23. September 2017 16.00-16.59

Äppelmarknaden i Kivik firade 30-årsjubileum

Äpplen, äpplen och återigen äpplen. Äppelmarknad i Kivik firade i dag sitt 30-årsjubileum.Ungefär cirka 30 000- 40 000 äpplen samlat i en tavla avtäcktes inför applåderande åskådare och årets Guldäpple delades ut.
Läs mer om Guldäpple och Kivik.

Ica bjöd på tårta och sålde billigt kaffe – Kaos är rätt ord

Under lördagen firar Ica 100 år.Butikerna har i reklam utlovat gratis tårta och extrapriser till kunderna.Och köpsuget var stort – kunden Caroline Gustafsson, 23, berättar om kaos på Ica Maxi Toftanäs i Malmö.– Jag bor i området och har aldrig sett något liknande, berättar hon.
Läs mer om Caroline Gustafsson, Ica och Malmö.
Hotfull allsvensk spelare fick lämna flyg
En spelare i Östersunds FK med landslagsmeriter har blivit avkastad från ett flyg, skriver Expressen. Spelaren ska ha betett sig hotfullt och inte följt säkerhetsrutinerna.
Läs mer om Expressen.
Cyklist skadades i krock
En cyklist fördes på lördagseftermiddagen till Helsingborgs lasarett efter att ha blivit påkörd av en bilist på Fredriksdalsområdet.

Ingela, 54, är bäst i Sverige på äldremat

I tisdags vann Ingela Brännehed, 54, den prestigefyllda utmärkelsen Årets seniorkock på en gala i Eriksbergshallen i Göteborg, något som NYHETERsto var först att skriva om.Galan arrangerades av White Guide för att lyfta fram de bästa offentliga måltiderna i Sverige.– Fantastiskt skoj och få den här den uppmärksamheten för något som man verkligen brinner för, säger hon.
USA-fartyget som svenska flottan ska försöka träffa
I militärövningen Aurora spelas det sänka skepp i stor skala. Den svenska marinen ska stoppa den amerikanska robotjagaren Oscar Austin. Fartyget ska vara motståndare under en fientlig landstigning på Sörmlandskusten.
Hoppet lever för Halmstad
En lite strimma hopp har tänts för Halmstad. Efter 2–1 mot IFK Norrköping lämnar de jumboplatsen och vågar snegla mot kvalplatsen. Hallänningarna kan tacka sina två islänningar för segern.
Läs mer om Halmstad.
ÖB: Vi följer utvecklingen i Ryssland noga
Det svenska försvaret måste bygga ut både den traditionella militära förmågan men också försvaret mot informationskrigsföring och cyberattacker. Det sade överbefälhavaren Micael Bydn i SR Ekots lördagsintervju.
Läs mer om Micael Bydn och Ryssland.
Allsvensk stjärna utkastad från flyg
En allsvensk spelare tillhörande Östersunds FK blev avvisad från ett flygplan i dag.Anledningen var att han inte följde säkerhetsrutinerna och uppträdde hotfullt.Klubbens ordförande Daniel Kindberg fördömer händelsen.– Det låter så jävla korkat. Vi är inte nybörjare på att flyga om man säger så, säger han.
Läs mer om Daniel Kindberg.
Hemtjänstbedragare fick flera års fängelse
Hemtjänstbedragarna fälldes på fredagen i Malmö tingsrätt.Två kvinnor och en man fick flera års fängelse för att de lurat gamla kvinnor att släppa in dem i sina hem, där de stulit smycken och kontanter för över 100 000 kronor.Rätten kallar det ett hansynslost utnyttjande av aldre, skyddslosa personer.
Läs mer om Malmö.
Pernilla hittade megasvamp: Kom knappt ner i Ikea-kassen
Pernilla Machacny, 40, var på väg hem från stallet med en väninna när hon plötsligt upptäckte något märkligt vid vägkanten.– Vi trodde först att det var en sittpuff, berättar Pernilla om det sanslösa svampfyndet.
Läs mer om Ikea-kassen och Pernilla.
Golf GTE – dyr laddhybrid med hög bruksfaktor
Laddhybrider är en biltyp som anses ha framtiden för sig tack vare lång räckvidd, möjlighet till utsläppsfri körning korta sträckor samt åtminstone på papperet låg bränsleförbrukning. Volkswagen Golf GTE är en attraktiv modell med ganska högt pris.
Tar till knytvävarna – tappar det i båset
Förlust med 1-2 mot bottenlaget Halmstad.Då tappade IFK Norrköpings David Moberg Karlsson fattningen på avbytarbänken – och tog till knytnävarna på stolarna.– Han är så förgrymmad, säger kommentatorn Anders Fredriksson i C More.
Läs mer om C More och Halmstad.Då.
Granqvists förklaring - till udda klädvalet
TV4 och C More:s programledare Lasse Granqvist har gjort sig känd för att programleda sportsändningarna i fluga.Men under lördagens Hockeylördag i TV4 överraskade Granqvist - med en grön slips.– Ser ni färgen på den här slipsen? säger Lasse Granqvist.
Allsvensk spelare utkastad från flygplan
En allsvensk spelare med landslagsmeriter blev avvisad från ett flygplan i dag.Anledningen var att han inte följde säkerhetsrutinerna.– Han betedde sig hotfullt, säger Emma Sandsjö, kommunikatör vid Bromma flygplats.Planet blev försenat i en timme, enligt Emma Sandsjö.
Läs mer om Bromma och Emma Sandsjö.