22. September 2017 18.00-18.59

13-åring påkörd – är allvarligt skadad

En 13-åring har blivit påkörd i Solberga i södra Stockholm. Barnet har förts till sjukhus med allvarliga skador, skriver polisen på sin hemsida.
Läs mer om Solberga och Stockholm.

Krisen över för Gif Sundsvall

Gif Sundsvalls ekonomiska kris ser ut att vara över. Enligt TV4:s Fotbollskanalen får den allsvenska klubben låna fem miljoner kronor av sponsorer och företag, vilket är vad som behövs för att klara året.
Läs mer om Gif Sundsvall.
Helena stannar i fritidshuset på Öland när turistsäsongen är över
Turistsäsongen är över, löven skiftar färg och på vägarna är det ingen trafik alls. Men Helena Heverius gillar att stanna kvar i huset på Öland när sommaren är slut.– Vi åker hit så ofta vi kan, säger hon.
Läs mer om Öland.
Började slåss i kassan på Coop – två gripna
Två personer har gripits, misstänkta för misshandel, efter ett bråk på Coop i Kristinehamn.Bråket ska ha föranletts av att personal kontrollerade duons inköp.– Man har ful-scannat kan man väl säga, säger Jan Matrne, vakthavande befäl vid polisen i region Bergsslagen.
Vita huset presenterar nytt inreseförbud
Donald Trumps kontroversiella inreseförbud för medborgare i ett antal muslimska länder kommer att utökas, men samtidigt begränsas. Detta för att tillgodose domstolarnas invändningar om att de inte överensstämmer med den amerikanska konstitutionen.
Omistligt vittne från avgrunden
KOLUMNEN. Richard Swartz är journalist, författare och fristående kolumnist i Dagens Nyheter. Mycket har skrivits om folkmord, men få har skildrat dess motsägelsefulla bestialiska mekanismer med sådan noggrannhet som Slavko Goldstein. Nu finns han inte längre bland oss.
Läs mer om Slavko Goldstein.
Nordkorea skyldigt New York 1,25 miljoner kronor i obetalda parkeringsböter
Landet, som under fredagen hotade att spränga en vätebomb i Stilla havet, har inte betalat några parkeringsböter i New York sedan 1990-talet. Skulden är nu uppe i 1,25 miljoner kronor – vilket Nordkorea förnekar, skriver NBC.
Läs mer om NBC, New York, Nordkorea och Stilla.
Brexitanhängare rasar mot May efter talet: Förräderi
Storbritanniens premiärminister Theresa May ber om mer tid. En övergångsperiod ska rädda brexit. I sitt tal i Florens föreslår hon att Storbritannien ska fortsätta höra till den inre marknaden och tullunionen fram till 2021.
Läs mer om May, Storbritannien och Theresa May.
Regeringens drag: Skicka poliser till Katalonien
I flera dagar har det varit oroligt i Katalonien inför den planerade omröstningen om regionens självständighet.Omröstningen är tänkt att hållas den 1 oktober, men den spanska regeringen gör allt för att stoppa den.I dag meddelade regeringen att de kommer skicka polisstyrkor till området, rapporterar La Vanguardia.
Läs mer om Katalonien och La Vanguardia.
Iraks kurder trotsar FN – röstar om självständighet
FN, USA, grannländerna Turkiet, Iran och övriga Irak har uppmanat de irakiska kurderna om att avstå från att folkomrösta om självständighet. Men kurderna står på sig. På måndag går de valurnorna för att rösta om att frigöra sig från Bagdad.
Läs mer om Bagdad, Irak, Iran, Turkiet och USA.
Fotbollsstjärnan dopad – identiskt med Johaug
Serie A-nykomlingen Benevento skakas av en dopingskandal.Lagkaptenen Fabio Lucioni riskerar fyra års avstängning – efter att ha ertappats med Clostebol i systemet, skriver Il Messaggero.Samma ämne som fällde Therese Johaug.
Kajsa, 41, är bjuden – på kungens fest
Nu börjar fredagsmyset på Slottet.Kung Carl Gustaf har bjudit in omkring 160 svenskar till middag –och travtränaren Kajsa Frick, 41, är en av dem.–Kungafamiljen vill uppmärksamma personer som har gjort betydande insatser i Sverige, säger Margareta Thorgren, informationschef vid hovet.
Kaj Linna: Mina tretton år i fängelse får inte vara förgäves
Fyra månader efter frigivningen väntar Kaj Linna, 55, fortfarande på ett förskott på mångmiljonskadeståndet, han bygger på relationen till sina tre vuxna söner och planerar för sin framtid på kanarieön El Hierro. Och han är starkt kritisk till svensk kriminalvård.
Läs mer om El Hierro och Kaj Linna.
Kaj Linna: Mina tretton år i fängelse får inte vara förgäves
Nu berättar Kaj Linna om den svåra tiden på kåken. Han upplevde mycket våld, blev själv misshandlad, enligt honom både av andra interner och kriminalvårdare. Folk utanför murarna vet inte vad som händer där inne. Om det vill jag berätta, säger han.
Läs mer om Kaj Linna.
Här avslöjas snusket inne på McDonald's
Inga fungerande städrutiner, ingrodd smuts – och skräp som kan dra till sig skadedjur.Här avslöjas snusket inne på två McDonald's-restauranger i Skövde.– Det här är väldigt allvarligt. Så får det inte vara, säger franchisetagaren Carina Wilhelmsson.
Läs mer om Carina Wilhelmsson och Skövde.
Neymar skadad – missar ligamatch
Paris SG:s Neymar missar lördagskvällens ligamöte med Montpellier. 25-åringen är fotskadad, rapporterar franska medier.
Läs mer om Montpellier.