23. September 2017 22.00-22.59

Dybalas nya succ – tionde (!) målet

Ingen kan stoppa Paulo Dybala.Argentinaren gjorde två mål när Juventus derbykrossade Torino med 4-0 – och nu är han uppe i sanslösa tio mål på fem ligamatcher.– Han är så fruktansvärt bra, säger experten Martin Åslund i Viasat.Se ett av målen i spelaren ovan.

Sex skadade i London – blev sprayade

Sex personer har skadats efter att ha blivit sprayade med en skadlig substans i östra London, skriver Sky News.
Läs mer om London.
Juventus krossade Torino
Läs mer om Torino.
Det Mourinho säger om honom gör mig uppgiven
Det här är inget konstaterande, ingen färdig dom, ingen tvärsäker profetia.Jag lägger bara fram fakta. Om Victor Nilsson Lindelöf fortsätter på exakt samma sätt kommer han att bli Jos Mourinhos första stora flopp i Manchester United.
Läs mer om Manchester United.
Soulartisten Charles Bradley avliden
Den amerikanske funk- och soulartisten Charles Bradley har avlidit, rapporterar bland annat Pitchfork.
Läs mer om Pitchfork.
Effektivt Färjestad vann sevärt Frölundamöte
Klassikermöte. Och klass på hockeyn. Färjestads 7–4-seger hemma mot Frölunda hade det mesta och tog Karlstad-laget till toppen av SHL. – Alltid kul att vinna mot Frölunda, säger Joakim Nygård, som gjorde fyra poäng för FBK.
Michelle Obama: Baracks styre var präglat av hopp – Trumps av rädsla
Obamas tid i Vita huset präglades av hopp – Trumps av rädsla.Det sade USA:s före detta första dam Michelle Obama i ett tal i veckan.Samtidigt undvek hon frågan om att själv ställa upp som presidentkandidat, skriver The Hill.
Läs mer om Michelle Obama, The Hill och Vita.
Lindgren och Lindbäck föll i semi
Läs mer om Lindbäck.
Då begravs Hasse Alfredson – familjens hälsning i dödsannonsen
Hasse Alfredsons dödsannons publiceras i söndagens Dagens Nyheter.I dödsannonsen finns en dikt av vännen Tage Danielsson. I texten står bland annat: Du vill att natten ska bli dag / Du hatar denna svarta natt / Men natten bidar lugnt sin tid.Begravningen sker den 13 oktober i Stockholm.
FA-president utreds: Är en sorgens dag
En korruptionsskandal skakar den afrikanska fotbollen.Presidenten för Sierra Leones fotbollsförbund, Isha Johansen, anklagas nu misstänkt för att ha förskingrat allmänna medel.– Det är en sorgens dag för alla kvinnor som vågar vara pionjärer för förbättring, säger hon enligt BBC.
Läs mer om BBC och Isha Johansen.
Frölunda förtjänar inte några applåder
Rickard Walin fick hyllningarna han förtjänade när hans nummer 51 åkte upp i taket i Löfbergs Arena.Fin ceremoni före nedsläpp och sedan fyrverkeri av Färjestad, som slog värsta rivalen Frölunda med 7-4.Två lag som däremot inte förtjänar några applåder och behöver skaka fram lite ödmjukhet är Frölunda och Brynäs.
Läs mer om Frölunda och Färjestad.
Kvinna filmade misshandel – blev slagen
En 24-årig man blev på lördagseftermiddagen grovt misshandlad av fyra killar i Malmö.Händelsen skedde på Rådmansgatan framför Johanneskyrkan.Även en yngre kvinna misshandlades, efter att ha filmat händelsen.
Succ för FBK efter hyllningarna
Läs mer om FBK.
Kräver fler kameror: Nytt lagförslag inte tillräckligt
Våld och hot på akutmottagningar måste kunna förhindras – därför borde det inte krävas tillstånd för att få sätta upp övervakningskameror på sjukhus. Det anser majoriteten i Stockholms läns landsting som nu efterlyser ett lagförslag som öppnar upp betydligt mer för kameraövervakning.
Färjestad slog Frölunda – efter rysaravslutning
Segermaskinen Färjestad fortsätter leverera.Det blev seger med 7-4 i rivalmötet med Frölunda – efter en rysaravslutning.Nu toppar värmlänningarna SHL-tabellen.– Alltid kul att vinna. Speciellt mot Frölunda, säger Joakim Nygård till C More.
Läs mer om C More, Frölunda och Joakim Nygård.
Gasexplosion på hotell i Blackpool
Flera personer har skadats efter en gasexplosion i brittsiska Blackpool, skriver The Sun. Två personer har förts till sjukhus.
Läs mer om Blackpool och The Sun.
Jorden spås gå under i dag – ska krocka med planet som inte finns
Du kan ha sett påståendet de senaste dagarna: I dag går jorden under. Det är envisa undergångsteoretiker som gör gällande att Nibiru, eller Planet X, ska kollidera med jorden och utplåna mänskligheten. Men apokalypsen har förutspåtts tidigare – och som vanligt konstaterar Nasa att planeten inte existerar. Så varför fortsätter undergångsteorier att spridas?
Läs mer om Nasa, Nibiru och Planet X.
Polis jagade 15-årig bilförare
Polisen tog under lördagskvällen upp jakten på en bilist i Staffanstorp.Fordonet stoppades slutligen och tre personer sprang ur bilen.– Vi kunde slutligen gripa föraren av bilen, en 15-årig kille, säger Fredrik Bratt, pressinformatör vid polisens regionledningscentral.
Lindgren vinnare på Friends - trots allt
Fredrik Lindgren stärkte sina chanser till en VM-medalj, trots att han bara fick ihop nio poäng i VM-deltävlingen på Friends arena. Nu skiljer bara två poäng mellan platserna två och fyra i sammandraget. Men åt VM-ledaren, Jason Doyle, är ingenting att göra. Australiern blev visserligen trea i finalen på Friends, men gjorde ett rejält ryck i VM-tabellen och leder nu med 33 poäng.
Kapat plan tillbaka till Tyskland efter 40 år
Det tyska Lufthansaplanet kapades för 40 år sedan. Kapningen slutade med en dramatisk gisslanfritagning i Somalia. Nu har flygplanet Landshut förts tillbaka till Tyskland, rapporterar nyhetsbyrån AP.