22. September 2017 13.00-13.59

Bill Gates ångrar klassiska Ctrl-Alt-Del

Det är en sak som Bill Gates skulle vilja göra om. I stället för kommandot Ctrl-Alt-Del skulle man ha haft en enda tangent, tycker han.
Läs mer om Ctrl-Alt-Del.

Asus pumpar in nya mobiler i Sverige: Fem nya Zenfone släpps i höst

Asus intresse för den svenska marknaden består. Telefonerna i Zenfone 4-familjen har nu fått svenska priser och lanseringsdatum. Två av dem finns att köpa redan nu.
Läs mer om Sverige och Zenfone.
JUST NU: Man anträffad död
En man hittades död i en skog utanför Värnamo på fredagen.Mannen avled när han arbetade ensam i skogen.Dödsfallet ska ha skett på grund av sjukdom, enligt polisen.
Läs mer om Värnamo.
Man åtalad för våldtäkt i Kalmar
Läs mer om Kalmar.

Ukrainska ambassadören: Jag blir upprörd

Rysk medier sprider nyheten om att kungens syssling, Jan Bernadotte, ska starta vinproduktion på Krim. Det får Ukrainas ambassadör i Stockholm, Igor Sagach, att reagera. – Stämmer det här så står det direkt i strid med sanktionerna som råder, säger han till DN.
10 saker du bara förstår om du är 50% partykung och 50% farmor
Du älskar att hänga med dina vänner, dricka några glas och ha roligt. Samtidigt är sömn det bästa du vet och chill i soffan slår typ allt annat. Då lär du garanterat känna igen dig i något av följande.
Isaks besked: Det skulle aldrig hända
Nio månader in i sin Dortmund-sejour väntar Alexander Isak, 17, ännu på sin första start.Nu bryter svensken tystnaden och berättar om varför valet föll på Dortmund, drömmen om sommarens VM-slutspel och slår fast han aldrig skulle spela för något annat lag än AIK i Sverige.– Det skulle aldrig hända, säger Isak.
Polisen Per dog efter vild rånarjakt på E20
Fyra maskerade män rånade en tobaksbutik på Kaggeledstorget i Göteborg.Under rånarjakten dog polisen Per Nattvide efter att ha blivit påkörd på E20.Nu har de fyra männen dömts för rånet. För tre av dem blir påföljden fängelsestraff och utvisning.
Näringsministern: Exempelöst att Telia hamnat i en sådan härva
Telias korruptionsaffärer i Uzbekistan får näringsminister Mikael Damberg (S) att reagera. Nu vill han att bolaget fokuserar på hemmamarknaderna i Norden.
Patienter skickas hem efter it-haveri
Patienter skickas hem från sjukvården i hela Region Örebro efter ett it-haveri som gör att vårdpersonalen inte kommer åt några journaler, skriver flera lokala medier.
Läs mer om Region Örebro.
Maria Källsson, Bokmässans vd: Jag förstår att jag verkar fyrkantig
I nästa vecka börjar Bokmässan i Göteborg. Debatten har rasat om högerextrema tidningen Nya Tiders närvaro och i år planerar nazister att demonstrera utanför. DN:s Hanna Fahl möter mässans vd Maria Källsson, som står mitt i stormen.
Sergej Bubka indragen i muthärva
Sergej Bubka, medlem av Internationella olympiska kommittns exekutivkommitt, skickade motsvarande 360.000 kronor till den numera livstidsavstängde ordföranden i Ryska friidrottsförbundet, Valentin Balachnitjev. Nu utreds betalningen av friidrottens nyinstiftade antikorruptionsenhet.
Nu lämnar förre Sverigechefen Tieto – här är veckans chefer
Per Johansson lämnar nu Tieto helt och hållet. I övrigt rustar Lenovo för fullt i Sverige och edtech-företaget Lexplore ska ut i Norden. Här är veckans chefer.
Nu lämnar förre Sverigechefen Tieto – här är veckans chefer
Per Johansson lämnar nu Tieto helt och hållet. I övrigt rustar Lenovo för fullt i Sverige och edtech-företaget Lexplore ska ut i Norden. Här är veckans chefer.
10 varningstecken på att du aldrig kommer bli rik
Undviker du obekväma situationer, har börjat spara för sent och vet inte riktigt vad du vill i livet och med dina pengar? Då kommer du aldrig att bli rik. Här är tio säkra tecken på det, listade av Business Insider.
Kungens okända släkting vill sälja vin – på Krim
Kung Carl Gustafs syssling, greve Jan Bernadotte, vill göra vin på Krimhalvön, enligt ryska nyhetsbyrån Tass.På Facebook skryter vd:n för vintillverkaren Massandra, som ägs av ryska staten, om att hon tagit emot en släkting till Sveriges kung.–Jag är här för att bekanta mig med vintillverkningen på Krim, säger Jan Bernadotte, enligt Tass.
