23. September 2017 17.00-17.59

Favoritens kross: Det är jätteroligt

Your Highness var storfavorit inför V75:s tredje avdelning på Färjestad.Då visade stjärnstoet klassen och vann överlägset.– Det är jätteroligt, oj vad glad jag är, säger skötaren Henrietta Wirola till TV12 efter loppet.

Vulkan på Bali fortsätter mullra – UD manar till vaksamhet

Vulkanen Gunung Agung på Bali fortsätter att mullra och spotta ut stenar. Nu uppmanar utrikesdepartementet till vaksamhet och att svenskar på Bali följer utvecklingen. – Det är något vi gör, men vi har inga gäster nära evakueringsområdet, säger Ann-Sofie Olsson, presskontakt på resebyrån Apollo.
Läs mer om Ann-Sofie Olsson, Apollo och Bali.
Brynäs kris – blev krossade av Malmö
Kevin Clark lyfte in ledningsmålet för Brynäs.Sen tappade de konceptet fullständigt.Malmö gjorde en urstark andraperiod och sänkte Brynäs, som inkasserade sin tredje raka förlust.– Riktigt, riktigt dåligt, säger Brynäs tränare Roger Melin.
Läs mer om Brynäs.Sen, Malmö och Roger Melin.
Skellefteå körde över krislaget Rögle totalt
Bottennapp hemma mot Färjestad senast och bara fyra mål på de två inledande omgångarna – men på lördagen lossnade det för Skellefteå. Rejält.Nere i Ängelholm kördes krislaget Rögle över med hela 7-2.Detta efter en målexplosion i inledningen där Skellefteå drog ifrån till 4-0 efter drygt elva minuters spel.

Svensken hyllas efter VM-guldet: Galet!

Oskar Rozenberg Hallberg blev världsmästare när VM i skateboard – eller Vans Park Series som det också heter – avgjordes i Shanghai.
Läs mer om Shanghai och VM-guldet.
Kommunernas kostnader för inhyrd personal ökar kraftigt
Kostnaden för bemanningspersonal i svenska kommuner steg med 41 procent förra året jämfört med 2015, enligt nyhetsbyrån Siren som begärt ut siffrar från SCB:s räkenskapssammandrag.
Läs mer om Siren.
Dubbla tavlor - sedan avgjorde Växjö
Läs mer om Växjö.
Monstret nollade mästarna på hemmais
Jonas Monstret Gustavsson har fått en tuff start i sin SHL-återkomst, och låg inför dagens match på femtondeplats i målvaktsligan sett till räddningsprocent.Men i dag tog han gruvlig revansch - genom att hålla nollan borta mot mästarna HV 71 och skänka säsongens första seger till Linköping.– Alltid skönt att få hålla en nolla, säger Gustavsson till C More.
Läs mer om C More, Gustavsson och Linköping.
Angela Merkels osynlige man kallas Fantomen på Operan
BERLINDe tyska journalisterna har gett upp för länge sedan.Det lär inte bli någon intervju den här gången heller med Fantomen på Operan.Det är så herr Merkel kallas.Men kalla honom för Guds skull inte det.
Läs mer om Fantomen, Merkel, Operan och Operan.Det.
Ros: Stå upp och stötta Eldebrink
Läs mer om Eldebrink.
Nazistiska NMR störde Pridetåg i Falun
Ett 20-tal aktivister från den nazistiska organisationen Nordiska motståndsrörelsen (NMR) störde en prideparad i Falun under lördagseftermiddagen. – Jag tycker synd om dem, säger arrangören Mikael Selg till SvD.
Läs mer om Falun, Mikael Selg, Nordiska, Pridetåg och SvD.
Merkels försprång minskar – för sent för Schulz?
I slutspurten av den tyska valrörelsen krymper avståndet mellan Angela Merkel och hennes socialdemokratiske utmanare Martin Schulz. Samtidigt pekar mätningarna på förluster för de stora partierna och ett starkt resultat för det extrema populistpartiet AfD.
Otäcka bilder: Wayne Rooney slagen blodig
Otäcka bilder från Premier League.Blodet forsade ner för Wayne Rooneys ansikte efter att Everton-stjärnan blivit slagen i samband med en närkamp.Och han var rasande på domaren Martin Atkinson – som valde att inte blåsa straff.Se händelsen i spelaren ovan.
Salming: Tänkte att döden knackade på
Börje Salmings kropp har fått stå ut med det ena och det andra under hockeykarriären.Men inga smällar eller skador har varit så obehagliga som rädslan för cancern.– Man tänker att det är döden som knackar på dörren, säger Börje Salming till Aftonbladet.
Läs mer om Aftonbladet och Börje Salming.
Stor förödelse i Puerto Rico
Skadorna efter orkanen Maria är fortfarande svåra att överblicka då många områden i Puerto Rico inte går att nå. Elförsörjningen är utslagen, vägar är blockerade och mobilmasterna obrukbara.
Läs mer om Maria och Puerto Rico.
Drott kan andas ut: Tack för all kärlek
Premiären är räddad.Handbollsklubben Drott har skramlat ihop en halv miljon kronor på sin insamlingskampanj.Det betyder att Halmstad kommun öppnar dörrarna till arenan.– Tack alla för kärlek, hälsar ledningen i den anrika föreningen.
Läs mer om Halmstad.
Lärare blev anklagad för våldtäkt – vill ha 190 000
Den kvinnliga läraren anklagades för grov våldtäkt mot en 14-årig skolflicka, men friades av rätten.Nu vill hon ha 190 000 kronor i ersättning för lidande och förlorad arbetsinkomst.
Man överkörd av traktor – hämtades med helikopter
En man har förts till sjukhus med ambulanshelikopter efter en traktorolycka på Öckerö.Det var när han vevade i gång fordonet som traktorn kom i rullning.– Han hade jätteont och hans axel såg inte rolig ut, säger Erling Eriksson, räddningschef i beredskap vid räddningstjänsten på Öckerö.