sluta illa
Det finns inga bra alternativ när Storbritannien lämnar EU. Oavsett vad London och Bryssel kommer fram till i förhandlingarna, så kommer det att bli krångligare och dyrare att handla med britterna. SvD:s Therese Larsson Hultin analyserar alternativen för hur en framtida relation kan se ut.
Läs mer om Bryssel, London och Storbritannien.
Trump: Kina stoppar handel med Nordkorea
Donald Trump har utfärdat en presidentorder som ska ge USA möjlighet att komma åt individer och företag som gör affärer med Nordkorea. Trump meddelar också att Kina stoppar all handel med Nordkorea, rapporterar Reuters.
Läs mer om Kina, Nordkorea och USA.

Våg av inbrott förbryllar – polisen misstänker liga

En inbrottsliga härjar i Värmland.Och tjuvarna vet exakt var och hur de ska slå till, något som förbryllar polisen.Nästan alla villaägare som drabbats har varit på semester.– Tjuvarna har också känt till hur de ska kringgå larm, säger Stefan Wickberg, polisens presstalesman i Värmland.
Se Titanic som det en gång var
På ett ögonblick kan du nu åka tillbaka 105 år i tiden.I Malmö pågår nu en av världens största utställningar om Titanic.– Hela upplevelsen när man går runt ska påminna oss, säger Mattias Zingmark, marknadschef för utställningen.
Läs mer om Titanic.
Magdalena Andersson talar ut om pappans sjukdom
Magdalena Anderssons pappa Göran gick bort i alzheimer för 15 år sedan. Nu pratar hon ut om sorgen och sjukdomstiden.– Det har påverkat mitt liv väldigt mycket, säger hon.
Läs mer om Göran.
Tunga beskedet: Hammarbys back borta resten av säsongen
Hammarbys danske mittback Mads Fenger är borta för resten av säsongen. Det trista beskedet fick han efter en magnetkameraröntgen.
Få våldtäkter klaras upp – lång kö för bevis
Bara åtta procent av alla våldtäkter har klarats upp i år. Många utredningar lider även på grund av långa väntetider på kriminaltekniska undersökningar. – Det kan vara förödande, säger advokaten Elisabeth Massi Fritz.
Omröstning om åldersgräns för presidenten sköts upp
Omröstningen som ska göra det möjligt för Ugandas president att sitta kvar även efter nästa val sköts upp efter turbulens i parlamentet. – Om lagändringen godkänns är det under pistolhot, säger Sarah Birete på Centre for constitutional governance.
Läs mer om Centre och Sarah Birete.
Plågades av svår sjukdom – har nu fått proffskontrakt
Kvällsposten har tidigare berättat om hockeylöftet Hampus Meln.Sjukdom tvingade den NHL-draftade spelaren att sluta helt med hockeyn – det var en mardröm.Gunde Svan hjälpte honom hitta ljuset i mörkret och nu har Meln skrivit treårskontrakt med hockeyallsvenska Tingsryd.– Vi tror så klart på Hampus, säger klubbechefen Tomas Bergstrand i ett pressmeddelande.
Läs mer om Meln och Tingsryd.
Christer Björkman: Många omkring mig hade åsikter om min uppväxt
Melodifestivalgeneralen Christer Björkman har fyllt 60 år och bestämt sig för att lämna Sveriges största underhållningsprogram. Nu berättar han om åren som fosterbarn, om ögonblicket som förändrade allt – och om hur Pingstkyrkan ville varna för hemvändaren från New York.
Läs mer om New York och Pingstkyrkan.
Fortsatt kamp för att få ut flickan ur rasmassorna
Kampen för att rädda den lilla flicka som sitter fast under en förstörd skolbyggnad i Mexico City fortsatte under torsdagen.
Läs mer om Mexico City.
Volvo Cars vd öppnar för dieselsubventioner
Volvos nya lillsuv XC40 lanserades stort i Volvos eget visningsrum i Milano. Den saknar all form av eldrift men du kan prenumerera på den. Vd:n Håkan Samuelsson klev också fram och kommenterade för första gången Volvos dåliga avgasresultat i en tysk biltidning.
Läs mer om Milano.
IS huvudstad Raqqa kan vara nära att falla
MAGDA GADS DAGBOK från Raqqa. Magda Gad har som första svenska journalist lyckats ta sig till Raqqa i Syrien.
Läs mer om Raqqa och Syrien.
Madrid visar vilja att kompromissa i sista stund
Spanska polisstyrkor, utvisslade av folkmassor, fortsatte under torsdagen att beslagta material på katalanska myndighetskontor. Den politiska temperaturen i Katalonien är nu nära kokpunkten, tio dygn före det väntade klimax, folkomröstningen den 1 oktober.
Läs mer om Katalonien.
Wallström hyllas i New York Times
Sveriges utrikesminister Margot Wallström hyllas i dag i en lång artikel i New York Times. Hon nämns i samma mening som FN-chefen Antnio Guterres och Kanadas premiärminister Justin Trudeau.