24. September 2017 15.00-15.59

Demonstration mot nazism – har inget tillstånd

Ett 50-tal personer har under söndagen demonstrerat mot nazism på Götaplatsen i Göteborg, skriver GP.Enligt polisen saknar demonstrationen tillstånd, skriver tidningen.
Läs mer om Götaplatsen och Göteborg.

Rosengård tappade poäng mot jumbon

Serieledande Linköping fick oväntad hjälp i jakten på SM-guldet i fotboll. Rosengård, närmast bakom Linköping i tabellen, lyckades bara få med sig 2–2 borta mot tabelljumbon Kif Örebro.
Läs mer om Kif Örebro, Linköping och SM-guldet.
Förklaringen bakom Badou Jacks beslut
I går valde den svenske världsmästaren i lätt tungvikt, Badou Jack, att avsäga sitt bälte.Nu berättar hans agent anledningen bakom beslutet.Det var en del av överenskommelsen, skriver Badou Jacks agent Arash Naderi ett sms.
Läs mer om Arash Naderi och Badou Jack.

Tre FN-soldater dödade i norra Mali

Tre FN-soldater har dödats och fem andra har skadats allvarligt i en attack i Gao-området norra Mali. Det ska ha rört sig om explosion under söndagsmorgonen.
Läs mer om Gao-området och Mali.
AMD fasar ut Crossfire-varumärket
Med AMD:s senaste drivrutiner kan du använda två Radeon RX Vega-grafikkort tillsammans, men det kallas inte längre Crossfire och företaget har en förklaring.
Kommunpolitikern Pär Sjögren gick till attack mot Prideparad
Pär Sjögren från Nordiska motståndsrörelsen attackerade Pride-deltagare i Falun i helgen, skriver SVT Nyheter.– Ja det stämmer, polis på plats uppfattade det som så, säger Patrik Åkerlund, yttre befäl som också var på plats, till SVT Nyheter.
AMD fasar ut Crossfire-varumärket
Med AMD:s senaste drivrutiner kan du använda två Radeon RX Vega-grafikkort tillsammans, men det kallas inte längre Crossfire och företaget har en förklaring.
Diola ger mig och mina barn känslan av ett vi
Flytten till Sverige satte senegalesiske Alassane Kamaras språkidentitet på sin spets. Att prata diola med barnen var självklart. Vad han inte hade räknat med var den ork som krävs för att hålla fast vid ett språk som nästan ingen annan i omgivningen talar.
Läs mer om Sverige.
FN: Rohingyerflyktingar utsätts för sexuellt våld
Sjukvårdspersonal som vårdar några av de drygt 430.000 rohingyer som flytt från Burma sedan 25 augusti uppger för nyhetsbyrån Reuters att kvinnor utsatts för sexuellt våld.
Läs mer om Burma.
Leonidas Aretakis: När politiken invaderar sovrummet blir det för trist och kvavt
Din vägran att dejta konservativa är en av orsakerna till att vi har Donald Trump, skrev nyligen amerikanska nättidningen The Federalist. Och det var väl att ta i.
Läs mer om Donald Trump och The Federalist.
Hjärnforskare kritisk till nya lärarideal: Sorgligt
Barns hjärnor är konstruerade för att följa en vägledare som lär dem nya saker. När lärare inte tar den rollen, och i stället låter barnen hämta in kunskap själva, blir elever med svag socioekonomisk bakgrund de största förlorarna, enligt hjärnforskaren Martin Ingvar.
Läs mer om Martin Ingvar.
Chocken för Rosengård – guldtåget rullade iväg
Här kan guldtåget ha rullat ifrån stjärnorna i FC Rosengård.2-2 borta mot jumbon Kif Örebro är årets magplask.Istället för att sätta press på tabellettan Linköping tappar FCR mark i toppjakten.– Jag tror det är kört för Rosengård, säger SVT:s expert Daniel Nannskog.
Blev för höga på Englands högsta berg – fick räddas
Englands högsta berg är inte så imponerande, men en del känner sig ändå för höga där. En grupp vandrare har nu räddats från toppen efter att ha tagit så mycket cannabis att de inte kunde gå, förklarar brittisk polis.