24. September 2017 11.00-11.59

Sno stilen – så klär du dig som en författare

Pascalidoun, Tripprapportören eller Hej jag kommer vilken sekund som helst bli kidnappad i Kambodja-looken? Vilken litterär stil är dig närmast?

Serieförkyld? Här är bästa tipsen

Trött på serieförkylningar? Någon superkur för att bli kvitt hosta, snor och feber-toppar finns tyvärr inte. Men man kommer ganska långt med tvål och vatten.
Jag var död i nio minuter
Tidigare Premier League-stjärnan David Ginola spelade skoj-match i Frankrike förra sommaren.Det höll på att bli hans död efter att han svalt sin egen tunga.– Jag var död i nio minuter, säger han till radiokanalen Talksport.
Läs mer om Frankrike och Talksport.
Förtroendet för militären större än för Trump
En betydande majoritet amerikaner litar mer på sina generaler än på Donald Trump i Nordkoreafrågan, enligt en opinionsundersökning beställd av Washington Post och ABC News. Folkets förtroende för presidenten är svagt också i flera inrikespolitiska frågor.
Bil körde i fel riktning på E22
Läs mer om E22.
Sex, lögner och makt – Weiner får sitt straff
Sex, lögner, brott. Och makt på absolut högsta nivå. Historien om den amerikanske tidigare kongressledamoten Anthony Weiner kan tyckas ha allt – och nu kommer en domare sannolikt besluta att han får skaka galler ett bra tag.
Läs mer om Anthony Weiner och Weiner.
Falltest – Iphone 8 Plus mot Galaxy Note 8
Hur tåligt är egentligen glaset som täcker Iphone 8 Plus? Youtube-kanalen Phonebuff har släppt både den och närmaste konkurrenten Note 8 i backen.
Läs mer om Galaxy Note, Iphone och Note.
Bil kör mot trafiken på motorväg
En bil kör mot trafiken på E22 vid Kristianstad.–Vi är på väg ut. Det ska vara en äldre person som är förare, säger Kim Hild på polisens ledningscentral.
Läs mer om E22, Kim Hild och Kristianstad.Vi.
Madrids försök att begrava folkomröstningen slog fel
Vad har Anubis, dödsrikets gud i det gamla Egypten, med den katalanska krisen att göra? Det frågar man sig litet varstans i Katalonien, men svaret, som står att söka i Madrid, är ännu okänt.
Läs mer om Egypten, Katalonien och Madrid.
Karin Bojs: När bönderna tog över hela Afrika
Redan för 3000 år sedan drog ett gäng herdar ner över den afrikanska kontinenten. Sen kom nya vågor av bönder, och till slut fanns inte mycket kvar av de tidigare jägarna.
Läs mer om Afrika.
Stökig trafikdag väntas i Stockholm
Planerar du att åka bil i Stockholms län i dag? Då bör du kanske tänka om. Begränsad framkomlighet väntas med anledning av flera evenemang.
Läs mer om Stockholm.
Gunilla Persson lämnar Hollywood för nya jobbet
Gunilla Persson lämnar Hollywood och återvänder till Sverige i oktober för jobb.Hollywoodfrun, som är aktuell i Svenska Hollywood-fruar har även den egna showen The Gunilla Show, som hon nu satsar på.– I Sverige är jag alltid omringad av fans och det är det roligaste jag vet, i Los Angeles är jag anonym och sen kommer jag hem och då känner jag bara wow, berättar hon för Hänt.
Björklund underkänner sin egen lärarutbildning
I rollen som utbildningsminister i den borgerliga regeringen drev Jan Björklund (L) igenom dagens lärarutbildning –men han är själv inte helt nöjd med den. – Lärarutbildningen i Sverige är undermålig. Här kommer det att behövas ytterligare mycket stora och genomgripande reformer, säger Jan Björklund, Liberalernas partiledare, till SvD.
Läs mer om Jan Björklund, SvD och Sverige.
Maria Crofts: Snacks inte bästa sättet att illustrera budgetposter
När skatten på långsiktigt sparande ska höjas åker ostkrokarna fram. Skattehöjningen jämförs med priset på två påsar av de gula snacksen.
Fyra sätt för dig som vill spara långsiktigt
Det är alltid bra att spara på längre sikt, kanske till ett speciellt sparmål som en lägenhet eller till pensionen. Här är fyra tips på hur du kan stärka kassan i framtiden.