25. September 2017 05.00-05.59

Över 200 spelare protesterade mot president Trump

Tampa. Mer än 200 spelare i den amerikanska fotbollsligan NFL protesterade på olika sätt mot president Donald Trump under söndagen. Bruce Maxwell stod för andra dagen i rad på knä sedan han i lördags blev först med den protesten i den amerikanska basebolligan.
Läs mer om Donald Trump, NFL och Trump.

Nyval väntas i Japan i oktober

Läs mer om Japan.
Kraftig explosion i Norrköping
Läs mer om Norrköping.
Magdalena Ribbing: Så hindrar du gäster att hjälpa till med disken
Vad ska man göra när gäster vill hjälpa till med avdukning av middagsbordets porslin och bestick? DN:s folkvettsexpert Magdalena Ribbing har svaret.
Läs mer om Magdalena Ribbing.

Åtta döda efter explosion i fyrverkeriaffär

Åtta personer dog och 25 skadades när en brand bröt ut efter en explosion i en fyrverkeriaffär i indiska staden Vadodara, skriver IB Times.
Läs mer om Vadodara.
Studie visar hur 40-åringar väljs bort när de söker jobb
Redan i 40-årsåldern ökar åldersdiskrimineringen. Det visar en ny rapport. Det negativa resultatet överraskade forskarna. – Vi hade trott att åldersdiskrimineringen började först vid 55, säger Magnus Carlsson, docent i nationalekonomi i Kalmar.
Läs mer om Kalmar.
Trump triggade stor NFL-protest
En våg av protester svepte genom NFL på söndagen, efter ny kritik från USA:s president Donald Trump. I protest mot hur svarta behandlas i USA har spelarna gått ned på knä under nationalsången, vilket Trump rasar mot.
Läs mer om Donald Trump, NFL, Trump och USA.
Kraftig explosion i centrala Norrköping
En kraftig explosion hördes i centrala Norrköping under natten till måndag.Det visade sig att en dörr till ett flerfamiljshus hade demolerats.
Läs mer om Norrköping.