21. September 2017 22.00-22.59

Måste ställa krav på motståndaren

Martin Thörnberg hamnade i fokus när HV 71 vann finalreprisen från i våras.HV-stjärnan friades efter smällen på Brynäs nyförvärv Mikael Johansson – och efteråt var Thörnberg tvärsäker:– Jag gör allt för att undvika en rejäl smäll. Jag ropade till och med på honom, säger Thörnberg.
Läs mer om Mikael Johansson och Thörnberg.

KD: NMR är en terroristorganisation

Kristdemokraterna vill införa en lagstiftning mot samröre med kriminella organisationer och terrororganisationer, skriver partiledaren Ebba Busch Thor och partiets gruppledare i riksdagen Andreas Carlsson, på SVT Opinion.
Läs mer om Ebba Busch Thor.
Kyrkochef fälld för barnsexbrott
Den man med chefsbefattning inom Svenska kyrkan i Växjö stift som stått åtalad för barnpornografibrott och olika former av sexuellt utnyttjande av barn fälldes på torsdagen på alla punkter.Mannen dömdes till ett och ett halvt år fängelse.
Läs mer om Svenska och Växjö.
Får slipa på några fler shownummer
Han höll nollan och Frölunda vann med 3–0 mot Karlskrona.Johan Mattsson, 25, skulle se till att få bästa tänkbara SHL-debut.Och efteråt bjöd han publiken på ett shownummer.– Det blev en liten kajak-paddling, säger målvaktshjälten.
Läs mer om Frölunda och Karlskrona.Johan.
Ingmar Nevus: Det ryska banksystemet är kaotiskt och ineffektivt
Den ryska centralbanken har tagit över två privata ryska storbanker. Ingmar Nevus svarar på tre frågor.
Finalkänslorna kvar när HV71 slog Brynäs
Det krävdes förlängning i match sju för att avgöra den känslosamma finalserien mellan Brynäs och HV71 i våras. Att känslorna fortfarande ligger och bubblar blev tydligt i slutet av matchen när lagen möttes för första gången sedan aprildramat men nu i Gavlerinken. Ett möte som gästande HV71 vann med 4–2.
Läs mer om Gavlerinken.
Problemlån slår ut ryska storbanker
Rysslands centralbank har inom loppet av ett par veckor tagit över två privata ryska storbanker, tyngda av problemlån. Krisen har tagit fart sedan statliga ryska bolag börjat tömma sina konton i bankerna.
Sportkedjans nya knep: E-handel – i butiken
Traditionella butiker krymper när en växande andel av försäljningen flyttar över till nätet. För att kontra trenden lanserar sportkedjan Stadium ett nytt butikskoncept med färre varor – samtidigt som hela sortimentet finns via skärmar i butiken.
Läs mer om Stadium.
Facebook lämnar över ryska annonser till kongressen
Facebook överlämnar nu uppgifter om annonser som kan ha använts för att påverka förra årets presidentval också till kongressen. Detta sedan man tidigare i veckan tvingats lämna liknande uppgifter till den särskilde åklagaren Robert Mueller. Det rör sig om annonser som misstänks ha betalats av ett ryskt företag med kopplingar till Kreml.
Läs mer om Kreml och Robert Mueller.
Regeringen bekämpar symtom – för sex miljarder
Det är dagens marknadsdrivna skolpolitik som skapar segregation och utslagning. Men varför satsa 6 miljarder på att bekämpa symtomen i stället för att ändra den politik som driver fram skillnaderna? Det skriver debattörerna Sten Svensson, Mats Wingborg och Daniel Suhonen.
Läs mer om Daniel Suhonen och Sten Svensson.
Facebook lämnar över ryska annonser kongressen
Facebook överlämnar nu uppgifter om annonser som kan ha använts för att påverka förra årets presidentval också till kongressen. Detta sedan man tidigare i veckan tvingats lämna liknande uppgifter till den särskilde åklagaren Robert Mueller. Det rör sig om annonser som misstänks ha betalats av ett ryskt företag med kopplingar till Kreml.
Läs mer om Kreml och Robert Mueller.
Regler för nazistiska demonstrationer kan komma att skärpas
Reglerna för hur nazister och andra extremister får uppträda vid demonstrationer kan komma att skärpas. Alla partier utom Sverigedemokraterna ska nu överlägga om hur antidemokratiska krafter kan motverkas.
Läs mer om Sverigedemokraterna.
Johaug borde ta sitt straff och hålla käft
I somras dömdes den norska skidstjärnan Therese Johaug till 18 månaders avstängning för doping.Och kritiken mot norskan har varit hård – framför allt i Sverige.I Norge har det varit mildare – och många menar att domen var för hård.Nu kommer kritik från oväntat håll.– Hon får acceptera domen, ta sitt straff och hålla käft, säger den norska montstjärnan Malin Berås.
Läs mer om Sverige.I och Therese Johaug.
Facebook ger kongressen annonser köpta av Ryssland
Facebooks vd Mark Zuckerberg kommer att ge den amerikanska kongressen innehållet i 3000 annonser som köpts av en rysk agentur, skriver nyhetsbyrån AP.
Läs mer om Mark Zuckerberg och Ryssland.
Fjärde gången gillt: Vetlanda klart för SM-final
Semifinalens andra match mellan Vetlanda och Rospiggarna har fått skjutas upp vid inte mindre än tre tillfällen på grund av regnoväder. När den äntligen gick av stapeln såg Vetlanda till att det inte blev särskilt spännande.
Läs mer om Rospiggarna, SM-final och Vetlanda.
Djurgårdens frälsare fick visa upp sig direkt
Han har kommit tillbaka efter åren i NHL och KHL och ses lite som en frälsare av supportrarna. Och redan i hemmapremiären fick Andreas Engqvist visa vad han kan. Efter bara lite drygt en minut in på förlängningen tryckte han in 4-3 (1-1, 1-1, 1-1 1-0) till hemmalaget inför 6728 åskådare på Hovet. Därmed såg han till att historien inte upprepade sig.
Läs mer om Hovet, KHL och NHL.
Dan Eliasson lovar större resurser till att utreda våldtäkter
Polisen ska under hösten öka insatserna för att utreda våldtäktsbrott. Det lovade rikspolischefen i riksdagens justitieutskott på torsdagen. Samtidigt vill Eliasson inte kännas vid uppgifterna från Brottsförebyggande rådet (Brå) andelen uppklarade våldtäkter har minskat.
Läs mer om Brottsförebyggande och Eliasson.