22. September 2017 07.00-07.59

Håll koll på opinionen

Jämför partierna, se långa trender och hålla dig uppdaterad om dagsläget. Med DN:s interaktiva grafik får du koll på opinionen. DN/Ipsos mätserier går ända från 1979 fram till dagens situation i svensk politik. Grafiken uppdateras med nya siffror månad för månad.
Tesla Model S blir enbart fyrhjulsdriven – 75D är nya instegsmodellen
För att behålla en lagom prisskillnad mellan en fullmatad Model 3 och instegsmodellen av Model S ändrar Tesla sitt modellutbud. Redan i nästa vecka försvinner bakhjulsdrivna Tesla Model S 75. Tesla Model S 75 med bakhjulsdrift kostar idag 854.300 kronor, den fyrhjulsdrivna Model S 75D blir i nästa vecka instegsmodell och startar vid 908.300 kronor. Som förut erbjuds i Sverige även Tesla Model S 100D (1.143.150 kronor) och Model S P100D (1.551.350 kronor). Den här förändringen i utbudet innebär att nya Model 3 blir Teslas enda modell med bakhjulsdrift. Att Tesla Model S skulle förlora sin bakhjulsdrift meddelades redan vid intro
Läs mer om Model, Sverige och Tesla.
Fast and the furious kommer till Sverige
Har du alltid velat se de galna biltricksen i Fast the furious på riktigt?Succfilmerna Fast and the furious blir nu arenashow, och 2018 kommer showen till Sverige.– Fast and Furious Live kommer att göra det möjligt för publiken över hela världen att uppleva de extrema actionsekvenserna från filmerna genom en autentisk liveupplevelse, säger Vince Klaseus, vd, Universal Brand Development i ett pressmeddelande.

Frankrikes trupp kan nobba OS i Sydkorea

Frankrikes trupp kommer inte att åka till vinter-OS i Pyeongchang om säkerheten inte kan garanteras, säger landets idrottsminister Laura Flessel.Frankrike är därmed första land att öppet tveka om sitt deltagande i vinter-OS i Sydkorea, med tanke på spänningarna på Koreahalvön.
Spelarna i krismöte - stängde ute tränarna
MORA/STOCKHOLM. Ny storförlust.Och tio insläppta mål på två matcher.Efter fiaskot mot Mora höll Röglespelarna ett krismöte utan sina tränare – bakom stängda dörrar.– Ibland är det bra att låsa in sig utan tränarna för att alla ska våga prata, säger Craig Schira.
Läs mer om Craig Schira, Mora och Röglespelarna.
Tre bilar i krock på E45 – stor påverkan på trafiken
Tre bilar har krockat på E45 vid Agnesberg.Enligt Trafikverket orsakar olyckan stor påverkan på trafiken under fredagsmorgonen.En person har förts med ambulans till sjukhus.
Läs mer om Agnesberg.Enligt och E45.
Stöldkupp mot Elgiganten – Audi anträffad
Eljätten Elgiganten i Upplands Väsby utsattes under natten mot fredagen för en fräck stöldkupp.– Det var tre Audibilar. En av dem körde rakt in i butiken, säger Sven-Erik Olosson, presstalesperson vid Stockholmspolisen.
Äldre par rånades – blev fastbundna
Ett äldre par rånades under torsdagskvällen i sin bostad i Värmdö.Enligt polisen ska paret ha bundits fast medan tjuvarna länsade bostaden på kontanter och smycken.– De har utsatts för sparkar och slag, säger Sven-Erik Olsson vid Stockholmspolisens presstjänst.
Richard Forsn: Obligatorisk sagoläsning för Margot Wallström
Detta är en saga om en liten önations socialdemokratiska plakatpolitik riktad mot amerikanska kärnvapen och dess illa förutsedda följder. Sverige bör inte göra om samma misstag som Nya Zeeland, skriver utrikesakademisten Richard Forsn.
Kaos i fredagstrafiken när militärfordon flyttas
Det finns risk för kaos i fredagstrafiken när E18, från Enköping till Bålsta, stängs av helt under ett antal timmar.Avstängningen är ett led i militärövningen Aurora 17.Men det är oklart när på dagen det blir totalstopp på motorvägen.– Vi ska förflytta väldigt mycket fordon från A till B, säger Anna-Lena Björklund, kommunikatör vid Försvarsmakten.
Väljarna gillar inte politiken – ändå röstar de på C
Vem bryr sig om politiken? Annie Lööf har sålt in sig som den store liberalen och får ohemult bra betalt, skriver Expressens Torbjörn Nilsson.
Ny massgrav hittad i Bosnien
Kvarlevorna av nästan 100 människor har hittats i en massgrav i Bosnien. De döda tros vara bosniska muslimer.
Läs mer om Bosnien.
Tjuvar sågade sig in i butik
En godisaffär i Kungälv och en Ica-butik i Landvetter utsattes för inbrott natten mot fredagen.– Vi misstänker att det är samma gärningsmän, säger Henrik Sterner, vakthavande befäl vid polisen i region väst.Vid ett av inbrotten sågade sig tjuvarna in med vinkelslip.
Amanda Dahl: Pulsen ökar och munnen blir torr
Midsommarkransen 19.30.
David Batra berättar om livet med Anna Kinberg Batra
En politisk karriär går mot slutet. En show närmar sig premiär. David Batra gör bokslut över tillvaron som partiledarens partner. DN:s Karin Eriksson och Anette Nantell möter Anna Kinberg Batras make.
Wallström samlade kvinnliga kollegor
Det delar sitt tuffa jobb – och det faktum att de är kvinnor. Traditionen med ett nätverk för kvinnliga utrikesministrar, som en gång startades av Anna Lindh och amerikanska Madeleine Albright, lever vidare.
Fler utländska läkare klarar kunskapsprovet
Av de 110 utländska läkare som gjorde ett kunskapsprov för att få svensk läkarlegitimation i våras godkändes 25 procent. Det är en ökning från året innan då 16 procent klarade det, rapporterar P4 Malmöhus.
Pixee, 27, från Gävle har opererat sig 200 gånger
Hon vill se ut som en seriefigur – så hon opererade bort sex revben. Svenska Pixee Fox pratar om sina många skönhetsingrepp i en intervju i brittisk morgon-tv.
Läs mer om Gävle.
Jens Byggmark om dystra skadebeskedet
Jens Byggmark kommer inte till start i den alpina säsongspremiären.Ett skadat knä tvingade honom att avsluta karriären i våras.Nu berättar den tidigare landslagsprofilen om sitt nya liv - och skadorna som kan ge men för livet:– Det är en dryg grej att ha, att det gör ont, säger Byggmark.
Läs mer om Byggmark.
Brand lastbil på E22
På fredagsmorgonen larmades polisen om en brinnande lastbil på E22.Ingen person ska ha skadats vid händelsen, skriver polisen.
Läs mer om E22.