22. September 2017 12.00-12.59

Polis: Ge fan i att ta foto på människor i nöd

Trafikolyckor är ofta dramatiska och det förekommer att en del människor försöker ta bilder eller filma vid platsen.Något som polisassistent Tim i Växjö ledsnat på.– Ge f*n i att ta foto på människor i nöd, skriver han på Facebook.
Läs mer om Facebook, Tim och Växjö.

David Batra berättar sanningen om relationen

En komiker och en toppolitiker - många undrar hur David Batra och Anna Kinberg Batra kan vara tillsammans.Nu förklarar David Batra sanningen om sitt förhållande med tidigare moderata politikern.–Hon är ju en vanlig kvinna. Det är inte som att vara ihop med en get, säger David Batra i Dagens Nyheter.
Snöpliga missen när talangen debuterade
Sead Haksabanovic fick beröm efter debuten i West Ham.Men hans två största supportrar missade matchen – eftersom föräldrarna inte visste att sonen skulle spela.– Men jag pratade med dem efter matchen på telefon och de var väldigt stolta, säger den förre Halmstadsstjärnan.
Amadou & Mariam: La confusion
Maliparet Amadou och Mariam har arbetat med europeiska producenter sedan genombrottet med Manu Chao 2004.
Läs mer om Manu Chao och Mariam.

