22. September 2017 20.00-20.59

Väg översvämmad – stängs av över natten

En väg har svämmats över i Bankeryd i Jönköpings kommun efter att en vattenledning brustit, skriver JNYTT.Vägen kommer vara avstängd under natten.
Läs mer om Bankeryd.

Rån i Bingohall

En bingohall har rånats i Sundbyberg av två beväpnade personer, skriver Aftonbladet.Enligt uppgifter till tidningen ska rånet ha skett när det det fanns gäster i bingohallen.
Skandalmedaljör från OS avstängd på livstid
Fast för doping vid tre tillfällen.Nu agerar det turkiska friidrottsförbundet.OS-guldmedaljören Asli Cakir Alptekin stängs av på livstid, skriver L'Equipe.
En skadad av tillhygge efter bråk
Två personer är skadade efter att minst tre personer bråkat i centrala Norrköping, skriver polisen på sin hemsida.Den ene ska vara skadad av ett tillhygge på överkroppen.En person är gripen.
Läs mer om Norrköping.

Margot Wallström talar i FN

Utrikesminister Margot Wallström, S, talar under fredagskvällen i FN.Wallström är på plats i New York för att delta i FN-veckan där.
Läs mer om FN-veckan och New York.
Ikonernas hyllning: Borg är chefen
Björn Borg är åter i tennisens finrum – med Roger Federer och Rafael Nadal.I uppvisningsturneringen Laver Cup är svensken tränare åt Europas bästa spelare som ställs mot övriga världens bästa spelare.– Björn är chefen, säger Rafael Nadal till turneringens hemsida.
Skolbarnen strandade – bussen dök aldrig upp
När Jonas Nordstrands son skulle ta bussen till skolan dök aldrig skolbussen upp.Nästa buss gick först efter skoldagens slut, och Jonas son och andra skolelever kunde därför inte ta sig till skolan på hela dagen, något som Ttela var först att skriva om.– Man känner en otrygghet för vad som kan hända, säger Jonas Nordstrand.
Läs mer om Ttela.
Trump om Facebooks nya besked: Bluffen fortsätter
Facebook meddelade i går att de kommer att ge den amerikanska kongressen innehållet i 3 000 annonser som köpts av en rysk så kallad trollfabrik.Nu kommenterar Donald Trump nyheten.Rysslandsbluffen fortsätter, nu gäller det annonser på Facebook, skriver han på Twitter.
Läs mer om Donald Trump, Facebook och Twitter.
WHO: Behovet av ny antibiotika är akut
Det är för få nya former av antibiotika som utvecklas, skriver WHO i en ny rapport och varnar för att allt fler infektioner blir svåra att behandla på grund av antibiotikaresistens. – Nu behövs det en global samverkan på ett helt annat sätt än tidigare och mer ekonomiska resurser till forskningen, säger Göran Tomson, professor i internationell hälsa och sjukvårdsforskning vid Karolinska insitutet.
Läs mer om Göran Tomson, Karolinska och WHO.
Allt färre brottslingar söker nåd hos regeringen
Regeringen kan ge nåd och befria dömda brottslingar. Men antalet nådeansökningar har minskat kraftigt under 2000-talet - och regeringen ger också nåd till allt färre.
S-riksdagsledamoten Börje Vestlund död
Socialdemokraten Börje Vestlund har gått bort. Han blev 57 år gammal.
Markoolio kollapsar framför Laila Bagge
Marko Markoolio Lehtosalo gästade fredagens Rix Morronzoo.I studion utsattes han för en svårklarad utmaning – och kollaspar efteråt och tvingas böja ryggen för att spotta.– Det är som ett stort dammoln i hela studion! ropar programledaren Laila Bagge efteråt.
Läs mer om Laila Bagge och Rix Morronzoo.I.
Glöm fakta, upplevelsen av skatteflykt är allt
Den senaste veckans massiva kritik mot Nordea måste ha tagit banktopparna med överraskning. Att vreden över att Sveriges kanske största företag flyttar utomlands skulle riktas mot banken var allt annat än planerat.
Läs mer om Nordea.
Klubben portade egna fansen – i premiären
Hemmapremiär mot Bik Karlskoga.Då vägrade Troja-Ljungby släppa in sina egna supportrar.– Vi fattar inte varför. Jag tycker att det är jävligt löjligt, säger Erik Elisson, ordförande i Troja Support, till SR-journalisten Per Brollus.
Viktors val: Det HÄR är alliansens riktiga problem
Annie Lööfs egoism? Moderaternas otydlighet? Nja. Det finns ett lite mer grundläggande bekymmer för svensk borgerlighet. Viktor Barth-Kron avslöjar.
Serie A-nykomlingens lagkapten fast för dopning
Benevento, som gör sin första säsong i den högsta ligan i Italien, har förlorat alla sina fem inledande matcher. Nu har dessutom lagkaptenen Fabio Lucioni blivit testad positivt för den förbjudna substansen clostebol.
Läs mer om Fabio Lucioni och Italien.
Statsvetare: Magplask för Alliansen utan KD
Ett oroande trendbrott talar emot Alliansens hopp om att bli större än de rödgröna i valet och slippa slitas sönder av regeringsfrågan. Samtidigt rör sig rekordfå väljare mellan blocken. Alliansen måste göra något man inte lyckats med hittills – att knäcka koden för att ta SD-väljare.
Läs mer om Alliansen och SD-väljare.