23. September 2017 18.00-18.59

Blaak cykelvärldsmästare trots krasch

Chantal Blaak vann damernas linjelopp vid cykel-VM i ett soligt Bergen i Norge. Det trots att nederländskan kraschade under loppet. – Jag tror inte att det är sant. Allt hände i det här loppet. När jag kraschade hade jag väldigt ont och trodde att loppet var över, säger hon i SVT.
Läs mer om Bergen, Norge och SVT.
Stjärnan träder fram: Jag ber om ursäkt
En allsvensk spelare tillhörande Östersund blev i dag avvisad från ett flygplan, för att han inte följde säkerhetsrutinerna och uppträdde hotfullt.Nu träder lagkaptenen Brwa Nouri fram och ångrar sitt agerande.– Jag ber om ursäkt för det här, säger han till osdsport.se
Läs mer om Brwa Nouri och Östersund.
Aktiv skytt i USA – har skjutit två poliser
En gärningsman har skjutit två poliser i New Haven i Connecticut, USA, rapporterar CBS News.Enligt CBS var de skjutna medvetslösa när de togs från platsen.
Läs mer om Connecticut, New Haven och USA.

Presidenten lovar straff efter Catalns död

Kongo-Kinshasas president Joseph Kabila säger att vem som än dödade FN-experterna Zaida Cataln och amerikanen Michael Sharp kommer att straffas.
Monstret vann målvaktsduell i Jönköping
Det var Jonas mot Jonas i målet. Och det blev ett monster som såg till att hans lag vann. Jonas Gustavssons Linköping vann med 2–0 borta mot HV71.
Läs mer om Jönköping.
Ett av de största loppen – slår allt
Det blev svensk seger i Kallblodsloppet på Färjestad.Odin Tabac med Oskar J Andersson i sulkyn var urstark.– Hans vilja att vinna och hans skalle är enorm, säger kusken till TV12 efter loppet.
Rögles mardrömsstart bara fortsätter
Rögles start på ishockeysäsongen är dålig. Jättedålig. På lördagen kom tredje raka storförlusten, 2–7 hemma mot Skellefteå, och Rögle har redan släppt in 17 mål i SHL. – Det var faktiskt vår bästa match i år, säger Rögles tränare Anders Eldebrink till C More.
Läs mer om C More, Rögle, SHL och Skellefteå.
Här hyllar Modo döde målvakten
Fem månader har gått sedan Modos målvakt Markus Olsson, 20, gick bort.I lördagens hemmapremiär mot Västervik spelar Modo-spelarna med ett hyllningsemblem till 20-åringen.Därtill hedrade laget honom med en tyst minut inför matchen.
Läs mer om Modo, Modo-spelarna och Västervik.
Så lever Peter Madsen i fängelset
Misstankarna mot Peter Madsen har stärkts och han misstänks nu för mord på den svenska journalisten Kim Wall.Nu avslöjas detaljer kring Madsens liv i fängelset – där han enligt uppgifter till BT lever isolerad med enstaka besök från sin advokat och sin fru.I fängelset fortsätter Peter Madsen jobba med de konstruktioner som fyllt hans liv sedan barnsben.–Det är klokt av honom i den meningen att det sysselsätter hans hjärna med något konkret och tekniskt i stället för att han ska sitta och grunna på de brott han misstänks för, säger psykiatrikern Henrik Day Poulsen till BT.
Malmö körde över paralyserat Brynäs
En explosionsartad andraperiod satte tonen för Malmö. – När alla fyra kedjor gör det är vi bra, sade Lars Bryggman efter 5–1 hemma mot Brynäs.
Läs mer om Malmö.
Spanien tar kontroll över Kataloniens regionala poliskår
Den spanska regeringen tar kontrollen över Kataloniens regionala poliskår för att förhindra den planerade folkomröstningen om katalansk självständighet — vilket motsidan vägrar acceptera. Spaniens premiärminister Mariano Rajoy ber samtidigt katalanerna att kasta in handduken.
Läs mer om Mariano Rajoy.
Lundberg bakom Växjös första trea
Martin Lundberg prickade in sitt första mål för säsongen – och blev SHL-klubben Växjös store matchhjälte. 27–åringen satte avgörande 2–1-målet i hemmamötet med Örebro.
Läs mer om Örebro.
UD: Svenskar på Bali bör följa utvecklingen
Turister och boende uppmanas att hålla sig borta från vulkanen Gunung Agung på Bali i Indonesien. Svenskar på plats bör hålla kolla på ambassadens information, råder utrikesdepartementet (UD).
Läs mer om Bali, Gunung Agung och Indonesien.
38 000 samlade för Lidingöloppet
Runt 38 000 löpare samlades i dag för Lidingöloppet – världens största terränglopp.I år blev det dessutom blågul vinst i både dam- och herrklassen.– Det var länge sedan, det var jättekul, säger Tomas Hoszek, generalsekreterare för Lidingöloppet.
Läs mer om Lidingöloppet.
Trump stoppar basketstjärna från att komma till Vita huset
Nu är president Donald Trump i bråk på Twitter igen. Basketstjärnan Stephen Curry från mästarlaget Golden State Warriors har sagt att han inte vill delta i det traditionella besök som NBA:s mästarlag gör i Vita huset – så därför blir det inget besök, enligt Trump.
Läs mer om Donald Trump, Trump, Twitter och Vita.
Stora sveket mot prinsens flickvän
Meghan Markles exmakes nya tv-projekt höjer ögonbryn i Hollywood.Exet Trevor Engelson planerar att göra en tv-serie som delvis baseras på Meghan Markles nya förhållande med prins Harry.Den nya serien handlar om en man vars exfru blir tillsammans med en brittisk prins, enligt sajten Deadline.
Lundbergs första – hjälte för Växjö
Martin Lundberg prickade in sitt första mål för säsongen – och blev SHL-klubben Växjös store matchhjälte.27–åringen satte avgörande 2–1-målet i hemmamötet med Örebro.–Först blev jag av med pucken men jag fick tillbaka den lite turligt, skjuter och fortsätter på mål och lyckas få in returen, sade han till Cmore.
Läs mer om Cmore, Växjö och Örebro.Först.
Manchester United vann – efter dramat
Manchester United vann igen – och Romelu Lukakus succ bara fortsätter. Jos Mourinho blev utvisad i slutet då Southampton tryckte på för en kvittering. Men matchen slutade 1-0. Se segermålet i spelaren ovan.
Läs mer om Southampton.
Full älg härjar i villaområde – får sova ruset av sig
Polis har larmats till ett villaområde i Arvika efter att en full älg dykt upp i en trädgård.När patrullen försökte skrämma bort älgen blev den aggressiv och gjorde utfall.– Älgen ligger och smälter maten just nu. Den kommer få en chans att ta sig där i från, säger Jan Matrne, vakthavande befäl vid polisen i Bergslagen.
Läs mer om Arvika, Bergslagen och Jan Matrne.
Här träffar cancersjuka Tuva, 9, kronprinsessan
När Tilde 14 år, fick två småsyskon med cancer började hon pärla armbanden Bu cancer för att samla in pengar till Barncancerfonden Östra.Nu har familjen fått träffa kronprinsessparet för att prata om sjukdomen och armbanden.– Det var en speciell upplevelse att träffa dem. De var trevliga och öppna, säger pappa Johan Wernersson.
Dramatiskt i toppen – Dalkurd föll
Läs mer om Dalkurd.