23. September 2017 15.00-15.59

Norwegian fick efterlängtat USA-tillstånd

Norwegian har nu fått ett mer permanent och omfattande flygtillstånd i USA, efter att i åratal ha kämpat mot amerikanska bolag och fack som talat om orättvis konkurrens.
Läs mer om USA.
Rögles nya fiasko: Skräckupplevelse
Mardrömsstarten bara fortsätter för Rögle.Efter 1-10 på säsongens två första matcher åkte man på em smocka direkt hemma mot Skellefteå.Efter tio minuter låg Rögle under med 4-0.– Det är rena skräckupplevelsen för Rögles fans, spelare och ledare, säger kommentatorn Patrik Westberg i C More.
Rayan, 12: De högg händerna av folk
MAGDA GADS DAGBOK från Raqqa. Magda Gad har som första svenska journalist lyckats ta sig till Raqqa i Syrien.
Läs mer om Raqqa och Syrien.

Sidenvägarnas tid är tillbaka

Asien är världens nya centrum – precis som för tusen år sedan, menar historikern Peter Frankopan, aktuell på årets bokmässa. DN:s Erik de la Reguera har träffat honom i Oxford.
Läs mer om Oxford, Peter Frankopan och Reguera.
Ovanliga jordskalv i Nordkorea
Jordskalven i Nordkorea i dag var av en ovanlig typ, säger kärnvapenövervakaren CTBTO, som dock ännu inte kan avgöra orsaken. Enligt Sydkorea var skakningarna naturliga, Kina talar om en misstänkt explosion.
Läs mer om Kina och Nordkorea.
Spurs vann derbyt - trots utvisningen
West Ham hade tre raka nollor i bagaget inför lördagens heta Londonderby mot ärkerivalen Tottenham.Joe Hart fick dock plocka boll ur nätet hela tre gånger - när Spurs knep en blytung seger.Men det höll på att sluta i en sensationell upphämtning.
Läs mer om Londonderby och Tottenham.Joe.
Anton Säll: Aurora i Stockholm – för Sverige i samtiden
Det luktar konflikt i Värtan. Sverige är i krig med det fruktade A-land, och nu pågår konflikterna på gatan i Värtahamnen och bakom flygplatsen i Bromma. DN:s Anton Säll besöker frontlinjen när hemvärnet tränar på krig – mitt inne i Stockholm.
Självklart ska våra barn lära sig sydsamiska!
De samiska språken förbjöds och skambelades länge av den svenska staten. Eva Forsgren och hennes dotter Teresa tillhör två generationer sydsamer som nu kräver sitt hjärtas språk tillbaka.
Läs mer om Teresa.
Portar superstjärnan – efter markeringen
NBA-stjärnan Stephen Curry har ställt sig tveksam till en kommande inbjudan till Vita huset – i protest mot Donald Trump.Nu drar USA:s president tillbaka sin inbjudan till världens kanske bästa basketspelare.Att få komma till Vita huset ska vara en stor ära för varje mästarlag, skriver Trump på twitter.
Läs mer om Donald Trump.Nu, Trump och Vita.
Två allvarligt skadade efter våldsam frontalkrock
Två personer är allvarligt skadade efter en frontalkrock i Hagfors i Värmland, skriver NWT.– Det var fem personer totalt i två bilar som verkar ha frontalkrockat, säger Håkan Bengtsson, insatsledare vid räddningstjänsten i Hagfors, till tidningen.
Läs mer om Håkan Bengtsson, NWT och Värmland.
Kraftigt efterskalv i Mexiko city
Mexiko city har skakats av ett kraftigt efterskalv med magnitud 6,2. Invånarna har känt hur byggnaderna har svajat, rapporterar nyhetsbyrån AP.
Läs mer om Mexiko.
Kraftigt efterskalv i Mexiko
Minst 270 personer dog i jordbävningen i Mexiko i veckan.Nu ska ett kraftigt efterskalv ha drabbat Mexico City, rapporterar AP.Boende ska ha känt hur byggnaderna svajade, skriver nyhetsbyrån.
Läs mer om Mexico City och Mexiko.
Idrottsforskarens bästa råd vid 5 vanliga löparskador
Om du fått ont efter en springtur är du inte ensam. Det är inte ovanligt att drabbas av löparskador, men det går att minska risken. Annette Heijne, docent i idrottsmedicin, listar fem vanliga fall.
Två bilar i krock mitt i Stockholm – stopp i trafiken
Två bilar har kolliderat mitt i centrala Vasastan i Stockholm.Enligt polisens initiala uppgifter satt två personer kvar i fordonen och det ska ha kommit rök från bilarna.
Ovanlig svensk seger i Lidingöloppet
Lidingöloppet gav svensk seger, som vanligt, genom Maria Larsson. Mer ovanligt: även på herrsidan blev det blågult i topp. – Skön känsla, säger Napoleon Solomon, den första svenska herrvinnaren sedan 2008.
Polisgarage byggs om till arrester inför nazistdemonstration
Polisen i Göteborg befarar att det kan bli våldsamheter vid nästa veckas nazistdemonstration. Nu har de byggt om ett garage i polishuset till arrest - med plats för 350 personer, uppger Aftonbladet.
Läs mer om Aftonbladet och Göteborg.