NKS-byggnad blir 300 miljoner kronor dyrare än planerat
På måndag får Karolinska och Stockholms läns landsting överta nyckeln till forskningsbyggnaden Bioclinicum. Den toppmoderna byggnaden som ingår i NKS-projektet blir 300 miljoner kronor dyrare än beräknat.
Läs mer om Bioclinicum och Karolinska.
Alicia Vikander öppnar filmfestival
Wim Wenders kärleksdrama Submergence öppnar i dag den prestigefyllda filmfestivalen i San Sebastin.
Läs mer om San Sebastin och Submergence.
Fyra påståenden som lyfter dina musikproduktioner
Välkommen till Fredagstipset, en återkommande serie där Studios bloggare Jon Rinneby delar med sig av olika inspelnings- och mixningstips.
Läs mer om Fredagstipset och Jon Rinneby.
Ministern: Myndigheter för oroliga för upphandlingsregler
Efter Transportstyrelsen har outsourcing och säkerhet hamnat i fokus. Och ofta skylls det på att upphandlingsregler gör det svårt att behålla data i landet. Men nu ryter civilminister Ardalan Shekarabi ifrån: Vi får inte vara mer katolska än påven.
Läs mer om Ardalan Shekarabi.
7 sköna tips i Malmö – Sveriges hippaste stad
I takt med att Malmö har förändrats från industristad till kunskapsstad har man också återerövrat sin kontakt med havet. Och nöjes- och matscenen tillhör numera de mest intressanta i landet!
Läs mer om Malmö.
Erik Helmerson: Den svenska skolan slår ut de svaga
De allra flesta verkar tycka att skolan misslyckas. Ändå är förändringarna för långsamma, för otillräckliga eller sker inte alls.
Ministern: Myndigheter för oroliga för upphandlingsregler
Efter Transportstyrelsen har outsourcing och säkerhet hamnat i fokus. Och ofta skylls det på att upphandlingsregler gör det svårt att behålla data i landet. Men nu ryter civilminister Ardalan Shekarabi ifrån: Vi får inte vara mer katolska än påven.
Läs mer om Ardalan Shekarabi.
Sjukaste magväskan för nästa års semester?
Här är semestertrenden som går emot strömmen: Ölmagen. Nu behöver du inte ens dricka öl för att få en.
Flygvärdinnorna avslöjar det värsta de sett ombord
Det verkar onekligen som att resor ovan moln får konstiga saker att hända. Nu delar ett gäng i kabinpersonalen med sig av 6 märkliga händelser ombord.
Så får du betalt för att äta på finkrogar
Har du drömt dig bort till finkrogar i Paris, New York eller London medan du knaprar i dig lite falukorv eller en bit tofu i väntan på att lönen ska trilla in om bara några dagar?Nu kan drömmen bli verklighet – och du kan få betalt på kuppen!
Läs mer om London och New York.
Elliott Carter: Late works. Pierre-Laurent Aimard, BBC Symphony Orchestra, Oliver Knusseng
Elliott Carter är hyperkreativ även som hundraåring.
Läs mer om Oliver Knusseng.
Live: Åklagaren om åtalet mot tre Teliachefer
Se pressträff med åklagaren om åtalet mot tre Teliachefer.
Läs mer om Teliachefer.
Nintendo sätter P för fansens multiplayer-version av Super Mario 64
Den japanska speljätten gillar verkligen inte fansens tolkningar av deras egna spel.
Läs mer om Super Mario.
Nu kan du se Netflix i hdr på IOS – men bara på vissa enheter
Netflix har uppdaterat sin app med stöd för formatet.
Läs mer om Netflix.
Just nu: Åklagaren håller pressträff om mutbrott
Tre tidigare Teliachefer, bland dem tidigare vd:n, åtalas för mutbrott i Uzbekistan. Följ vår direktrapportering här.
Läs mer om Teliachefer och Uzbekistan.
Damberg om Telia: Viktigt att rättskipningen går vidare
En bra uppgörelse. Men nu är det viktigt att den juridiska prövningen går hela vägen i mål. Det säger näringsminister Mikael Damberg efter att åtalet mot Lars Nyberg, tidigare vd, och ytterligare två toppchefer i delstatliga Telia.
Läs mer om Mikael Damberg och Telia.
Lisa Björänge Quintet: Resting spirit
Lisa Björänge är ett bra exempel på varför musik ofta tillskrivs en helande kraft.
Godspeed You! Black Emperor: Luciferian towers
Här finns en tydlig poäng och en stark avslutande fjortonminutare.
Åklagaren om fem år av Teliautredning
Åklargare Gunnar Stetler har jobbat i fem år med utredningen om Telias tidigare affärer i Uzbekistans. Nu kommenterar han utredningen.
Läs mer om Teliautredning.