23. September 2017 10.00-10.59

Politiken krockar med sport i Berlin

BERLIN. Tysklands förbundskansler Angela Merkel hoppas gå i mål i Berlin under söndagen.Det gör Karin och Fredrik Arthursson från Stockholm också.Politiken kolliderar med sporten i Berlin.

Mc-gängens taktik: Vill värva vilsna unga män

Genom att sikta in sig på vilsna, unga män i de medelstora städerna blir mc-gängen fler i Västsverige.Nu har ännu en, enligt polisen, Bandidos-anknuten organisation etablerat sig i området.Den här gången i Vänersborg.– Det följer ett mönster, säger Sven Lindgren, polisens mc-expert i region Väst.
Klart: Hamrn tillbaka i Örgryte
Läs mer om Örgryte.

Expert: Iran spelar poker med hög insats

Iran har testat en ny medeldistansrobot som kan nå mål i både Europa och Israel. Mellanösternanalytikern Per Jönsson säger att Iran spelat ett högt spel med syfte att markera sitt politiska och militära inflytande i Mellanöstern.
Läs mer om Europa, Iran, Israel och Mellanöstern.
Hamrns nya jobb – tillbaka i svensk fotboll
Erik Hamrn är klar för sin tidigare klubb Öis, skriver klubben på sin hemsida.Den tidigare förbundskaptenen kommer att fungera som stöttning för huvudtränare och assisterande tränare.– Klubben har en stor plats i mitt hjärta, säger Hamrn till hemsidan.
Läs mer om Hamrn.
Singelolycka på bro – skadeläget oklart
På lördagsförmiddagen har räddningstjänsten larmats om en trafikolycka på Älvsborgsbron i Göteborg i riktning mot centrum.– Det är en singelolycka där en bil kört in i mitträcket, vi är precis på plats, säger Rolf Kagelind, larm– och ledningsoperatör vid räddningstjänsten i Storgöteborg vid 10.20-tiden.Skadeläget är oklart.
Vittne: Unga utsätts för gruppvåldtäkter och drogfester på HVB-hem
Barn och ungdomar på flera HVB-hem i Malmö misstänks ha blivit våldtagna, sexuellt utnyttjade, misshandlade och tvingade att delta i sprit- och drogfester hemma hos anställda vårdare, avslöjar Sydsvenskan. Malmö stad har polisanmält händelserna.
Läs mer om Malmö och Sydsvenskan.
Folklig familje-Opel flirtar från Frankrike
Darmstadt. Opel Grandland X heter bilföretagets senaste suvliknande skapelse som är baserad på Peugeots 3008 och byggs i samma fabrik i Souchaux, Frankrike.
Läs mer om Frankrike och Souchaux.
Lämnade Barcelona – på grund av Messi
Neymar flyttade till PSG i tidernas dyraste övergång.Förre lagkamraten Jeremy Mathieu har sina teorier varför brassen lämnade Barcelona.– Jag tror att han lämnade på grund av Leo Messi, säger fransmannen enligt Daily Mail.
Ny supermalaria sprids i Thailand
Nu sprids en supervariant av sjukdomen malaria i blixthastighet i Sydostasien, rapporterar BBC.Den nya varianten förekommer bland annat i delar av Thailand – landet med dess öar som hundratusentals svenskar besöker varje år.– Det är allvarligt att den här virusstammen sprider sig så fort i regionen, säger forskningsledaren, professor Arjen Dondorp, säger till BBC.
Britternas dilemma: Kan inte sälja – har inte råd bo kvar
Ett föråldrat system har bundit över hundratusen britter till nybyggen med stigande markhyra. Många kan inte sälja, men har heller inte råd att betala hyran. I Storbritannien kallas systemet har feodalt.
Salming: Jag fattar inte hur de tänker...
Sedan i fjol räknas inga tabeller för svenska hockeyspelande juniorer under 13 år.Beslutet har varit omdiskuterat – och nu ger sig även Börje Salming in i debatten med ett tydligt budskap.– Fan, man måste ju få spela och vinna. Och förlora, säger Börje Salming.
Läs mer om Börje Salming.
Anna-Lena Laurn: Ord är människans sätt att inte bli tokig
En utmaning när man jobbar i Ryssland är att förstå vad ryssarna säger. Till saken hör att det inte nödvändigtvis blir lättare ju bättre ryska man talar. När jag talade sämre ryska gick en massa saker mig förbi, vilket gjorde livet betydligt enklare.
Läs mer om Ryssland.