Scenrecension: Jason Diakit utforskar sitt mellanförskap

Jason Diakits En droppe midnatt gör entr på scenen. Men det som i boken kändes ledigt pratig blir här lite låst och läst. Regissören Farnaz Arbabi hade behövt strama upp regin, tycker DN:s kritiker.
Jakob Lindberg: Silvius Leopold Weiss med flera. A lute by Sixtus Rauwolf
Huvudrollen på det här albumet spelas av ett instrument.
Studie: Multipla orgasmer vanligare än du tror
Trodde du att flera orgasmer på raken var en myt? Tänk om. Enligt en ny undersökning är både multipla orgasmer och fontänorgasmer mycket vanligare än du tror.Sju av tio kvinnor kan komma flera gånger under sex.
Uber förlorar rätten att köra i London
Uber förbjuds i London.Stadens transportmyndighet anser att bolaget inte tar det ansvar ett seriöst företag förväntas göra.
Läs mer om London.
Orkanen Irma, värme och alligatorer – flera hinder för Sveriges VM-hopp
Sarasota. Europamästarinnan Emma Fredh fick sin uppladdning inför VM i Florida störd av en annan kvinna. Orkanen Irma sköt upp svenskarnas resa till VM-orten och försenade båtarnas ankomst med en vecka. – Fysiskt är det bra, men det är klart det skapar en oro när man inte får ro sin egen båt, säger Emma, som på plats i den paradisiska miljön mött ett annat ovanligt orosmoment – alligatorer i roddstadion.
Läs mer om Emma, Florida och VM-orten.
Toppmöte efter Nordkoreas hot
USA:s och Sydkoreas utrikesministrar Rex Tillerson och Kang Kyung-Wha träffades på torsdagen omedelbart efter att Nordkorea hotat skjuta en kärnvapenbestyckad missil i Stilla havet. Sydkoreas ambition om att absolut inte ta till militära medel står i viss kontrast till den amerikanska. Samtidigt fortsätter amerikanska presidenten sitt ordkrig med Nordkoreas ledare.
Shout Out Louds: Ease my mind
De har haft paus för bebisar och sidoprojekt, ändå har Shout Out Louds femte album inte dröjt mycket längre än de tidigare.
Per Gessle: En vacker dag
Den svenska lyrikrockens största A&R, Kjell Andersson, hade en gång i tiden stora planer för Per Gessle.
Läs mer om Kjell Andersson och Per Gessle.
Antonio Banderas stora förvandling
Skådespelaren Antonio Banderas överraskar i nya komedin Gun shy.Banderas går nämligen knappt att känna igen i den galna rollen, där han inspirerats av gitarristen Slash, skriver Daily Mail.
Läs mer om Daily Mail, Gun och Slash.
Man hittades död i dike
En man har hittats död i ett dike på en ort strax utanför Borås.Det är oklart om att han blivit utsatt för något brott men polisen har startat en förundersökning om mord alternativt dråp.
Läs mer om Borås.Det.
Nybergs advokat: Han kommer att frikännas
Lars Nybergs advokat Stephane Pleijel är övertygad om att hans klient kommer att bli frikänd vid en rättegång.
Läs mer om Stephane Pleijel.
The Killers: Wonderful wonderful
Ambitionen är lika hög som gesterna är stora. Men inga bibelverser eller barnkörer i världen hjälper.
Jenny Lindh: Så kan du träna din slappa kropp litterärt – exklusivt träningsprogram
Jenny Lindh svarar på läsarnas frågor om litteratur.
Mutorna gick via New York – så begick Telia brott i USA
Telia skickade mutpengar via bankkonton i New York. Därmed var det svenska telekombolaget dömt att granskas med amerikanska myndigheters sedvanligt benhårda rättsskipningsprincip. Dokumenten från amerikanska myndigheter ger en skrämmande inblick i Telias mutkultur.
Läs mer om New York, Telia och USA.
Hemmaprylarna du inte visste fanns men måste ha
Att shoppa på nätet är både enkelt och roligt – speciellt på Wish. Där upptäcker man saker som man inte ens visste att man behövde. Och kanske inte alls behöver, men som är så knäppa att det är svårt att motstå. Här är 12 prylar för hemmet du garanterat inte kommer vilja vara utan.
Läs mer om Wish.
Nu är det äntligen kurdernas tur
På måndag folkomröstar kurderna i Irak om de vill ha självständighet.Gunilla Brodrej är med när hoppet tänds i diasporan.
Läs mer om Irak.
Per Gessle släpper nytt
Rolexkupp i Stockholm – man greps efter åtta år
Butiksägaren på Bryggargatan i centrala Stockholm blev bunden och fick en pistol intryckt i munnen.I åtta år lyckades en av de misstänkta rånarna hålla sig undan den svenska rättvisan efter den fräcka Rolexkuppen.Men förra året nådde polis framgång i utredningen. Då greps en 33-årig man, skriven i Malmö – i Ryssland.
Boktoppen vecka 38 – DN:s kritiker listar veckans bästa böcker
DN:s kritiker listar de bästa böckerna just nu.
Taxitjänsten Uber stoppas i London
Taxitjänsten Uber stoppas från att köra i London. Det beslutade motsvarande Transportstyrelsen i den brittiska huvudstaden på fredagen, skriver Bloomberg.
Kungens syssling startar vinproduktion på Krim
Kungens syssling, Jan Bernadotte, ska producera vin på Krim – och besöker nu vingårdarna för att ära sina ryska förfäder, uppger ryska medier. Dåligt omdöme, anser svensk statsvetare, och ukrainska ambassaden håller med. – Det här är olagligt, säger Olena Polunina, ambassadsråd.
Tydligt att Sverige behöver EU:s bankunion
Nordeas beslut att flytta bankens huvudkontor från Stockholm till Helsingfors var en rejäl prestigeförlust för regeringen Löfven, men också en mycket tänkvärd signal om att det är hög tid för Sverige att ansluta till EU:s bankunion. Sverige förlorar nämligen politiskt inflytande i EU för varje dag som går på grund av att vi står utanför bankunionen, skriver Cecilia Wikström (L) och Rickard Ydrenäs.
Här är sex hotell som dränker din hund i lyx
Klart din hund ska ha lyxmiddag i en handmålad matkorg. Och en stund på hundspa. Här är sex hotell som specialiserat sig på att dränka sina gästers hundar i lyx.
Sanningen bakom mystiska siffrorna
Efter två omgångar av SHL är en av de största snackisarna de mystiska siffrorna som pryder samtliga SHL-arenors mittcirklar.Ingen vet säkert vad de står för – men många har börjat gissa.– Siffrorna symboliserar något eller någon med stor betydelse för varje klubb, säger SHL:s vd Jörgen Lindgren på SHL:s hemsida.
Läs mer om Jörgen Lindgren och SHL.
Ett steg närmre Applebutik i Kungsträdgården
En Apple-butik i Kungsträdgården kommer allt närmare.Företaget har nu fått klartecken från stadsbyggnadsnämnden.Men först ska planera ut på samråd, rapporterar Stockholmdirekt.se.
Legas protest: Skänker 50 öre per nazistmeter
Kommunalrådet David Lega, KD, skänker 50 öre för varje meter nazisterna går under sin marsch den 30 september.Pengarna ger han till tidskriften Expo.– Jag vill bidra till granskningen av nazism och rasism. Det är fruktansvärt att vi i Sverige 2017 har nazister på våra gator. Det gör ont i varenda cell i kroppen, säger David Lega.
Läs mer om David Lega, Expo och Sverige.
Susanne Ljung: Så vill Amazons Jeff Bezos erövra modevärlden
STILKRÖNIKA. Den 53-årige tech-pionjären Jeff Bezos har övergett sin Janne Långben-look.
Läs mer om Janne Långben-look.
Teliachefernas advokat: Ofullständigt och felaktigt
Förre Teliachefen Tero Kivisaari och hans tidigare kolleger åtalas för mutbrott i Uzbekistan. Hans advokat Leif Gustafsson sågar nu åtalet. – Det är en ofullständig utredning och ett felaktigt rättslig resonemang, säger han.
Läs mer om Leif Gustafsson och Uzbekistan.
Presleys nya besked – efter tiden på rehab
Lisa Marie Presley tvingades lämna döttrarna hos mamma Priscilla – för att åka in på rehab.Men nu har hon fått tillbaka vårdnaden av barnen, skriver Life Style.– Lisa Marie kunde inte vara gladare, säger en källa till tidningen.
Läs mer om Life Style och Priscilla.
Kortare restid från Stockholm till Uppsala
Snart blir det enklare att pendla mellan Uppsala och Stockholm. Från och med den 10 december utökar SJ antalet dagliga avgångar från mellan 29 och 35 till 37.
Läs mer om Stockholm och Uppsala.