22. September 2017 16.00-16.59

Storbritannien önskar sig övergångsperiod efter Brexit

PARIS. Storbritannien vill se en tvåårig övergångsperiod efter EU-utträdet 2019, då britterna får fortsatt tillgång till den inre marknaden. I gengäld ska landet kompensera Bryssel för mångmiljardbelopp som försvinner ur EU-budgeten. Det sade premiärminister Theresa May i Florens i Italien på fredagen.

Evelyn Schreiber: Även svenska ungdomar behöver vägledning

Josef tycker att porren har hjälpt honom. Tack vare porr förstod jag att jag gillar killar. Zaras familj ville gifta bort henne med en kusin. De sa att han var perfekt för mig. Till slut började jag tro på dem.
18-åring kan bli årets spelare i världen
Deyna Castellanos, det 18-åriga stjärnskottet från Venezuela är en av årets tre bästa spelare i världen. Castellanos är en av tre nominerade till Fifas pris årets spelare som delas ut vid en gala i London den 23 oktober.
Läs mer om London och Venezuela.

Därför har Volkswagens fantastiska reklam gått till historien

När Bubblan skulle lanseras för första gången i USA gjordes det med en hyllad reklamkampanj som har gått till historien – och som känns modern än idag. Hur det gick till presenteras i en intressant dokumentärfilm. Det var ingen lätt uppgift som reklambyrån tog sig an när den lilla Bubblan skulle locka amerikanska bilköpare, som var vana vid enorma fenor och mullrande V8-motorer. Och sedan hade ju Bubblan ett visst arv från Nazityskland som inte kunde tvättas bort... Men reklammakarna tog till ett knep som många andra använt sedan dess: att spela på produktens litenhet. Bubblan skulle locka bilköpa
Läs mer om Bubblan, Nazityskland, USA och V8-motorer.
Mellbergs besked – nobbar Blåvitt
Det blir inget IFK Göteborg för Olof Mellberg.Enligt SportExpressens uppgifter har han meddelat Blåvitt att han inte är intresserad av att bli tränare för klubben.- Inget jag kan kommentera men jag känner ingen stress i tränarfrågan, säger IFK Göteborgs sportchef Mats Gren.
Kommentar: Berg- och dalbana för öppna data i budgetproppen
Under onsdagen presenterade regeringen sin budgetproposition och det finns anledning att vara både glad och ledsen över skrivningarna om öppna data.
H&M:s inredningskollektion för julen är redan här
Tre månader till julafton – men på HM Home är den redan här.Vi har bilderna från deras julkollektion till heminredningen!Mystik, dekadent rött, lyxig känsla, guld, grönt och levande ljus.
Pojke påkörd utanför skola – förd till sjukhus
En pojke har blivit påkörd av en bil utanför en skola i Göteborg.Enligt polisen har han förts med ambulans till sjukhus.– Han skador betecknas inte som allvarliga, säger Tommy Nyman, polisens presstalesperson i region Väst.
Flera personbilar i krock i centrum
Två bilar är inblandade i en krock i centrala Malmö.Räddningstjänst och polis har skickats på platsen.Enligt uppgifter finns det inga personskador.
Hellre Apple än en hamburgerkedja
Apples förslag till flaggskeppsbutik i Kungsträdgården får nu tveksamt grönt ljus för fortsatt planarbete. Alliansen varnar för alternativet – att en hamburgerkedja flyttar in.
Läs mer om Kungsträdgården.
Riskerna vill jag inte tänka så mycket på
Han springer minst fem hundrameterslopp fyra kvällar i veckan. Går det bra blir det sju lopp. Sådan är verkligheten för speedwayföraren Fredrik Lindgren. På lördag kväll kör han VM i Friends arena. – De flesta förstår inte vilken påfrestande sport speedway är, säger 31-åringen som just nu ligger fyra i VM-tabellen.
