23. September 2017 21.00-21.59

Stort sci fi-vimmel – med Hulken på besök

Tusentals sci fi-sugna besökare samlades på SciFiWorld i Helsingborg under lördagen.Allt från cosplaytävling till fäktning med ljussabel och robotworkshop erbjöds på mässan.På plats fanns även namn som Lou Ferrigno, Alan Harris och Carl Weathers.– Många säger att mässan är höjdpunkten på året, säger arrangören Jesper Isberg.

Jätteslagsmål efter påhoppet bakifrån

Det hettade till mellan Färjestad och Frölunda.I den sista perioden åkte bland annat Dick Axelsson på en utvisning – efter att från båset ha delat ut slag mot Simon Hjalmarsson.– Det där är matchstraff. Jag tycker att han kommer lindrigt undan, säger experten Arto Blomsten i C More.
Blytung Europasmäll att bygga vidare på
I handboll räcker det inte att man är 180 sekunder från en megaskräll.I den här sporten krävs kyla, styrka och självförtroende när allt avgörs.Det är därför som IFK Kristianstad inte vinner mot FC Barcelona i Palau Blaugrana intill mäktiga Camp Nou.
Läs mer om Camp Nou och Palau Blaugrana.
Det här är ett gott tecken för England
Jürgen Klopp krånglar sig till segrar, Jos Mourinho vinner knappt och rör upp känslor, Pep Guardiola slaktar och de dyraste anfallarna gör mål. Lågoddsarna duggar tätt i Premier League, ett mycket gott tecken för engelsk klubbfotboll.
Ex-djurgårdare slog till med mål mot Dif
Läs mer om Dif.
Stora guldhjälten återvänder till SHL
AVSLÖJAR: Klar för en återkomst
Läs mer om SHL.
Flera rymningar från rättspsyk på kort tid
Fyra personer har på kort tid rymt från rättspsykiatriska kliniken i Växjö. De avvek i onsdags och torsdags, rapporterar SVT Nyheter Småland.
Läs mer om Växjö.
Nordkoreas utrikesminister: Trump är ute på ett självmordsuppdrag
Amerikanska bombplan och jaktflyg har flugit närmare Nordkoreas kust än på över 20 år. Enligt försvarshögkvarteret Pentagon sänder det budskapet att president Donald Trump har många militära alternativ. – Han är ute på ett självmordsuppdrag, svarar Nordkoreas utrikesminister Ri Yong-Ho.
Läs mer om Donald Trump, Pentagon och Ri Yong-Ho.
Misshandlade sin hund – döms för djurplågeri
En 31-årig skånsk man döms för djurplågeri för att han sparkat och slagit sin hund – en kavkazskaja ovtjarka – när den inte ville lyda sin husse.Han sparkade hunden gang på gång och slog den med en fylld petflaska och en pinne.– Det kan se valdsamt ut men hunden behover en fast hand, hävdade mannen.
Vi ställer oss bakom att trappa ner ränteavdragen
Vi är beredda att ställa oss bakom en nedtrappning av ränteavdragen. Men för att värna förutsägbarhet och trygghet i boendet bör nedtrappningen ske med en liten del varje år. Tidshorisonten bör vara 20–30 år. Ett villkor är att intäkterna från ett minskat ränteavdrag oavkortat går till hushållen, skriver KD:s Ebba Busch Thor och Jakob Forssmed.
Läs mer om Jakob Forssmed.
Tysk ubåt från första världskriget hittad nästintill intakt utanför Belgien
En nästintill intakt tysk ubåt från första världskriget har hittats av forskare utanför Belgiens kust. Enligt nyhetsbyrån AP ska det finns 23 kroppar ombord.
Läs mer om Belgien.
Iran provskjuter – Israel reagerar
Iran har med framgång provskjutit en medeldistansrobot, rapporterar statliga medier i Teheran. Uppskjutningen kommer bara dagar efter USA:s president Donald Trumps hotfulla tongångar. Nu är det Israel som går till storms mot provskjutningen.
Läs mer om Israel och Teheran.
Sociala medier ökar trycket att konsumera mer
Konsumtion har blivit ett av de starkaste kriterierna för hur vi bedömer varandra. Sociala medier synliggör konsumtion och förstärker social jämförelse. Men många pensionärer, barnfamiljer och unga har begränsade resurser att klara konsumtionstrycket, skriver Karin M Ekström och Torbjörn Hjort.
Karlskrona tog första segern – nollade Mora
Äntligen, Karlskrona.Blekingelaget tog sin första SHL-seger för säsongen då man nollade nykomlingen Mora på hemmais.Slutresultatet: 3-0.
Cehlin sänkte sin förra klubb
Fjolårets fyra matcher behövde förlängning eller straffar för att få fram en vinnare. Samma visa gällde i årets första möte, som Luleå vann med 2–1 mot Djurgården efter straffar. Mötets store vinnare: Patrick Cehlin.
Läs mer om Djurgården och Luleå.
Cehlin sänkte sin förra klubb
Fjolårets fyra matcher behövde förlängning eller straffar för att få fram en vinnare. Samma visa gällde i årets första möte, som Luleå vann med 2–1 mot Djurgården efter straffar. Mötets store vinnare: Patrick Cehlin.
Läs mer om Djurgården och Luleå.