23. September 2017 08.00-08.59

Barca jobbar in hörnorna

Oddset-duellen är kampen mellan SportExpressens Eskil Hellberg och Johan Videll.Varje dag väljer de två spelexperterna ut sitt bästa spel i en ärofylld tävling om av vara den främsta tipparen.De redovisar dessutom alla sina spel, så välj en favorit – eller rygga båda två!
Läs mer om Johan Videll.Varje.

Manchester City är en solklar spik

Missat att göra läxan inför helgens stryktipset eller europatipset?Sitt lugnt i båten – Eskil Hellberg bjuder på sina bästa ider här.
Läs mer om Eskil Hellberg.
HV71 övertygar och får strecket
Dagens bästa spel 23 septemberSpelform: PowerplaySpelstopp: 15.14Spelexpert: Eskil Hellberg
V75 i sista stund: Låset i V75-4 borde bara sitta
Inte pluggat på inför V75 på Färjestad?Ingen fara – Jonas Noreen bjuder på alla sina tips.
Läs mer om Färjestad.Ingen och V75.

Svennis om tiden i Kina: Det var ett misstag

Svennis har inte haft ett tränarjobb sedan han fick sparken från i kinesiska andraligan.Nu saknar han fotbollen.Men han åker bara tillbaka till Kina för en sak – att fixa pengar– Jag måste till Kina och fixat pengarna. Sen ska jag till Barbados, säger han till Sportbladet.
Läs mer om Jag, Kina och Sportbladet.
Hon berömde åklagaren – stängs av från rättegången
Nämndemannen Ragna Ihrelius (SD) har tvångsavstängts i en pågående rättegång i Västmanlands tingsrätt, uppger SVT Nyheter Västmanland.Orsaken: Hon gav åklagaren beröm i en paus – därmed kan hennes opartiskhet ifrågasättas, menar rättens ordförande.Nu hoppar Ragna Ihrelius av uppdraget som nämndeman:– Det är lite som Hedenhös, säger hon – och tillägger:– Jag tar inte skit för några hundralappar.
Cannabisförespråkare samlas i Malmö
Legalisera cannabis. Så lyder budskapet under Nordic Cannabis Conference 2017 som väntas samla hundratals förespråkare för drogen i Malmö.–Vi vill visa att vi är vanliga människor.–Jag tror att det är avkriminaliserat inom fyra år, säger arrangören Wally Johnson.
Läs mer om Malmö, Malmö.Vi och Wally Johnson.
Morötter ger bättre syn – sant eller falskt?
Ljög brittiska flygvapnet och våra föräldrar eller finns det ämnen i morötter som kan förbättra vår syn? Emma Frans går igenom den senaste forskningen och svarar på frågan i SvD:s Vetenskapskollen.
Skallade motståndare – skickade Snapchat-hån
Med drygt tio minuter kvar av matchen ska fotbollsspelaren ha skallat sin motståndare medvetslös.Sedan fotograferade han ambulansen som var på väg till idrottsplatsen – för att håna sitt offer på Snapchat.– Jag har själv spelat fotboll i 35 år, men har aldrig sett något liknande, säger tränaren till den skadade spelaren.
Läs mer om Snapchat-hån och Snapchat.
Hope Solo på väg mot nytt VM?Avtal klart med USA:s förbund
Tampa. Den bästa målvakten genom tiderna damfotboll Hope Solo har nått en hemlig överenskommelse med USA:s fotbollsförbund. Solo stängdes av ett halvår efter att ha kallat Sverige fegt efter semifinalförlusten i OS. Själv menar Solo att hon fick sparken.
Läs mer om Hope Solo, Solo och Sverige.
Volvos nya drag kan skaka om bilvärlden
Affärsmodell är den riktiga nyheten – inte XC40. Volvo har sneglat på Apple och Netflix i ett drag som kan skaka om bilvärlden. SvD:s motorexpert Jonas Fröberg går igenom flipparna och flopparna från lanseringen i Milano.
Läs mer om Apple, Milano och Netflix.
Flyktingmiljonärens dotter på flykt efter stora tragedin
