24. September 2017 13.00-13.59

Hur bildad var egentligen Sveriges meste statsminister?

I den nya boken Jag har ingen vilja till makt: biografi över Tage Erlander tecknar Dick Harrison ett porträtt av en mycket sammansatt person. Men hur stod det till med den forne statsministerns kulturintresse?
Läs mer om Dick Harrison, Jag och Tage Erlander.

Död kvinna hittad hos supermodell

En död kvinna har hittats i ett hus ägt av supermodellen Gemma Ward.Kvinnan, som var i 50-årsåldern, misstänks ha blivit mördad, skriver New York Post.Gemma Ward köpte huset för 12 miljoner kronor, och har hyrt ut det sedan dess.
Nytt skalv utanför Mexikos kust
Ett nytt större jordskalv har inträffat utanför Mexikos kust. Enligt det amerikanska seismologiska institutet USGS ska det har uppmätt 5,7 på Richterskalan.
Läs mer om Richterskalan.
Alla extrema riktningar är farliga
BERLIN. Vilka ska Angela Merkel regera med och hur starka blir främlingsfientliga AFD? Spänningen var stor när 60,1 miljoner valberättigade tyskar gick till val på söndagen.
Läs mer om AFD och Angela Merkel.
Ozzy Osbournes svek mot hustrun
Ozzy och Sharon Osbourne var nära skilsmässa efter rockarens otrohetsaffärer 2016.Men nu har paret hittat tillbaka till varandra, och Ozzy Osbourne förklarar nu sin kärlek till frun.– Jag älskar min fru, och det fick mig att inse vilken jävla idiot jag har varit, säger Ozzy Osbourne i Rolling Stone.
Många litar på militären – färre på Trump
De flesta amerikaner litar på att militären ska kunna hantera Nordkorea. Men bara drygt var tredje väntar sig att president Trump agerar ansvarsfullt. Var tolfte litar också på diktatorn Kim Jong-Un, enligt en ny opinionsmätning.
Läs mer om Kim Jong-Un, Nordkorea och Trump.
Hitler 30 september 1942: Inga judar skrattar längre
30 september 2017 marscherar nazister genom Göteborg. Vi får aldrig glömma brukar det heta. Här är en historisk tillbakablick på den här veckan för 75 år sedan. Dag för dag.
Läs mer om Göteborg.
Nytt jordskalv uppmätt vid Mexikos kust
Ett nytt jordskalv har inträffat utanför Mexikos kust, rapporterar amerikanska seismologiska institutet USGS, enligt Omni.Skalvet ska ha uppmätts till 5,7 på richterskalan.
Läs mer om Omni.Skalvet.
EU-studie om piratkopiering mörkades – visade på extremt liten ekonomisk effekt
När EU-kommissionen beställde en studie i den ekonomiska effekten av piratkopiering 2014 verkar resultaten inte ha stämt överens med förväntningarna.
Skamfaktorn stark – populister kan överraska
Alla tar för givet att Angela Merkel ska vinna söndagens förbundsdagsval. Men kvällen kan också bjuda på flera överraskningar – och det är inte solklart att Tyskland går lugna tider till mötes efter valnatten. Här är några av de hetaste frågorna.
Läs mer om Angela Merkel och Tyskland.
Ryssvärmen ger sol i hela landet
Lagom till en ny vecka kommer ett högtryck från Ryssland som ger fint väder med goda solchanser på många håll i landet.På sina håll kan det bli närmare 20 grader mitt på dagen.– Det blir fint väder, men högtrycksryggen tar med sig en fuktig luftmassa som kan ge en del dis och dimma på morgnarna, säger Lilian Bergheim, meteorolog vid väderinstitutet Storm.
Läs mer om Lilian Bergheim, Ryssland och Storm.
Okpu: Hugger till med en chansspik
Experten synar GS75-omgången från Bro Park: Det låter försiktigt stenklart
Läs mer om Bro Park.