Läs mer om Fredrik Lindgren och VM-tabellen.
Svenskt trav mår illa – är livsfarligt på sikt
MÖLNDAL. Svensk Travsport och ATG kör över allt och alla i sina egna led.Uppstickaren Legolas ser mer och mer ut som Ebberöds bank.Svenskt trav mår illa!
Läs mer om ATG.
Apple skänker miljonbelopp till jordbävningens offer i Mexiko
Än en gång öppnar teknikjätten sin plånbok när naturkatastroferna slagit till.
Läs mer om Mexiko.
Olja har läckt ut i Göta älv – driver mot vattenintaget
Olja har läckt ut i Göta älv skriver Ttela.Det är oklart var oljan kommer i från men enligt tidningen driver det mot vattenintaget.
Läs mer om Göta och Ttela.Det.
Minnesord: Martin Hallqvist
Som tidigare meddelats har Martin Hallqvist, Lund, avlidit i en ålder av 77 år i kretsen av sin familj. Närmast anhöriga är hustrun Solveig, född Packaln, och sönerna Simon, David och Oliver med familjer.
Minnesord: Tore Frängsmyr
Som tidigare meddelats har professor Tore Frängsmyr, Uppsala, avlidit vid en ålder av 79 år. Närmast anhöriga är makan Birgitta (född Thunholm) och barnen Carl, Emilie, Anna och Knut med familjer.
Minnesord: Bo Södersten
Som tidigare meddelats har Bo Södersten, Stockholm, avlidit i en ålder av 86 år. Hans närmaste är hustrun Birgit Friggebo och barnen Anna, Henrik, Erika, Wiktor, Helena och Per-Axel med familjer.
Minnesord: Christina Nilsson
Christina Nilsson, Lidköping, har avlidit, 83 år gammal. Närmast anhöriga är maken Göran, döttrarna Meta och Kerstin, svärsönerna Michael och Jonas, barnbarnen Sofia, Ellen, Frida, Agnes, Jerker och Vera, brodern Mauritz Sahlin och syskonbarn.
Dödlig olycka med migrantbåt utanför Istanbul
Femton personer omkom när en fiskebåt med migranter ombord sjönk i havet väster om Istanbul, uppger den turkiska kustbevakningen. Ytterligare 13–15 personer saknas efter händelsen medan omkring 40 migranter räddades ur havet.
Läs mer om Istanbul.
Rögle borde slå ett samtal till Per Ledin
MADHAWK: 39-åringen skulle kunna tillföra saker som Rögle saknar
Läs mer om Per Ledin och Rögle.
Legendaren bakom Lyyyyyyyyyycka till!
Uno Hedin, 85, är en legend inom svensk sportradio.Framför allt blev han känd för kultprogrammet Hedins Hundring – där han på egen hand gick igenom veckans travtips.I en lång intervju berättar han om travets utveckling, det omdiskuterade konceptet V86 Xpress, radiojobbet och varför han tycker dagens travtränare blir utnyttjade.– Någonstans kan jag känna att det finns en gräns för vad människor kan prestera, säger Uno Hedin.
Läs mer om Lyyyyyyyyyycka och Uno Hedin.
Borgs märkliga hår en snackis i hela världen
Björn Borg har återigen blivit en världssnackis – den här gången för sitt hår.När 61-åringen klev in på banan i Prag började åskådarna skratta.
Läs mer om Prag.
Just nu: Theresa May vänder sig till EU i tal
I dag är det brittiska premiärministern Theresa Mays tur att tala på FN-mötet.I sitt tal kommenterar hon Brexit och vänder sig till EU.– Storbritannien har aldrig känt sig riktigt hemma i EU, säger hon.
Läs mer om Brexit och FN-mötet.I.
DN gratulerar: Sara Axtelius, samlare av retrotyger
Sara Axtelius stora barndomsintresse har hållit i sig genom åren. Hennes glödande passion för 60- och 70-talstextilier har nu resulterat i en bok om de glömda formgivarna.
Forsberg: Varit ett roligt år...
Tog ny seger i veckan: Finns mer att ta på...