23. September 2017 20.00-20.59

Nolla bakåt i första segern för Karlskrona

Karlskronas första seger. Då har alla lag utom ett spelat in poäng i årets upplaga av SHL. Karlskrona spräckte sin nolla i den kolumnen genom att vinna hemma mot Mora med 3–0.
Läs mer om Karlskrona, Mora och SHL.
Flera bilar i krasch – E6 avstängt
Fyra bilar har krockat på E6 i närheten av Tingstadstunneln, uppger GP.E6 har stängts av i norrgående färdriktning till följd av olyckan.– Flera personer sitter fastklämda. Just nu håller räddningstjänsten på att få ut någon, säger Johan Ljung, vakthavande befäl vid polisen i region Väst till tidningen.
Manchesterklubbarna vann igen – kvar i topp
Manchester City krossade Crystal Palace med 5–0. Stadsrivalen United fick kämpa hårdare men vann också. Klubbarna är kvar i topp av Premier League men City är etta på bättre målskillnad.
Pensionen kan bli en kalldusch
Många med låga löner kommer att få det svårt att klara sig som pensionär utan bidrag i framtiden. – Rådet är att börja spara själv, säger Arturo Arques, privatekonom vid Swedbank och Sparbankerna.
Läs mer om Sparbankerna och Swedbank.
Matleverans direkt till kylen testas i USA
Matkassar levererade till bostaden är inget nytt – men i USA kan kunden nu dessutom få varorna uppackade rakt in i skafferiet och kylskåpet utan att någon är hemma, rapporterar CNN.
Läs mer om CNN och USA.
Nobbad av Djurgården – nu sänkte han dem
En länge mållös match i Coop arena smattrade till ordentligt i tredje perioden.Efter att djurgårdsfostrade Patrick Cehlin givit Luleå ledningen klev Djurgårdens NHL-förvärv Ren Bourque fram och kvitterade i slutminuten.I straffläggningen brände han sedan sin straff - och Luleå kunde knipa bonuspoängen.– Vi kan kräva mycket mer, säger matchhjälten till C More.
Liverpool vinnare igen – efter en jätterysare
Inte en seger på nästan en månad. Nu är Liverpool tillbaka. Philippe Coutinho visade vägen när Leicester besegrades med 3-2 på bortaplan efter ett jättedrama. Se Coutinhos mål i spelaren ovan.
Läs mer om Leicester och Liverpool.
De tre största frågorna på valdagen
Nervositeten stiger inför att vallokalerna i Tyskland stänger i kväll. En tredjedel av väljarna bestämmer sig i sista sekunden – och mycket talar för att främlingsfientliga Alternativ för Tyskland, AFD, kan bli valets stora vinnare. Här är tre frågor att hålla koll på.
Läs mer om AFD, Alternativ och Tyskland.
29-årig ryttare död på tävling
En tragisk olycka inträffade under en ridtävling i Frankrike under lördagen.Den 29-årige ryttaren Maxime Debost föll av sin häst efter ett hinder – och dog.– Jag talar å hela ridsport-communityns vägnar när jag uttrycker vår sorg, säger Sabrina Ibez, generalsekreterare på FEI, i ett uttalande.
Your Highness tystade tvivlare
Färjestad bjöd på traditionsenlig Unionskamp. Sverige mot Norge.Den blågula flaggan segrade komfortabelt – med klara fem mot ett.Your Highness passade även på att tysta en hel del tvivlare.
Läs mer om Norge.Den och Unionskamp.
Kända sångaren död – hade cancer i magen
Artisten Charles Bradley är död, efter sviterna av cancer.Bradley var stor inom amerikansk soulmusik.Sångaren blev 68 år gammal.
Gratis-gymmet som är tillgängligt för alla
Efter noggrann planering var det under lördagen invigning för Dalens utegym i Slottsskogen i Göteborg.Och anläggningen fick tummen upp från samtliga på plats.– Det är fantastiskt att man kan gå hit och njuta av den friska luften i stället för att stänga in sig på ett gym, säger Henrik Carlsson, 42.
Här slår Baddräktsligan till – stjäl doftgranar och kalsonger
I bak- och framvända baddräkter med urklippta hål slog tre gärningsmän till mot lågpriskedjan Dollarstores butiker i Västsverige.Tjuvligan fäste det stulna varorna i lönnfacken i badkläderna, däribland kalsonger och doftgranar.Det menar åklagaren som nu åtalar den misstänkta trion för den omfattande stöldturnn.
Succ i debuten för syster Chawinga
Segern uteblev, men det var ändå en sensationellt bra debut för Kvarnsvedens nyförvärv Temwa Chawinga. På sina fem första allsvenska minuter låg hon bakom två mål, och hjälpte Kvarnsveden till en viktig poäng, 2–2, hemma mot Eskilstuna.
Invandringen tog över som hetaste frågan
2015 års stora flyktingvåg sätter prägel på det söndagens tyska val. Invandring är den fråga som väljarna rankar som viktigast. Därefter kommer social orättvisa och pensioner, visar den undersökning som vid varje val görs av forskningsinstitutet Infratest.
Läs mer om Infratest.
En fråga om kvinnors grundläggande rättigheter
I krig och på flykt ökar barnäktenskap, tvångsgiften och månggiften – och Sverige har en stor anhöriginvandring att vänta de närmaste åren. Vilka förhållanden som då kan accepteras avgörs av svenska myndigheter. Men det är i första hand inte en ekonomisk fråga, och fokus bör flyttas mycket mer till kvinnors grundläggande och självklara rättigheter.
Läs mer om Sverige.
Amerikanska plan har flugit nära Nordkorea
Amerikanska plan har flugit i närheten av Nordkorea, skriver Reuters.Anledningen ska vara att markera mot presidenten.
Ingen politiker vill röra hemmafrun
I tolv år har Tyskland styrts av en kvinnlig superkarriärist som valt jobbet framför familjen. Angela Merkels eget liv står i själva verket i kontrast till de värderingar som råder i Tyskland – ett land där hemmafrun fortfarande är ett familjeideal för många.
Läs mer om Tyskland.