22. September 2017 09.00-09.59

Ikea byter till elbilar – vill att kunderna följer efter

Ytterligare ett bevis att elbilarna är här för att stanna – nu byter Ikea ut alla sina fordon till laddbara varianter.– Dessutom ska vi sätta upp laddstolpar vid alla varuhus för att uppmuntra kunder att också byta till elbil, säger Ikea-chefen Pia Heidenmark-Cook till DN.

Klassiska tv-serien kommer tillbaka – så blir nya serien

Melissa Joan Hart spelade tonårshäxan Sabrina i 90-talsserien.Nu kan Sabrina -tonårshäxan komma tillbaka som tv-serie, skriver Daily mail.Men nya versionen planeras bli mycket mörkare än originalet.
15-årig mopedist i krock – bilförare smet från platsen
På fredagen krockade en bil och mopedist samman i en korsning. Mopedisten ska vara 15 år, enligt polisen.Bilen ska sedan ha lämnat platsen.– Bilföraren avvek från platsen, säger Calle Persson, presstalesperson vid polisens ledningscentral i region Syd.
Läs mer om Calle Persson och Syd.
Danmark kan införa avgift för bilturister
Funderar du på att köra bil i Danmark?Se upp – det kan bli nämligen bli dyrt.Den danska regeringen och Dansk Folkeparti är nämligen överens om att utreda möjligheterna att införa vägtullar för utländska turister, rapporterar TT.
Läs mer om Danmark.Se och Dansk Folkeparti.

Mässorna drabbas om Göteborg spärras av

Bokmässorna stärker säkerheten med anledning av nazisternas närvaro i Göteborg. Samtidigt råder oro för att demonstrationer ska stoppa besökare från att ta sig fram. Det är ett hyperkonkret problem, säger Olav Fumarola Unsgaard, projektledare på Bokmassan.
Live: Telia om mutorna i Uzbekistan
Telia håller pressträff med anledning av uppgörelse med amerikanska och nederländska myndigheter kring mutbrott i Uzbekistan. Följ pressträffen live med start 10.00.
Läs mer om Uzbekistan.
Sydkorea oroas för nytt bombtest efter Kims hot
Att kalla Donald Trump för mentalt störd är ovanligt starka ord för att komma direkt från Kim Jong-Un. Det hårda tonläget från Nordkoreas diktator ses av bedömare som en varning – och ett tecken på att landet kan vara närmare ett nytt vätebombsprov.
Läs mer om Donald Trump och Kim Jong-Un.
Modell döms för mord på tv-stjärnan
Realitystjärnan Loredana Nesci delade med sig av livet som försvarsadvokat och kärleken till pojkvännen Robert Reagan i tv-serien Loredana, Esq.I juli 2015 hittades hon död i sitt hem, mördad med kniv.Nu har pojkvännen Robert Reagan dömts till livstids fängelse för mord, skriver People.
Läs mer om Esq.I, Loredana, People och Robert Reagan.
Ingen från EU på plats när May håller Brexittal
Brittiska premiärminister Theresa May får kritik för att hon åker till Florens för att hålla tal om Brexit, skriver Independent. Ingen från EU-kommissionen kommer dit. I stället består publiken av hennes egna ministrar och andra höga brittiska tjänstemän.
Regnbågskoalition bildar nytt styre i Sigtuna
En ny politisk ledning har bildats i Sigtuna kommun. Sex partier i den så kallade regnbågskoalitionen ska leda kommunen i minoritet.
Läs mer om Sigtuna.
Volvochefen svarar efter utsläppstestet: Nya motorerna är bättre
För första gången sedan vi avslöjade de höga utsläppen i Volvo XC90 väljer nu Volvochefen Håkan Samuelsson att kommentera nyheten. Det gör han i en intervju i samband med lanseringen av nya XC40. Enligt Håkan Samuelsson är de dieselmotorer som finns i dagens modeller inte utvecklade för de senaste utsläppskraven, Euro 6, utan för den tidigare generationen, Euro 5. I höst kommer uppdaterade dieselmotorer från Volvo och de ska vara utvecklade enligt Euro 6. De motorerna som nu kommer enligt Euro 6 har lägre gränsvärden och tuffare toleranser och är betydligt bättre, säger han till TT.
Äldre par rånades och bands i sitt hem
Två rånare knackade på hos ett äldre par på Värmdö under torsdagskvällen. När paret öppnade blev de misshandlade och bundna med buntband.
Läs mer om Värmdö.
Fransk tvekan om OS, men ingen oro i Sverige
Frankrikes trupp åker inte till vinter-OS i Pyeongchang om säkerheten inte kan garanteras, säger landets idrottsminister Laura Flessel. I Sverige finns ingen oro. – Vår huvudlinje är alltid att vi ska genomföra spelen, säger SOK:s verksamhetschef Peter Reinebo.
Fastklämda flickan i Mexiko fanns inte
Först kom uppgifter om en fastklämd flicka i rasmassorna i Mexiko - nu verkar hon inte finnas.
Läs mer om Mexiko.
Interaktiva sagor ska göra högläsning enkelt
Som barn hittade Magnus Nilsson och hans pappa på egna berättelser innan läggdags. Nu sporrar han andra föräldrar att göra likadant med hjälp av den digitala plattformen Svarta Blixten. En interaktiv högläsningssaga där barnen bestämmer hur berättelsen ska gå vidare.
Läs mer om Svarta Blixten.
En miljon kunder hotar lämna Nordea: Ser illa ut
Över en miljon svenska kunder överväger att lämna Nordea sedan storbanken beslutat att flytta huvudkontoret till Finland, visar en ny undersökning. – Det här ser väldigt illa ut. Det kommer kosta dem, säger Joakim Bornold, Sparekonom på Nordnet.
Vi ser inte katastrofen förrän den drabbat oss
Händelseförloppet är klarlagt.Den nu 14-årige mördaren är omhändertagen för vård. Åklagaren har avslutat fallet. Så var det inte mer med det.
Här är Stockholms bästa svampställen: Exploderat
Just nu är det drömläge för alla svampälskare. Den som vet var den ska leta kan snabbt fylla korgen med delikatesser. Svampkonsulenten Rut Folke delar med sig av sina bästa Stockholmstips.
Rullpott igen – så ska raden bli löst
Spelform: Bomben 1Spelstopp: 18.59Spelexpert: Eskil Hellberg
Limmade ihop patients mun
En sjuksköterska som skulle limma ihop ett sår som en flicka fått på läppen limmade ihop hennes mun. Nu får både sjuksköterskan och ledningen kritik av Inspektionen för vård och omsorg (Ivo).
Läs mer om Inspektionen.
Snart kan det kosta extra att köra bil i Danmark
Den danska regeringen och Dansk Folkeparti är överens om att undersöka möjligheterna att införa vägtullar för utländska bilister enligt omstridd tysk modell.
Läs mer om Danmark och Dansk Folkeparti.