Tv-kändisen Angelica Karlsson har flyttat till hemlig ort. Pressen från kändisskapet efter hennes medverkan i realityserien Karlssons blev för stor. – Vi vill inte gå in på var vi bor nu, säger Angelica Karlsson.
Läs mer om Angelica Karlsson.
Telia kan få rekryteringsproblem
Telias affärer i Uzbekistan och det efterföljande åtalet för grovt mutbrott i samband med företagets etablering i landet kan göra att bolaget blir mindre attraktivt som arbetsgivare. Följden kan bli att Telia får svårare att rekrytera välutbildad arbetskraft.
Läs mer om Telia och Uzbekistan.
Iran har testat ny robot – trots USA:s varningar
Iran testade natten till lördag en ny robot, enligt nyhetsbyrån AFP. Det kan röra sig om en robot med kapacitet att nå såväl södra Europa som Jerusalem.
Läs mer om AFP, Europa och Jerusalem.
Möter varandra – igen: Nu ska han få jobba
Tillbaka i SHL har Dick Axelsson, 30, öppnat starkt med ett mål och två assist på två matcher.Men nu vill Joel Lundqvist, 35, se till att få stopp på sin gamla lagkamrat.– Man ska gå in på kroppen på honom, säger kaptenen.
Läs mer om Dick Axelsson, Joel Lundqvist och SHL.
Han var svår att tycka om som motståndare
På isen blir det ett rivalmöte mellan två lag som också inlett SHL starkt.Men inför matchen mellan Färjestad och Frölunda ska Rickard Wallin få sin tröja hissad i taket i Löfbergs Arena.– Det är stort att få vara med om, säger Frölundatränaren Roger Rönnberg.
Chans till brittsommar i hela landet
Ett högtryck som är på väg in över Sverige från Ryssland kommer att dominera i helgen och början av nästa vecka enligt SMHI. Om molnen luckras upp kan vi få värme i hela landet.–De kommande fem dagarna blir varmare än normalt, säger Sandra Andersson meteorolog på SMHI.
Björn Wiman: Skrattar man åt Sean Spicer förstår man inte hur farlig lögnen är i ett samhälle
Björn Wiman om att den systematiska lögnen är något mycket allvarligare än tv-underhållning och tittarsiffror.
Läs mer om Sean Spicer.
Statlig tv: Iran har testat missil
Irans statliga tv uppger att landet har provskjutit en missil, rapporterar nyhetsbyrån AFP. Testet sker bara några dagar efter att USA har skärpt tonen mot Iran och hotat med att riva upp kärnvapenavtalet.
Läs mer om AFP, Iran och USA.
EU bör förbereda sig för att brexit slutar i fiasko
Brexit har blivit ett surrealistiskt drama i väntan på den 29 mars 2019. Då får vi se om brexit betyder brexit. Till dess hinner de gamla slagorden bli självmotsägelser. Klyschan att ta tillbaka nationell kontroll kan komma betyda att ännu mer brittisk suveränitet går förlorad.
Stämningen i författarkåren: Det är som en krigszon
Bojkott, tystnadskultur och usel stämning. Hur nervöst kan ett kulturetablissemang bli? Högerextrema Nya Tiders medverkan på Bokmässan har ställt Kultursveriges goda krafter mot varandra.
Läs mer om Bokmässan.
Iran har testat ny missil
Iran har utfört ett nytt missiltest, enligt statlig tv.Detta trots varningarna från USA efter det senaste testet.
Läs mer om USA.
Partiledaravgång gav inget lyft för M
Beskedet om Anna Kinberg Batras avgång som partiledare för Moderaterna har inte gett något opinionslyft. Det visar den senaste sammanvägningen av flera opinionsmätningar som Sifo gör för Ekot.
Läs mer om Ekot, Moderaterna och Sifo.
Maneten saknar hjärna – ändå sover den
Det brukar hävdas att vi sover för att vår hjärna behöver vila och laddas om. Men vad ska man då säga om maneter? De sover också enligt en ny studie – trots att de helt saknar hjärna.